Και τώρα, τι παίζουμε στο Ντόρτμουντ-Σάλκε;   

Και τώρα, τι παίζουμε στο Ντόρτμουντ-Σάλκε;   

 Όλα όσα ξέραμε ως συνθήκες για την διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα επαγγελματικό επίπεδο αλλάζουν. Οι σταθερές με τις οποίες κρίναμε και προβλέπαμε έχουν μεταβληθεί.

O φίλος μου είναι μέγας φίλος του στοιχήματος. Με έπιασε στο γραφεί ο και ρωτούσε μονολογώντας. Το Σάββατο έχει Ντόρτμουντ-Σάλκε. Τι διάολο να το παίξω που έχω να τις δω δυο μήνες. Το θέμα είναι ακριβώς αυτό. Κανείς δεν τις έχει δει εδώ και δυο μήνες διότι στο διάστημα αυτό δεν έπαιξαν ούτε φιλικό. Πως θα εμφανιστούν οι ομάδες μετά από τόσο μεγάλη διακοπή και χωρίς φιλικά προετοιμασίας, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα για το επαγγελματικό  ποδόσφαιρο και μάλιστα σε αυτό το επίπεδο. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει πως θα εμφανιστούν οι ομάδες μετά από όσο μεγάλη απραξία.

Όσο και να το προσπάθησαν προπονητές και γυμναστές όποια μέσα προπόνησης και διατροφής να επιστρατεύτηκαν καμιά πρόβλεψη καμιά εκτίμηση δεν μπορεί να είναι ασφαλής. Κατά συνέπεια ίσως δούμε και πράγματα που δεν θα τα περιμένουμε μέχρι την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Όχι μόνο η αγωνιστική ετοιμότητα αλλά και η συμπεριφορά των παικτών μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν μπορεί να προβλεφθεί. 

Ένας παίκτης που έχει τρομοκρατηθεί ιδιαίτερα από την επέλαση του κορωνοϊού, που έχει θύματα στον οικογενειακό του τίτλου δεν είναι εύκολο πράγμα να ανακτήσει την ψυχολογία του και να πηγαίνει με την ίδια αποφασιστικότητα στις προσωπικές μονομαχίες. Εδώ δεν πρόκειται για μια απόφαση που έχει πάρει συνειδητά. Πρόκειται για ασυναίσθητη αντίδραση που διαμορφώθηκε από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και περίπου τρεις μήνες. Ακόμα και στον ψυχολογικό τομέα θα χρειαστεί να γίνει ειδική δουλειά από τους ειδικούς της κάθε ομάδας. 

Πάμε τώρα στην φυσική κατάσταση αλλά και στην επαναφορά στους αυτοματισμούς που είχε κάθε ομάδα πριν την αναγκαστική διακοπή.  Κι εδώ μπορεί να έχουν επέλθει ανατροπές . Η μπάλα δεν ξεχνιέται, οι αυτοματισμοί όμως, είναι θέμα καθημερινής προπόνησης και συνεχόμενων αγώνων. Όταν λείψουν τότε τα πράγματα μπορεί να μην λειτουργήσουν όπως πριν. Ούτε είναι βέβαιο ότι οι παίκτες μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ίδιο ρυθμό από την αρχή μέχρι τέλους του ματς. Αυτό έσπευσε να προλάβει η ΦΙΦΑ συνιστώντας να γίνονται μέχρι πέντε αλλαγές σε κάθε παιχνίδι. 

Και κάτι ακόμα. Υπάρχουν ομάδες που παίρνουν ρυθμό και ενέργεια από τον εξέδρα. Τώρα αυτό δεν μπορεί να γίνει. Σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών θα παίζεται μπάλα σε άδειες κερκίδες. Όλα όσα ξέραμε ως συνθήκες για την διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα επαγγελματικό επίπεδο αλλάζουν. Οι σταθερές με τις οποίες κρίναμε και προβλέπαμε έχουν μεταβληθεί. Απάντηση στο ερώτημα τι να παίξω στο Ντόρτμουντ- Σάλκε δεν υπάρχει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ