ΠΑΟΚ : Διασταύρωση εν όψει στο δρόμο για το… σεντόνι

ΠΑΟΚ : Διασταύρωση εν όψει στο δρόμο για το… σεντόνι

Στην κλήρωση της Δευτέρας για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, ο ΠΑΟΚ περιμένει να μάθει αντίπαλο αλλά και γκρουπ δυναμικότητας!

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας ήταν μία μεγάλη επιτυχία. Διασφάλισε τουλάχιστον τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, θα αποφέρει έσοδα περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ και έδωσε χρόνο στον Άμπελ Φερέιρα, για να δουλέψει και να ξεπεράσει την αμφισβήτηση.

Μετά την εξασφάλιση του μίνιμουμ, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να διεκδικήσει την υπέρβαση: τους ομίλους του Champions League. Ανάμεσα σε αυτόν και στο… σεντόνι, μεσολαβούν δύο γύροι (Γ΄ προκριματικός και Play Off) και ισάριθμοι αντίπαλοι. Τον πρώτο από τους δύο, ο Δικέφαλος του Βορά θα τον μάθει τη Δευτέρα (31/8, 13:00) στην κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στη διαδικασία είναι τρεις: Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου και Γάνδη. Η πρόκριση θα κριθεί σε μονό παιχνίδι, στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί γηπεδούχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κλήρωση δεν είναι απλή, αφού κρύβει μία ιδιομορφία… Ο ΠΑΟΚ τη Δευτέρα θα συμπεριληφθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων. Αλλά, ίσως να έχει την ευκαιρία να το αλλάξει αυτό εν όψει των Play Off. Πως θα το καταφέρει; Αναλόγως τον αντίπαλο…

Εφόσον ο ΠΑΟΚ τεθεί αντιμέτωπος με μία εκ των Μπενφίκα και Ντιναμό Κιέβου και την αποκλείσει, τότε θα καταστεί ισχυρός στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αντίθετα, εάν προκριθεί σε βάρος της Γάνδης, θα παραμείνει στους ανίσχυρους.

Συνεπώς, ναι μεν η Γάνδη φαντάζει πιο προσιτός αντίπαλος, αλλά θα διατηρήσει δύσκολο το μονοπάτι του ΠΑΟΚ. Επίσης, ακόμα και αν αποφύγει τώρα τη Μπενφίκα και τη Ντιναμό Κιέβου, ίσως ο ΠΑΟΚ να συναντήσει τη μία στα Play Off…

Επιπροσθέτως, σαφώς η Μπενφίκα και η Ντιναμό Κιέβου είναι πιο δυνατές, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει την πρόκριση σε ένα μόνο παιχνίδι, παρά στα Play Off που οι αναμετρήσεις θα είναι διπλές. Και αν τα καταφέρει σε αυτό τον γύρο, θα έχει πιο εύκολη κλήρωση στον επόμενο. Η οποία, παρεμπιπτόντως θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, με αρκετούς αστερίσκους βέβαια.

Τα αγαθά κόποις κτώνται για τον ΠΑΟΚ, αν και δεν εξαρτάται απόλυτα από εκείνον, αλλά και από τη Θεά Τύχη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ