O αήττητος Ολυμπιακός του Μαρτίνς (vids)

O αήττητος Ολυμπιακός του Μαρτίνς (vids)

Με την γνωστή συνταγή της επιτυχίας στα καλοκαιρινά προκριματικά ο Ολυμπιακός πάει για τα... αστέρια κόντρα σε Ομόνοια ή Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός έμαθε σήμερα στη Νιόν τους αντιπάλους του για τα play off του Champions League, με τους ερυθρόλευκους να καλούνται να περάσουν τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα σε Ομόνοια και Ερυθρό Αστέρα.

Οι αγώνες θα είναι διπλοί με το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και οι Πειραιώτες θέλουν να συνεχίσουν το μοναδικό σερί που έχουν στα καλοκαιρινά προκριματικά από την ημέρα που ανέλαβε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού για τρίτη σερί σεζόν και έχει ως στόχο το 3/3, με την είσοδο της ομάδας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς είναι «master» των καλοκαιρινός προκρίσεων, αφού μετράει 5/5 και μάλιστα χωρίς να έχει ηττηθεί ο Ολυμπιακός. Συνολικά σε 10 ματς στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλαδας έχει 8 νίκες και 2 ισοπαλίες, όντας συνώνυμο των ευρωπαϊκών επιτυχιών των τελευταίων ετών για τους ερυθρόλευκους.

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2018, στην πρώτη χρονιά του Μαρτίνς στο λιμάνι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει εύκολη πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Europa League κόντρα στη Λουκέρνη με δυο νίκες (4-0, 3-1). Στον επόμενο γύρο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Μπέρνλι και εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους με νίκη 3-1 στο Καραϊσκάκη και ισοπαλία στο Turf Moor (1-1).

Οι τρεις μεγάλες προκρίσεις το περσινό καλοκαίρι

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών του Champions League και κατάφερε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν από ελληνική ομάδα. Να περάσει τρεις προκριματικούς γύρους και να βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους.

Οι ερυθρόλευκοι απέκλεισαν κατά σειρά τις Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ, δείχνοντας από το καλοκαίρι ότι ο Μαρτίνς είχε δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα.

Στο πρώτο ζευγάρωμα με τους Τσέχους για τον δεύτερο προκριματικό ήρθαν ισόπαλοι (0-0) εκτός έδρας, όμως με το εμφατικό 4-0 στο Καραϊσκάκη έστειλαν σπίτι της την Πλζεν. Στη συνέχεια πέρασε το εμπόδιο της Μπασακσεχίρ με δυο νίκες (1-0, 2-0), ενώ στα play off πάλι με δυο νίκες απέκλεισε την Κράσνονταρ των 150 εκατ. ευρώ με μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη (4-0) αλλά και στη Ρωσια (2-1).

Μετά την εμφατική νίκη του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ με 4-0 ο Μαρτίνς έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος τεχνικός των Πειραιωτών που οδηγεί την ομάδα του σε πέμπτο σερί ευρωπαϊκό ματς χωρίς να δεχθεί γκολ! Τα προηγούμενα τέσσερα ήταν με Πλζεν και Μπασακσεχίρ.

Οι 8 σερί προκρίσεις και το αήττητο τεσσάρων χρόνων σε προκριματικά

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός μετράει ένα αήττητο σερί 16 αγώνων στα προκριματικά εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, αφού πέρα από τα 10 ματς του Μαρτίνς, μετράει ακόμα 3 συνεχόμενες προκρίσεις.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2016-17 είχε γνωρίσει τον τελευταίο αποκλεισμό και την τελευταία ήττα από την Χάποελ Μπερ Σεβα για τα προκριματικά του Champions League. Έκτοτε, έχει μόνο προκρίσεις κάνοντας αρχή με την Αρούκα την ίδια σεζόν, αλλά για τους ομίλους του Europa League, ενώ την επόμενη σεζόν πέρασε τα εμπόδια των Παρτίζαν και Ριέκα και βρέθηκε στους ομίλους του Champions League, με τον Μπέσνικ Χάσι προπονητή.

Το αήττητο του Μαρτίνς στα προκριματικά

Το καλοκαίρι του 2018 για τα προκριματικά του Europa League

Ολυμπιακός – Λουκέρνη 4-0

Λουκέρνη – Ολυμπιακός 1-3

Ολυμπιακός – Μπέρνλι 3-1

Μπέρνλι – Ολυμπιακός 1-1

Το καλοκαίρι του 2019 για τα προκριματικά του Champions League

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0

Ολυμπιακός – Βικτόρια Πλζεν 4-0

Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1

Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0

Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0

Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2

Το αήττητο που ξεκίνησε πριν τον Μαρτίνς

2016-17 Αρούκα – Ολυμπιακός 0-1

Ολυμπιακός – Αρούκα 2-1 στην παράταση (0-1 η κανονική διάρκεια)

2017-18: Παρτιζάν – Ολυμπιακός 1-3

Ολυμπιακός – Παρτιζάν 2-2

Ολυμπιακός – Ριέκα 2-1

Ριέκα – Ολυμπιακός 0-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ