Ντόρτμουντ – Λειψία 3-3

Ντόρτμουντ – Λειψία 3-3

Αν και προηγήθηκε 2-0 και 3-2 η Ντόρτμουντ έκανε τραγικά λάθη και η Λειψία έφυγε με ισοπαλία 3-3 από την Βεστφαλία μένοντας έτσι στην κορυφή της Bundesliga. Σημαντικές νίκες για Άουγκσμπουργκ και Χοφενχάιμ.

Την ευκαιρία για μια πολύ μεγάλη νίκη έχασε η Ντόρτμουντ κόντρα στην Λειψία αφού αν και προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, έκανε τραγικά λάθη στην άμυνα και χάρισε την ισοπαλία στους φιλοξενούμενους που με αυτό το αποτέλεσμα θα παραμείνουν στην κορυφή της Bundesliga.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ντόρτμουντ ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της και δίκαια πήρε προβάδισμα με δύο γκολ. Αν και στο 10′ ο Γκουλάτσκι είπε «όχι» με πολύ μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Χούμελς, στο 23′ έγινε μοιραίος για την ομάδα του. Ο Σάντσο σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Γκουλάτσκι απέκρουσε αλλά στο νέο σουτ του Βάιγκλ αντέδρασε λανθασμένα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 34′ οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ όταν ο Σάντσο γύρισε για τον Μπραντ κι εκείνος μέσα στην περιοχή με μαγική προσωπική ενέργεια, αφού άδειασε έναν αντίπαλο, τελείωσε τη φάση για το 2-0.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ένα ρεσιτάλ λαθών για την Ντόρτμουντ. Αρχικά στο 47′ σε μια επίθεση της Λειψίας ο Μπούρκι έδιωξε λανθασμένα εκτός περιοχής με το κεφάλι κι ο Βέρνερ πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 53′ ήρθε και το 2-2 με νέο τραγικό λάθος, αυτή τη φορά από τον Μπραντ που έδωσε ασίστ στον Βέρνερ ο οποίος αφού πέρασε και τον Μπούρκι, έκανε το 2-2 για τους «Ταύρους».

Η χαρά τους όμως κράτησε ελάχιστα αφού δύο λεπτά μετά ο Σάντσο από ασίστ του Ρόις έκανε το 3-2 από κοντά αλλά η Λειψία είχε και πάλι την απάντηση. Στο 78′ ο Σικ πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Μπούρκι σε σουτ του Μοπυκιέλε κι έκανε το 3-3 που ήταν και το τελικό σκορ στο ματς.

Ντόρτμουντ: Μπίρκι, Χακίμι, Χούμελς, Ζαγκαντού, Ακάνζι, Βάικγλ, Γκερέιρο, Μπραντ, Αζάρ, Σάντσο (71′ Πίστσεκ), Ρόις

Λειψία: Γκουλάτσκι, Χάλτσενμπεργκ, Κλόστερμαν, Μουκιελέ, Ουπαμεκανό, Λάιμερ, Σάμπιτσερ (70′ Κούνια), Ντέμε, Φόρσμπεργκ (45′ Ενκουκού), Πόουλσεν (62′ Σικ), Βάρνερ

Στα άλλα δύο ματς της βραδιάς η Άουγκσπουργκ πήρε εύκολη νίκη με 3-0 απέναντι στην Φορτούνα χάρη στα γκολ των Μαξ (32′, 72′) και Γεβντάι (61′) και ξέφυγε αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη όπου βρίσκεται η 16η Φορτούνα. Σημαντικό διπλό και για την Χοφενχάιμ στην έδρα της Ουνιόν Βερολίνου με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπεμπού στο 56′ και Μπαουγκάρτνερ στις καθυστερήσεις.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 16ης αγωνιστικής:

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου

Βέρντερ – Μάιντς 0-5 (10′, 19′, 38′ Κουάιζον, 15′ αυτ. Παβλένκα, 81′ Ματετά)

Ντόρτμουντ – Λειψία 3-3 (23′ Βάιγκλ, 34′ Μπραντ, 55′ Σάντσο / 47′, 53′ Βέρνερ, 77′ Σικ)

Άουγκσμπουργκ – Φορτούνα 3-0 (32′, 72′ Μαξ, 51′ Γέβνταϊ)

Ουνιόν – Χόφενχαϊμ 0-2 (56′ Μπεμπού, 90+1′ Μπάουγκαρτνερ)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

19:30 Λεβερκούζεν – Χέρτα

21:30 Γκλάντμπαχ – Πάντερμπορν

21:30 Βόλφσμπουργκ – Σάλκε

21:30 Άιντραχτ – Κολωνία

21:30 Φράιμπουργκ – Μπάγερν

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ