Η ευκαιρία για δύο ελληνικές ομάδες στους ομίλους μετά από 14 χρόνια

Η ευκαιρία για δύο ελληνικές ομάδες στους ομίλους μετά από 14 χρόνια

Η σεζόν 2006-07 μπορεί να χαρακτηριστεί έως και... ιστορική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν η τελευταία που είχαμε δύο εκπροσώπους στους ομίλους του Champions League (ΑΕΚ και Ολυμπιακό). Η φετινή μπορεί να σπάσει μια κατάρα 14 χρόνων.

Ο ΠΑΟΚ εναντίον της Κρασνοντάρ. Ο Ολυμπιακός εναντίον της Ομόνοιας ή του Ερυθρού Αστέρα. Δύο ελληνικές ομάδες στα πλέι οφ του Champions League. Απέναντι σε συλλόγους που δεν τους λες και μεγαθήρια. Δύο ελληνικές ομάδες με ελπίδες να βρεθούν μαζί στους ομίλους του Champions League.

Αν τα καταφέρουν; Θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Από τη σεζόν 2006-2007. Τότε ήταν η τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε διπλή εκπροσώπηση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός είχε κερδίσει την πρόκρισή του απευθείας. Και η δεύτερη ΑΕΚ είχε προκριθεί απέναντι στη Χαρτς, κερδίζοντας 3-0 εντός έδρας και 2-1 στη Σκωτία, παίρνοντας την πρόκριση. Σε μια περίοδο διαφορετική από τη σημερινή. Που ο δεύτερος της βαθμολογίας δεν χρειαζόταν να προκριθεί απέναντι σε τρεις ομάδες, αλλά είχε έναν αντίπαλο να ξεπεράσει.

Ο Ολυμπιακός είχε μπει σε όμιλο του… θανάτου με Ρόμα, Βαλένθια και τη Σαχτάρ που είχε αρχίσει να σκορπάει πολύ χρήμα και να μετατρέπεται σε σπουδαία ομάδα. Η ΑΕΚ είχε μπει σε όμιλο με τη Μίλαν, τη Λιλ και την Άντερλεχτ.

Από τότε μέχρι σήμερα ποτέ ξανά δύο ελληνικές ομάδες δεν βρέθηκαν στους ομίλους του Champions League ταυτόχρονα.

Οι επόμενες 15 μέρες θα μας δείξουν αν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ καταφέρουν να σπάσουν την «κατάρα» 14 ολόκληρων χρόνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ