Επίσημο: Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Ρόμπεν (pics)

Επίσημο: Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Ρόμπεν (pics)

Το τέλος εποχής για έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της εποχής μας είναι γεγονός. Ο Άριεν Ρόμπεν σταματάει το ποδόσφαιρο.

Ο Άριεν Ρόμπεν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο πρώην παίκτης των Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι, μετά το τέλος της χρονιάς αν και είχε στο μυαλό του να συνεχίσει να ποδόσφαιρο, τελικά «κρέμασε τα παπούτσια του».

Δείτε όσα ανέφερε ο Ρόμπεν:

«Χωρίς αμφιβολία αυτή η απόφαση είναι η πιο δύσκολη που πήρα στη ζωή μου. «Μία απόφαση που το μυαλό και η καρδιά συγκρούστηκαν. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και η πίστη μου ότι μπορώ να συνεχίσω στο υψηλότερο επίπεδο ήταν ενάντια στην πραγματικότητα.

Δεν είμαι 16 ετών για να αγνοώ τι σημαίνει ένας τραυματισμός. Αυτή τη στιγμή είναι υγιής και θα ήθελα αυτό να μείνει έτσι. Έτσι, αποφάσισα να σταματήσω.

«Έζησα για 19 χρόνια το πάθος μου. Αυτό απαιτεί πολλή ενέργεια, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλεις και θα πρέπει να παλέψεις ύστερα από ένα πισωγύρισμα. Οι μεγάλοι αθλητές διακρίνονται για τον εγωισμό τους και σίγουρα εγώ δεν διαφέρω.

Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Έφτασε η ώρα για το επόμενο κεφάλαιο και ανυπομονώ να ξοδέψω περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα και τα παιδιά μου».

Η καριέρα του «ιπτάμενου Ολλανδού»

Ο Ρόμπεν ξεκίνησε την καριέρα του στην Γκρόνινγκεν πριν πάει σε Αϊντχόφεν, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου.

Επίσης, έπαιξε σε 96 αγώνες με την Εθνική Ολλανδίας, ενώ συμμετείχε και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, όπου οι «Οράνιε» ήττήθηκαν 1-0 από την Ισπανία.

10 χρόνια έπαιξε στην Μπάγερν ο Ρόμπεν, κατακτώντας οκτώ πρωταθλήματα Γερμανίας και ένα Champions League, το 2013 στο Wembley.

Στις δύο σεζόν που ήταν στη Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ (2007-08, 2008-09) κατέκτησε από μία φορά το πρωτάθλημα Ισπανίας και το εγχώριο Σούπερ Καπ, ενώ στην Τσέλσι (Ιούλιος 2004-Αύγουστος 2007) κέρδισε δύο φορές την Premier League.

Ο Ρόμπεν έχοντας κατακτήσει την Premier League με την Τσέλσι:

Εδώ με το τρόπαιο του Champions League ανά χείρας το 2013:

Εδώ με το τρόπαιο της Bundesliga και του Κυπέλλου Γερμανίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ