Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ 1-4 (vids)

Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ 1-4 (vids)

Η Βόλφσμπουργκ διέλυσε 4-1 εκτός έδρας την Λεβερκούζεν και εδραιώθηκε στην 6η θέση, που οδηγεί στο Europa League.

Ποιος είδε την Βόλφσμπουργκ στην «BayArena» και δεν την φοβήθηκε!

Οι Λύκοι πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στη φετινή Μπουντεσλίγκα, διέλυσαν εκτός έδρας με 4-1 την Μπάγερ και έκαναν άλμα… Ευρώπης. Η ομάδα του Γκλάσνερ βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, έχοντας απόσταση 5 βαθμών από την 7η Φράιμπουργκ.

Η Βόλφσμπουργκ κρατάει γερά στα χέρια της την έξοδο στο Europa League, ενώ από την άλλη η Λεβερκούζεν έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει την Λειψία και να ανέβει στην 3η θέση.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του Γκλάσνερ στο πρώτο μισάωρο δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν. Τελικά, στο 43’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Πόνγκρατσιτς μετά από εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ.

Στο 63΄ ο Άρνολντ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με τη βοήθεια της τύχης η Βόλφσμπουργκ έκανε το 2-0. Η μπάλα μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Άρνολντ κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα δίχτυα της Λεβερκούζεν.

Στο 68’ οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Στρέφεν. Ο άσος της Βόλφσμπουργκ πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Βέγκχορστ και έκανε το 3-0, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του, ενώ στο 75’ ο Πόνγκρατσιτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 4-0. Η Λεβερκούζεν το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 4-1 στο 85’ με κοντινό πλασέ του Μπαουμγκάρτλινγκερ.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Ταπσόμπα, Σ.Μπέντερ (46’ Ντράγκοβιτς), Βέντελ, Βάιζερ (46’ Μπαουμγκάρτλινγκερ), Αρανγίς, Ντεμιρμπάι (65’ Αλάριο), Αμίρι, Μπελαράμπι (46’ Βιρτς), Χάβερτς, Ντιαμπί (74’ Μπέιλι)

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κάστελς, Εμπαμπού, Πόνγκρατσιτς, Μπρουκς (82’ Νότσε), Ρουσιγιόν, Σλάγκερ, Άρνολντ, Στέφεν, Μπρέκαλο (65’ Γκίντσεκ), Βέγκχορστ, Ζοάο Βίκτορ

Ματσάρα στην Φρανκφούρτη

Εκτός από το Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ, το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν άλλα δύο παιχνίδια. Στην Φρανκφούρτη μάλιστα έγινε ματσάρα, με την Αϊντραχτ να έρχεται ισόπαλη 3-3 με την Φράιμπουργκ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 28’ με τον Γκρίφο και οι γηπεδούχοι ιοσφάρισαν στο 34’ με τον Σίλβα. Στο 67’ η Φράιμπουργκ πήρε εκ νέου προβάδισμα, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Πέτερσεν, ενώ δύο λεπτά αργότερα έκανε το 3-1 με τον Χέλερ. Η Αϊντραχτ όμως δεν τα παράτησε και κατάφερε να σώσει στον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 79’ ο Καμάντα με κοντινό πλασέ μείωσε σε 2-3, ενώ το τελικό 3-3 διαμόρφωσε ο Τσάντλερ στο 82’ με προβολή.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Χασέμπε, Χιντερέγκερ (90’ Εντικά), Τουρέ (81’ Τσάντλερ), Ιλσάνκερ, Ρόντε (74’ Ντε Γκουσμάν), Κόστιτς, Τόρο (46’ Κορ), Καμάντα, Ντοστ (74’ Γκατσίνοβιτς), Αντρέ Σίλβα

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Σβολόβ, Γκούλντε, Κοχ, Γκίντερ, Αμπράσι (87’ Φραντς), Χέφλερ, Σμιντ, Γκρίφο (82’ Κουόν), Βάλντσμιντ (59’ Πέτερσεν), Χέλερ, Σαλάι (59’ Λίνχαρτ)

«Κοιμήθηκαν» στη Βρέμη

Αντίθετα με τα όσα συνέβησαν στην Φρανκφούρτη και τα πολλά γκολ που πέτυχαν οι δύο ομάδες, στη Βρέμη οι Βέρντερ και Γλάντμπαχ «κόλλησαν» στο 0-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο της νίκης, αλλά οι γηπεδούχοι κράτησαν μέχρι το τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας. Ενας πολύτιμος βαθμός στη μάχη που δίνουν για την παραμονή στην κατηγορία.

ΒΕΡΝΤΕΡ: Παβλένκα, Βελίκοβιτς, Μοϊσάντερ, Γκρος, Γκέμπρε Σελάσι, Μ.Εγκετσάιν, Κλάασεν, Φριντλ, Οσάκο (62’ Μπιτενκούρτ), Ράσιτσα, Σάρτζεντ (74’ Ζέλκε)

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Γιάντσκε (71’ Μπενσεμπαϊνί), Στιντλ (71’ Χόφμαν), Γκίντερ, Ελβέντι, Λάινερ, Κράμερ (82’ Μπένες), Νοϊχάους, Βεντ, Πλεά, Τουράμ (82’ Χέρμαν)

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Τρίτη 26 Μαΐου
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 0-1
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 1-4
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Φράιμπουργκ 3-3
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 0-0

Τετάρτη 27 Μαΐου
Λειψία-Χέρτα Βερολίνου 19:30
Χόφενχαϊμ-Κολωνία 21:30
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Σάλκε 21:30
Άουγκσμπουργκ-Πάντερμπορν 21:30
Ουνιόν Βερολίνου-Μάιντς 21:30

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ