Μαυροπάνος: «Μόνο για διακοπές στην Ελλάδα»

Μαυροπάνος: «Μόνο για διακοπές στην Ελλάδα»

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί παρά μόνο για να κάνει διακοπές.

Στο Instagram Live της Nova μίλησε ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος και αναφέρθηκε στην Άρσεναλ, τη Νυρεμβέργη, ενώ ξεκαθάρισε πως θα επιστρέφει στην Ελλάδα μόνο για διακοπές.

Παράλληλα, ο Έλληνας αμυντικός μίλησε και για την πορεία του στο εξωτερικό, την πορεία του με τους κανονιέρηδες, αλλά και το ντεμπούτο του απέναντι στην Άρσεναλ.

Αναλυτικά όσα είπε ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός:

Για την υποδοχή από τη Νυρεμβέργη: «Ήταν πολύ καλά από την πρώτη στιγμή, με υποδέχτηκαν τέλεια. Το Λονδίνο είναι ξεχωριστό, αλλά και η Νυρεμβέργη είναι πολύ ωραία πόλη».

Για τη μεταγραφή στην Άρσεναλ: «Μια μέρα πριν υπογράψω είχε βγει σαν φήμη, δεν καταφέραμε να το κρατήσουμε κρυφό. Όταν το έμαθα δεν το πίστευα. Όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣ κύρθος Χριστοβασίλης μας το ανακοίνωσε σε εμένα και στον πατέρα μου, πίστεψα οτι μας έκανε πλάκα. Είχα άγχος μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ακόμα και όταν μπήκα στο αεροπλάνο δεν το πίστευα».

Για τη γνωριμία με τον Αρσέν Βενγκέρ: «Από τον ΠΑΣ στην Άρσεναλ είναι μια δύσκολη διαδικασία. Όταν συνάντησα τον Βενκγέρ ένιωσα δέος. Απευθείας ξεκίνησε να με βάζει στο κλίμα και να μου λέει τι χρειάζεται ένας αμυντικός για να παίξει στην Άρσεναλ».

Για τα αποδυτήρια της Άρσεναλ: «Όταν μπήκα στα αποδυτήρια την πρώτη μέρα έβγαζα φωτογραφίες. Είναι μια οικογένεια. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Ντάνι Γουέλμπεκ, ο οποίος έχει πολύ χιούμορ. Μετά την έλευση του Σωκράτη όλα έγιναν πιο απλά για εμένα».

Για το ντεμπούτο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Με είχε προετοιμάσει πολύ νωρίτερα ο κύριος Βενγκέρ για την πρώτη μου συμμετοχή, αλλά δεν περίμενα να με ρίξει στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει συμβεί στην καριέρα μου. Τα σχόλια που έκαναν για μένα παλιοί παίκτες της Άρσεναλ ήταν μια ικανοποίηση για τους κόπους μου».

Για τον τραυματισμό του: «Έμεινα 1,5 χρόνο εκτός γηπέδων. Ταλαιπωρήθηκα πολύ και έπρεπε να βρω τον εαυτό μου γι’ αυτό και επέλεξα να αγωνιστώ ως δανεικός σε άλλη ομάδα».

Για την εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βελτιώνονται αισθητά. Ειδικά οι νέοι παίκτες. Στον Παναθηναϊκό πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Μπουζούκης και ο Χατζηγιοβάννης έχουν κάνει πολλή δουλειά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Για την απόφαση να συνεχίσει στη Νυρεμβέργη: «Η ομάδα δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, οπότε ο Μίκελ Αρτέτα δεν είχε το χρόνο να μου δώσει ευκαιρίες κι έτσι πήραμε την απόφαση να συνεχίσω στη Νυρεμβέργη. Στα πρώτα ματς στη Γερμανία τα πήγα αρκετά καλά, αλλά ένας παίκτης δεν κάνει ποτέ τη διαφορά. Έχουμε κάνει σπουδαία ομαδική δουλειά με τον νέο μας προπονητή. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας κάναμε προγράμματα στο σπίτι για να μείνουμε σε καλή κατάσταση».

Για το ξεκίνημα από τον Απόλλωνα Αθηνών: «Ομάδα της γειτονιάς μου ήταν ο Απόλλων Αθηνών. Δεν κατάφερα να παίξω στην πρώτη ομάδα. Με πολύ κόπο κατάφερα να πάρω το δελτίο μου από τον Απόλλωνα και συνέχισα στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για τις φανέλες που έχει κρατήσει: «Έχω ανταλλάξει φανέλα με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς της Σίτι, όχι με κάποιον άλλο. Τη φανέλα του ντεμπούτου μου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την έχω δώσει στους γονείς μου».

Για τα ινδάλματα του: «Ροναλντίνιο, Μαλντίνι και Σέρχιο Ράμος τα ινδάλματα μου. Που να το περίμενα πως θα ήμουν συμπαίκτης του Σωκράτη. Είχε σκοράρει στο Μουντιάλ με την Εθνική απέναντι στην Κόστα Ρίκα και μετά από λίγα χρόνια ήμασταν συμπαίκτες στην Άρσεναλ! Η ομάδα του 2004 ήταν ξεχωριστή. Έχω μια φωτογραφία με τον Αντώνη Νικοπολίδη που ήταν προπονητής μου στην Εθνική Ομάδα Νέων».

Για τον Μίκελ Αρτέτα: «Ο Αρτέτα είναι απίθανος προπονητής. Σκέφτεται πολλά πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο και πραγματικά σου δίνει έμπνευση».

Για το πόστερ του έξω από το Emirates: «Δεν είχα δει το πόστερ μου έξω από το Emirates. Δεν έχω βγάλει σέλφι, δεν είμαι αυτού του τύπου. Όταν μου το είχαν πει, δεν το πίστευα».

Για την κλήση στην Εθνική Ομάδα: «Στην Εθνική Ομάδα γίνεται πολύ καλή δουλειά. Είναι όνειρο και τιμή να αγωνίζεσαι για το εθνόσημο. Μακάρι κάποια στιγμή να είμαι κι εγώ στην Εθνική! Έχω έρθει σε επικοινωνία με ανθρώπους από την Εθνική Ομάδα. Με είχε καλέσει στην Εθνική, αλλά ήρθε ο κοροναϊός και όλα πήγαν πίσω».

Για το αν θα γύριζε στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο: «Να γυρίζουμε μόνο για διακοπές στην Ελλάδα. Έχουν γραφτεί πολλά για εμένα και συλλόγους στην Ελλάδα, αλλά δεν γνωρίζω κάτι γι’ αυτά τα σενάρια. Ήμουν Ολυμπιακός, αλλά όταν μπαίνεις σε επαγγελματικό επίπεδο δεν ασχολείσαι με αυτά».

Για το τι του λείπει από την Ελλάδα: «Μου έχει λείψει η οικογένεια μου, που με έχει στηρίξει πολύ. Όλοι παρακολουθούν κάθε λεπτομέρεια από την καριέρα μου. Με έχουν στηρίξει πολύ γιατί είμαστε μια οικογένεια με αθλητικό background. Όταν έφτασα σε ένα δύσκολο σημείο, καθώς έπρεπε να συνδυάσω σχολείο και αθλητισμό δέχτηκα αμέριστη στήριξη από την οικογένεια μου».

Για τον αμυντικό που ξεχωρίζει από την Ελλάδα: «Ο Σεμέδο του Ολυμπιακού έχει κάνει τη διαφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού. Αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς αμυντικούς και γενικά έχει μεγάλη βελτίωση».

Για τον αποκλεισμό της Άρσεναλ από τον Ολυμπιακό: «Σκέφτηκα πως θα ήταν τα αποδυτήρια της Άρσεναλ μετά και δεν χάρηκα γι΄αυτό τον αποκλεισμό! Ήταν απίστευτο να βάζει αυτό το ψαλιδάκι ο Ομπαμεγιάνγκ και να χάνει αυτό το τετ α τετ. Δεν σκέφτομαι οπαδικά, τα έχω αφήσει πίσω μου όλα αυτά».

Για τις διαφορές Ουνάι Έμερι και Μίκελ Αρτέτα: «Έμερι και Αρτέτα έχουν διαφορές. Όταν ένας προπονητής πηγαίνει σε μια ομάδα επικρατεί χαρά στην ομάδα γιατί όλοι θέλουν να δουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ