Οριστικό: Η Bundesliga ξανάρχεται σε 9 μέρες!

Οριστικό: Η Bundesliga ξανάρχεται σε 9 μέρες!

Η Καγκελάριος Μέρκελ έδωσε την έγκριση της και το γερμανικό πρωτάθλημα όρισε τη σέντρα για τις 15 Μαΐου! Είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που το ποδόσφαιρο επανακάμπτει επίσημα μετά τον κορωνοϊό!

Είναι τελεσίδικο, οι Γερμανοί ξανάρχονται! Η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε την έγκριση της και η σέντρα στη Bundesliga ορίστηκε στις 15 Μαΐου! Θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο θα επανέρθει επίσημα με τον κορωνοϊό, αφού προπονήσεις έχουν αρχίσει και σε άλλες χώρες, αλλά δεν υπάρχει τελική ημερομηνία επανέναρξης.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Bild μετέφερε την πληροφορία ότι οι διοικήσεις των 20 ομάδων έμαθαν την είδηση από τη διοργανώτρια αρχή. Η Καγκελάριος ενέκρινε τη διεξαγωγή των παιχνιδιών κεκλεισμένων των θυρών, στο γενικότερο πλαίσιο της άρσης των περιορισμών στη Γερμανία.

Συνεπώς, σε 9 μέρες οι Γερμανοί θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ποδόσφαιρο, έστω και από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους! Η πρώτη αναμέτρηση που θα διεξαχθεί είναι το Πάντερμπορν – Φορτούνα Ντίσελντορφ για την 26η αγωνιστική.

Η βαθμολογία πριν τη διακοπή:

Η Γερμανία έχει πληγεί σκληρά από τον κορωνοϊό, καθώς είναι η πέμπτη σε καταγεγραμμένα κρούσματα παγκοσμίως, με 167.575 ασθενείς από τον Covid-19. Από αυτούς, 7.190 έχουν αποβιώσει, αλλά η εξάπλωση του ιού μειώνεται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες.

Βέβαια, οι γερμανικές ομάδες ήταν οι πρώτες πανευρωπαϊκά που «έσπασαν» την καραντίνα και άρχισαν προπονήσεις. Η Μπάγερν έκανε την αρχή στις 6 Απριλίου και σταδιακά ακολούθησαν οι υπόλοιπες. Συνεπώς, οι παίκτες έχουν συμπληρώσει ήδη σχεδόν ένα μήνα προετοιμασίας.

Η Bundesliga έχει συνολικά 34 αγωνιστικές και για τη λήξη της κατηγορίας, απομένουν 9 «στροφές». Η Μπάγερν προπορεύεται με 55 βαθμούς και την καταδιώκουν οι Ντόρτμουντ με 51 και η Λειψία με 50, αντίστοιχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ