Ντόρτμουντ – Σάλκε 4-0 (vids)

Ντόρτμουντ – Σάλκε 4-0 (vids)

Η Μπουντεσλίγκα επέστρεψε μετά τη δίμηνη διακοπή λόγω του κορωνοϊού, με την αφηνιασμένη Ντόρτμουντ να διαλύει με 4-0 την Σάλκε - Μεγάλες νίκες για Χέρτα και Βόλφσμπουργκ.

Χορτάσαμε… ποδόσφαιρο! Η Μπουντεσλίγκα επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την Ντόρτμουντ να σκορπάει στους «τέσσερις ανέμους» την Σάλκε (4-0).

Η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ μετέτρεψε σε περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ και χάρισε απλόχερα πλούσιο θέαμα στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, που περίμεναν πως και πως την επανέναρξη των κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Οι γηπεδούχοι, παρά τις απουσίες των Τσαν, Βίτσελ και Ρόις, κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του άδειου λόγω του κορωνοϊού «Σίγκναλ Ιγκούνα Παρκ» και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Μπάγερν Μονάχου, την οποία πλησίασαν στον έναν πόντο!

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ δεν επηρεάστηκαν καθόλου από τη δίμηνη διακοπή της Μπουντελίγκα και έστησαν «πάρτι» με καλεσμένους τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της Σάλκε. Ενα πολύτιμο τρίποντο για την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ, τόσο για ψυχολογικούς όσο και για αγωνιστικούς λόγους, αφού ξεκίνησαν με νίκη μετά τη διακοπή και με τους 3 πόντους μετέφεραν το άγχος στην Μπάγερν, που αγωνίζεται αύριο απέναντι στην Ουνιόν.

Τον χορό των γκολ στο Σίγκναλ Ιγκούνα Παρκ άνοιξε ο Χάαλαντ, με τον Νορβηγό επιθετικό να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Ο Σκανδιναβός στράικερ στο 29′ πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα, αλλά και το πρώτο γκολ στην Μπουντεσλίγκα, μετά τη διακοπή.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, η Ντόρτμουντ έκανε το 2-0 με τον Γκερέιρο και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Τρία λεπτά μετά την σέντρα στο β’ μέρος, η ομάδα του Φαβρ έκανε το 3-0 με τον Αζάρ, ενώ στο 63′ ο Γκερέιρο σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων.

Οπως προαναφέραμε, με αυτή τη νίκη η Ντόρτμουντ έφτασε τους 54 πόντους και μείωσε στον πόντο τη διαφορά από την Μπάγερν, που έχει ένα ματς λιγότερο.

Οι συνθέσεις:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Ασράφ Χακίμι, Πίστσεκ, Γκερέιρο (87’ Σμέλτσερ), Χούμελς, Ντιλέινι (68’ Μπαλέρντι), Νταούντ (87’ Γκέτσε), Ακανζί, Μπραντ, Αζάρ (79’ Σάντσο), Χάαλαντ

ΣΑΛΚΕ: Ζίμπερ, Κένι (87’ Μπέκερ), ΜακΚένι, Ραμάν (46’ Μπουργκστάλερ), Αρίτ, Σανέ, Οτσίπκα, Τοντιμπό (46’ Ματοντό), Καλιγκιούρι (76’ Μιράνδα), Νάστασιτς, Σερντάρ (74’ Σεπφ)

«Ανάσα» για την Χέρτα, μπήκε 6άδα η Βόλφσμπουργκ

Στα άλλα παιχνίδια που έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου, η Χέρτα πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Χοφενχάιμ με 3-0 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το 1-0 για τους φιλοξενούμενους έκανε στο 58′ ο Ακπογκούμα με αυτογκόλ, με τον Ιμπίσεβιτς δύο λεπτά αργότερα να κάνει το 2-0 και τον Κούνια στο 74′ να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας του. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Βερολίνου έφτασε τους 31 βαθμούς και βρίσκεται στο +8 από την Φορτούνα Ντίσεντολφ και την επικίνδυνη ζώνη.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη που τη φέρνει στην 6η θέση, η οποία οδηγεί στο Europa League, πέτυχε η Βόλφσμπουργκ, που κέρδισε με 2-1 την Άουγκσμπουργκ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 43′ με τον Στέφεν, ενώ το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Γκλάσνερ πέτυχε ο Γκίντσεκ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει στο 54′ με τον Γεβντάι.

Με αυτή τη νίκη η Βόλσφσμπουργκ έφτασε τους 39 πόντους και είναι στο +2 από την Φράιμπουργκ, που ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Λειψία. Ισόπαλο, αλλά χωρίς γκολ, ήρθε και το ματς της Φορτούνα με την Πάντεμπορν, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού με 23 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Συνοπτικά η 26η αγωνιστική:
Σάββατο, 16/05

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σάλκε 4-0
Λειψία – Φράιμπουργκ 1-1
Χοφενχάιμ – Χέρτα Βερολίνου 0-3
Φορτούνα Ντίσελντορφ – Πάντεμπορν 0-0
Αουγκσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ 1-2
Αϊντραχτ Φρανκούρτης – Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή, 17/05
Κολωνία – Μάιντς (16:30)
Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Δευτέρα, 18/05
Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερ Λεβερκούζεν (21:30)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ