Μέσι – Λεβαντόφσκι : Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Ντα Λουζ

Μέσι – Λεβαντόφσκι : Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Ντα Λουζ

Λιονέλ Μέσι εναντίον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Απόψε. Για μία θέση στα ημιτελικά του Champions League.

Όλος ο πλανήτης ανυπομονεί απόψε (22:00) για την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν Μονάχου για τους 8 του Champions League. Στην πιο μεγάλη αναμέτρηση των προημιτελικών (από άποψη ονομάτων), με το διακύβευμα να είναι ένα εισήτηριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Μπλαουγκράνα μετά την επανέναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος έκαναν άσχημες εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν το πρωτάθλημα από την Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη η Μπάγερν Μονάχου τελείωσε την υπόθεση τίτλος με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ παράλληλα κατέκτησε και το Κύπελλο Γερμανίας κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Πλέον, και οι δυο τους έχουν ταξιδέψει στην Πορτογαλία, με σκοπό να επιστρέψουν με το 6o Champions League στις βαλίτσες τους.

Ωστόσο, στην αποψινή αναμέτρηση όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα προς στους δυο ηγέτες των ομάδων. Λιονέλ Μέσι και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι οδηγούν εκ του ασφαλούς τις ομάδες τους στην φετινή διοργάνωση, έχοντας ως στόχο να φτάσουν μέχρι το τέλος και να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Aπό την μία, ο αστέρας της Μπαρτσελόνα έμοιαζε… από άλλον πλανήτη κόντρα στην Νάπολι. Πέτυχε ένα τέρμα, που μόνο αυτός μπορεί να πετύχει, κέρδισε το πέναλτι για το 3-0 των Μπλαουγκράνα και φαίνεται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του Final 8. Στο ματς κόντρα στους Παρτονοπέι, σημείωσε ακόμα ένα επίτευγμα. Η ομάδα του Κώστα Μανωλά έγινε η 35η ομάδα, η οποία έχει δέχεται γκολ από τον Αργεντινό σούπερ σταρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από την άλλη, ο Πολωνός επιθετικός βρίσκεται σε… beast mode. Ο Λέβα στον επανηληπτικό κόντρα στην Τσέλσι έδωσε άλλη μια παράσταση (2 γκολ, 2 ασίστ) και με τα δύο του γκολ κόντρα στους «μπλε», έφτασε τα 53 σε όλες τις διοργανώσεις την φετινή χρονιά. Αναμφισβήτα στην πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του. Μάλιστα, ο Λεβαντόφσκι είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, έχοντας σημειώσει 13 τέρματα , κυνηγώντας πλέον τα 17 (2013-2014) του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δημοσιεύτηκε από Bleacher Report Football στις Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

Παράλληλα, τα mind games, πριν την αναμέτρηση των δυο ομάδων είχαν την τιμιτική τους. Πρώτα, ο συμπαίκτης του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Τόμας Μίλερ, τόνισε ότι ο Πολωνός επιθετικός θα δείξει ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτήν την στιγμή: ««Θα δούμε την Παρασκευή ποιος είναι ο καλύτερος. Ο Μέσι έπαιξε επίσης πολύ καλά κόντρα στην Νάπολι. Αλλά είναι στο χέρι του Λεβαντόφσκι και στο δικό μας να απαντήσουμε υπέρ του Λεβαντόφσκι»

Ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του παλαίμαχου άσου της Μπάγερν, Λοτάρ Ματέους, ο οποίος έχρισε απόλυτο φαβορί της αναμετρησης τους Βαυαρούς: «Η Μπαρτσελόνα έχει την ποιότητα για να περάσει στην επόμενη φάση. Ωστόσο νομίζω ότι η Μπάγερν θα πρέπει να προσεγγίσει πολύ λανθασμένα το παιχνίδι και να κάνει πολλά λάθη στον αγωνιστικό χώρο για να χάσει από την Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι αντιμετωπίζει τον διάδοχό του και καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο όχι απλώς ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο»

Η αποψινή γιγαντομαχία, πέρα από ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League, μπορεί να κρίνει και την ομάδα που θα κατακτήσει και την φετινή διοργάνωση, αλλά οι προβολείς θα πέφτουν πάνω στους δυο καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο αυτήν την στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι δεν θα πλήξουμε. Η συνέχεια στις οθόνες μας…

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ