Χάαλαντ για Σόλσκιερ: «Με δίδαξε απλά πράγματα για έναν επιθετικό»

Χάαλαντ για Σόλσκιερ: «Με δίδαξε απλά πράγματα για έναν επιθετικό»

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ σε συνέντευξη του στη Νορβηγία μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον Σόλσκιερ, τονίζοντας πως αυτός τον δίδαξε πολλά για τη θέση του επιθετικού.

Ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ διανύει την καλύτερη χρονιά της σύντομης ποδοσφαιρικής του καριέρας. Με 40 (!) γκολ συνολικά αυτή τη χρονιά, ο 19χρονος Νορβηγός έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα των ειδικών, καθώς μετά τη Ζάλτσμπουργκ, εξακολουθεί να σκοράρει… κατά βούληση και με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Χάαλαντ έδωσε δείγματα ωριμότητας οριοθετώντας τα κριτήρια βάσει των οποίων κάνει τις ποδοσφαιρικές επιλογές του. Ο νεαρός άσος, αποδεικνύει πως δεν… ξεχνά όσους τον βοήθησαν στην εξέλιξη της καριέρας του, κάνοντας ειδική μνεία στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο Νορβηγός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι αυτός που εμπιστεύθηκε τον Χάαλαντ και του έδωσε θέση βασικού στη Μόλντε, με τη συνέχεια να είναι γνωστή σε όλους.

Μιλώντας στο Eurosport Norway, ο Χάαλαντ αποκάλυψε τους τρόπους με τους οποίους τον βοήθησε ο Σόλσκιερ: «Μου δίδαξε απλούς κανόνες για έναν επιθετικό. Πως να αλλάζω θέση με ταχύτητα και εξυπνάδα. Πως να τελειώνω τις φάσεις με ευελιξία. Πριν, ήθελα μόνο να κλωτσήσω δυνατά την μπάλα και να καταστρέψω τον τερματοφύλακα. Ο Σόλσκιερ μου είπε ότι αυτό είναι λάθος και πως θα έπρεπε να μάθω να χρησιμοποιώ και άλλους τρόπους για να σκοράρω. Έτσι, έκανα προπονήσεις πάνω σ΄ αυτόν τον τομέα, χωρίς να βάζω γκολ. Τα κράτησα όλα αυτά στο μυαλό μου και αυτή είναι η ουσία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ