O νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς (vids)

O νέος είναι ωραίος, ο παλιός είναι αλλιώς (vids)

82 γκολ και οι δυο μαζί σε λίγους μήνες. Από 41 ο καθένας. Χάαλαντ vs Λεβαντόφσκι. Απόψε. Για τον τίτλο στη Γερμανία.

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα απόψε (19:30) στο Signal Iduna Park στη Βεστφαλία για το σπουδαίο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν για την 28η αγωνιστική της Bundesliga. Στο πιο κομβικό Klassiker των τελευταίων ετών σήμερα παίζεται ο φετινός τίτλος στη Γερμανία με τους Βαυαρούς να είναι στο +4 από τους Βεστφαλούς.

Μπορεί λοιπόν όλος ο πλανήτης να ανυπομονεί για το μεγάλο ντέρμπι της Bundesliga, όμως οι προβολείς θα πέφτουν στη μεγάλη «μάχη» Έρλινγκ Χάαλαντ και του Ρομπερτ Λεβαντόφσκι. Οι δυο επιθετικοί έχουν «κλέψει» την παράσταση τη φετινή σεζόν, καθώς σκοράρουν κατά ριπάς, με τον «νέο» (Χάαλαντ) να αμφισβητεί την κυριαρχία του «παλιού» (Λεβαντόφσκι) και ταυτόχρονα την κυριαρχία της Μπάγερν.

Ο Πολωνός επιθετικός είναι εδώ και μια δεκαετία ο πρωταγωνιστής στη Γερμανία, όμως μέσα σε λίγους μήνες ο Νορβηγός ήρθε για να τον «ρίξει» από τον θρόνο του. Σε μια σύγκρουση που όμοια της είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε, οι δυο σπουδαίοι σκόρερ αναμένεται να δώσουν μια μυθική «μάχη» στο χορτάρι του Signal Iduna Park.

Σε ένα μοναδικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών τόσο για τις δυο ομάδες αλλά και για τους δυο ποδοσφαιριστές, που αμφότεροι έχουν το μοναδικό επίτευγμα των 41 γκολ τη φετινή σεζόν. Ο Λεβαντόφσκι από τη μία, ο οποίος έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στη Γερμανία, και μετράει 27 γκολ σε 27 ματς στην Budnesliga. Και από την άλλη ο Χάαλαντ που έχει 13 τέρματα σε 13 παιχνίδια (στα πρώτα 13 παιχνίδια του με τους Βεστφαλούς ο Πολωνός της Μπάγερν είχε βάλει δύο γκολ και συνολικά είχε δέκα στην πρώτη σεζόν του). Βέβαια, ο Χάαλαντ έχει πετύχει 28 τέρματα με τη φανέλα της Σάλτσμπουργκ, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, καθώς μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ του φετινού Champions League, της αυστριακής λίγκας, ενώ λογικά στο τέλος της σεζόν θα είναι και της Ντόρτμουντ.

Για να καταλάβει κανείς για το τι διακυβεύεται ανάμεσα στους δυο κορυφαίους στράικερ της Bundesliga, διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν λένε ότι ο Χάαλαντ θα ακολουθήσει τον δρόμο του «Λέβα» και θα μετακομίσει αργά ή γρήγορα στην Μπάγερν, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Πολωνό. Παράλληλα, με αυτά τα δημοσιεύματα, λέγεται ότι ο Νορβηγός είναι ο κατάλληλος για να «ρίξει» από την κορυφή την Μπάγερν και τον Λεβαντόφσκι μετά από μια οκταετία, ενώ αντίθετα λέγεται ο Χάαλαντ θα βρει απόψε τον… δάσκαλο του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η μάχη δεν χάνεται για πολλούς λόγους. Πρώτον και κύριον γιατί δεν αποκλειεται το αποψινό ματς να κρίνει τον τίτλο, αλλά και για την τεράστια μάχη των κορυφαίων σέντερ φορ της φετινής σεζόν. Του Λέβαντόφσκι και του Χάαλαντ.

Τα στατιστικά του «Λέβα»: 

Τα στατιστικά του Χάαλαντ: 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ