Ανόβερο – Μάιντς 3-2

Ανόβερο – Μάιντς 3-2

Με τον Νίκλας Φίλκρουγκ να πετυχαίνει χατ-τρικ και να υπογράφει μια σπουδαία ανατροπή, το Ανόβερο επικράτησε 3-2 της Μάιντς, ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-2. Νίκες για Στουτγκάρδη και Άουγκσμπουργκ, ισόπαλα τα ματς σε Βρέμη και Φρανκφούρτη.

Οι οπαδοί του Ανόβερου είχαν να δουν ποδοσφαιριστή της ομάδας τους να πετυχαίνει χατ-τρικ, εδώ και -περίπου- έξι χρόνια. Τελευταίος που το είχε καταφέρει ήταν ο Μοχάμεντ Αμπντελάουε, τον Οκτώβριο του 2011. Σήμερα (13/1), ο Νίκλας Φίλκρουγκ κατάφερε να μπει στη λίστα αυτή.

Και όχι μόνο το κατάφερε, αλλά έβαλε και φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στη σπουδαία ανατροπή της ομάδας του, η οποία στο μισάωρο έχανε 0-2 από τη Μάιντς, κατάφερε όμως χάρη στα τρία γκολ του Γερμανού επιθετικού να κάνει την ανατροπή και να πάρει αυτή το τρίποντο, το έβδομο στη φετινή Bundesliga.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Γιοσιμούρι Μούτο στο 26′ και πέντε λεπτά αργότερα ο Αλεξάντερ Χακ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το Ανόβερο απάντησε γρήγορα με δύο γκολ του Φίλκρουγκ (33′ με κεφαλιά, 38′ με πέναλτι), με τον 24χρονο Γερμανό επιθετικό να ολοκληρώνει την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στουτγκάρδη – Χέρτα Βερολίνου 1-0 

Με τον Τάσο Δώνη να επιστρέφει σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τον τραυματισμό του στις 13 Δεκεμβρίου και να αγωνίζεται για σχεδόν μια ώρα (αντικαταστάθηκε στο 58′ από τον Γκίνστσεκ), η Στουτγκάρδη επικράτησε 1-0 της Χέρτα Βερολίνου. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε από πόδια αντιπάλου και συγκεκριμένα αυτά του Νίκλας Σταρκ, που στο 78′ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Άουγκσμπουργκ – Αμβούργο 1-0 

Με το ίδιο σκορ, το ισχνό αλλά… αρκετό 1-0 η Άουγκσμπουργκ πήρε το έβδομο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή Bundesliga. Απόντος του τραυματία Άλφρεντ Φινμπόγκασον (έχει πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, εκτός ήταν και ο Σταφυλίδης), οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν κόντρα στο -προτελευταίο- Αμβούργο, κατάφεραν όμως να φθάσουν στη νίκη χάρη στο παρθενικό τέρμα του 28χρονου Νοτιοκορεάτη χαφ Κου Για Σέολ (45′). Βασικός αγωνίστηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, στη 18η φετινή του εμφάνιση.

Βέρντερ Βρέμης – Χόφενχαϊμ 1-1

Την ήττα της Μάιντς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Βέρντερ Βρέμης, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 στο Weser-Stadion και παρότι πήρε έναν βαθμό, παρέμεινε στην 16η θέση της βαθμολογίας και συνεπώς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν δύο αμυντικοί: ο 28χρονος Μπέτζαμιν Χούμπνερ άνοιξε το σκορ στο 39′ για τη Χόφενχαϊμ, ο 31χρονος Θίοντορ Γκεμπρέ Σελασιέ ισοφάρισε στο 63′. Στην έβδομη θέση παρέμειναν οι φιλοξενούμενοι, συγκατοικώντας όμως πλέον (και) με την Άουγκσμπουργκ.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Φράιμπουργκ 1-1 

Ισόπαλες με το ίδιο σκορ ήρθαν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης με ενδεκάδα – Πύργο της Βαβέλ (παίκτες δέκα διαφορετικών εθνικοτήτων, συν δύο Γερμανούς) και η Φράιμπουργκ των οκτώ Γερμανών στο αρχικό σχήμα. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος και περισσότερες ευκαιρίες, δεν μπόρεσαν όμως να κεφαλαιοποιήσουν την ανωτερότητά τους. Ο Σεμπάστιαν Αλέρ έκανε το 1-0 στο 28′, ο Ρόμπιν Κοχ το 1-1 στο 51′.

To τρίτο γκολ του Φίλκρουγκ

https://www.dailymotion.com/video/x6d2bp2

Το tweet της ανατροπής 

https://twitter.com/Hannover96/status/952210250815373313

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ