Στα μπαράζ η Βέρντερ, σεντόνι για Γκλάντμπαχ! (vid)

Στα μπαράζ η Βέρντερ, σεντόνι για Γκλάντμπαχ! (vid)

Στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga, είχαμε... βροχή από γκολ, με την Βέρντερ να διασύρει (6-1) την Κολωνία και σε συνδυασμό με την ήττα της Φορτούνα να πηγαίνει στα μπαράζ. Στους ομίλους του Champions League η Γκλάντμπαχ, που έκανε το καθήκον της κόντρα στην Χέρτα. Εντός έδρας διασυρμός για Ντόρτμουντ και ρεσιτάλ Κράμαριτς!

Και στο τέλος, κερδίζει η… Βέρντερ! Στην τελευταία στροφή της Bundesliga ήρθαν τα πάνω-κάτω, με την ομάδα της Βρέμης να διασύρει (6-1) την Κολωνία και να κλέβει τα… μπαράζ από την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Η Βέρντερ κέρδισε, η Φορτούνα ηττήθηκε (3-0) με κάτω τα χέρια από την Ουνιόν Βερολίνου και αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία.

Από την άλλη, η ομάδα του Φλόριαν Κόφελντ μένει ζωντανή έστω και στο παρά πέντε και θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ είτε την Χαιντενχάιμ , είτε το Αμβούργο που ακολουθεί κατά πόδας, στον ένα πόντο.

Στην συναρπαστική τελευταία αγωνιστική, όπου τα γκολ έπεφταν… βροχή, η Γκλάντμπαχ κλείδωσε τη συμμετοχή στους ομίλους του επόμενου Champions League. Έκανε το καθήκον της (2-1) κόντρα στην Χέρτα, τερματίζοντας πάνω από την Λεβερκούζεν, που επικράτησε της Μάιντς με 1-0.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, ο περίπατος (0-4) της Χοφενχάιμ στην έδρα της Ντόρτμουντ και το πάρτι του Αντρέ Κράμαριτς, με τον Κροάτη ποδοσφαιριστή να δίνει ρεσιτάλ και να σημειώνει και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του!

Εξάρα και μπαράζ για Βέρντερ

Όπως είπαμε, η Βέρντερ θα διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία, μέσω των μπαράζ. Η ομάδα της Βρέμης έκανε ότι ήθελε την Κολωνία, νικώντας με το εντυπωσιακό 6-1. Ο Οσάκο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τους Ράσιτσα και Φούλκρουγκ να κάνουν το 3-0 σε τρία λεπτά. Η Κολωνία είχε παραδοθεί,  με τον Κλάασεν να σημειώνει το 4ο γκολ. Ο Οσάκο στο 58΄ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του, με τον Σάργκεντ να διαμορφώνει το τελικό 6-1. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, ήταν να σημειώσουν το γκολ της τιμής με τον Ντρέξλερ.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Παβλένκα, Φογκτ (81’ Μπαργκφρέντε), Μοϊσάντερ, Βελίκοβιτς, Γκέμπρε Σελάσι, Εγκεστάιν, Κλάασεν (75’ Μπάρτελς), Φριντλ, Οσάκο (87’ Πισάρο), Ράσιτσα(87’ Μπιτενκούρτ), Φίλκρουγκ (46’ Σάρζτεντ)

ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Μπόρναουβ, Λάιζτνερ (34’ Χέγκερ), Στσίχος, Εχιζοίμπουε, Ρετζεμπετσάι (46’ Τίελμαν), Γιάκομπς (75’ Λέμπρελε), Σκιρί, Ουθ (46’ Κάτερμπαχ), Ντρέξλερ, Μοντέστ (75’ Κλεμέντ)

 

Στα… αστέρια η Γκλάντμπαχ

Τη μισή δουλειά την είχε κάνει στην προτελευταία αγωνιστική. Στη τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, απλά την τελείωσε, με την Γκλάντμπαχ να κερδίζει με 2-1 την Χέρτα και να παίρνει την 4η θέση, που οδηγεί στους ομίλους του Champions League. Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Χόφμαν άνοιξε τον δρόμο για τα… αστέρια, κάνοντας το 1-0. Ο Εμπολό κλείδωσε το τρίποντο στο 78΄, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με τον Ιμπίσεβιτς.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Λάινερ (90+2’ Γιάντσκε), Γκίντερ, Ελβεντί, Μπενσεμπαϊνί, Κράμερ, Νοϊχάους, Χέρμαν (58’ Τραορέ), Στιντλ (90+2’ Ράφαελ), Χόφμαν, Εμπολό (85’ Μπένες)

ΧΕΡΤΑ:  Σμαρς, Σταρκ, Μπογιατά, Τορουναρίγκα, Εσβάιν (46’ Λέκι), Γκρούιτς (46’ Σκιέλμρεντ, 76’ Ενγκακάμ), Πλάτενχαρντ (46’ Μάιερ), Ντάριντα (67’ Ιμπίσεβιτς), Λουκεμπάκιο, Πιόντεκ, Κούνια

Εντός έδρας διασυρμός για Ντόρτμουντ

Η Μπορούσια είχε εξασφαλίσει την 2η θέση από την προηγούμενη αγωνιστική, με την ομάδα του Φαβρ να εφανίζεται παντελώς αδιάφορη στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Χόφενχαιμ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν περίπατο, κέρδισαν 4-0, με τον Κράμαριτς να κάνει πράγματα και θαύματα, πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ. Ο Κροάτης ποδοσφαιριστής ήταν εντυπωσιακός, χαρίζοντας στην ομάδα του την 6η θέση και τους ομίλους του Europa League. Ο Κράμαριτς έδωσε ρεσιτάλ, σημειώνοντας τα γκολ στο 8΄, στο 30΄, στο 48′ και στο 50ο λεπτό.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Πίστσεκ (70’ Σουλτς), Χούμελς, Μπαλέρντι (65’ Ρασλ), Μόρεϊ, Βίτσελ, Μπραντ, Γκερέιρο (46’ Σάντσο), Ρέινα (65’ Ζαγκαντού), Χάαλαντ, Αζάρ (46’ Χακίμι)

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Καντεράμπεκ, Πος, Χίμπνερ (83’ Μπίτσακτσιτς), Σκοβ (70’ Τσούμπερ), Σαμασεκού (83’ Νορντβάιτ), Ρούντι, Γκρίλιτς, Μπεμπού, Νταμπούρ (56’ Μπαουμγκάρτνερ), Κράμαριτς (70’ Λάρσεν)

Φινάλε με τεσσάρα για Μπάγερν

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου έκανε ακόμη εναν υγιεινό… περίπατο, αυτή τη φορά στην έδρα της Βόλφσμπουργκ. Οι Βαυαροί επικράτησαν με 4-0  και την έστειλαν στα προκριματικά του Europa League. Μάλιστα, η ομάδα του Μονάχου έφτασε σε μια ιστορική επίδοση, καθώς σημείωσε συνολικά 100 γκολ. Το σκορ για την Μπάγερν το άνοιξε ο Κομάν, με τον νεαρό Κισάνς να κάνει με τρομερό τρόπο το 2-0. Ο Λεβαντόφσκι σημείωσε το 3ο γκολ, ενώ ο Μίλερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Καστέλς, Εμπαμπού, Μπρουκς (74’ Κνόχε), Πόνγκρατσιτς, Ρουσιγιόν (85’ Χορν), Γκιλαβογκί, Άρνολντ, Στέφεν (61’ Μαρμούς), Μπρέκαλ (61’ Ζοάο Βίκτορ), Γκίντσεκ (74’ Γκέρχαρντ), Βέγκχορστ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Οντριοθόλα (62’ Παβάρ), Μπόατενγκ, Αλάμπα (81’ Ερναντές), Ντέιβις, Γκορέτσκα (80’ Κίμιχ), Κισάνς, Γκνάμπρι (62’ Κοουτίνιο), Μίλερ, Κομάν (62’ Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής:
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 0-4
(8’, 30’, 48’, 50’ πεν. Κράμαριτς)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μάιντς 1-0
(2’ Φόλαντ)

Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου 2-1
(7’ Χόφμαν, 78’ Εμπολό – 90’+1’ Ιμπίσεβιτς)

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-4
(4’ Κομάν, 37’ Κιζάνς, 72’ πεν. Λεβαντόφσκι, 79’ Μίλερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Πάντερμπορν 3-2
(9’ Ρόντε, 33’ Σίλβα, 52’ Ντοστ – 55’ Ντρέγκερ, 75’ Μίχελ)

Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία 6-1
(22’, 58’ Οσάκο, 27’ Ρασίτσα, 29’ Φίλκρουγκ, 55’ Κλάασεν, 68’ Σάρτζεντ – 62’ Ντρέξλερ)

Φράιμπουργκ-Σάλκε 4-0
(20’, 57’ Βάλντσμιντ, 38’ Σμιντ, 46’ Χέλερ)

Άουγκσμπουργκ-Λειψία 1-2
(71’ Βάργκας – 28’, 80’ Βέρνερ)

Ουνιόν Βερολίνου-Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-0
(26’ Ούτζα, 54’ Γκέντνερ, 90’ Αμπντουλάχι)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ