Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ : Ιστορική (ίσως και… τελευταία) ευκαιρία για το Champions League

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ : Ιστορική (ίσως και… τελευταία) ευκαιρία για το Champions League

Η Ελλάδα με δύο ομάδες στους ομίλους του Champions League; Φέτος είναι η τελευταία ευκαιρία. Γιατί έτσι τα καταφέραμε...

Η ευκαιρία, σχεδόν ιστορική. Δύο ομάδες στους ομίλους του Champions League το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει να δει από το μακρινό 2006. Και με βάση τη νέα βαθμολογία της χώρας στο UEFA Ranking, από του χρόνου η Ελλάδα θα βλέπει μία ομάδα να διεκδικεί θέση στους ομίλους και αυτό από τον πρώτο προκριματικό γύρο, μέσα Ιουνίου… Για αυτόν τον λόγο, η ευκαιρία που έχουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, να βρεθούν ταυτόχρονα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είναι μοναδική. Σπάνια.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαιολογίες. Η Ομόνοια απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα και έφτασε έως το τέλος του δρόμου, αλλά είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να τρομάξει. Δεν μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω την παρουσία των Ερυθρόλευκων στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Οι όμιλοι του Champions League είναι ένα πολύ γνώριμο περιβάλλον για τους Πειραιώτες. Ενώ επί Μαρτίνς και τα προκριματικά είναι μια διαδικασία που σπάνια αποτυγχάνει. Τώρα, με έναν αντίπαλο χαμηλότερης ποιοτικής στάθμης, οι Ερυθρόλευκοι οφείλουν να μην αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς τους.

Τα ματς της 23ης και 29ης Σεπτεμβρίου θα είναι τα Νο99 και Νο100 του Ολυμπιακού της εποχής Μαρινάκη! Μέσα σε μία 10ετία, 100 παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν έχει παίξει ποτέ, καμία ελληνική ομάδα. Και αυτό το σπουδαίο γεγονός, πρέπει να γιορταστεί με την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Αλλά και με κάτι «μεγάλο» στην Ευρώπη. Όπως ήδη ζήτησε ο Βαγέλης Μαρινάκης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά τα έχει κάνει όλα σωστά ως εδώ. Πέρασε την πιο ισχυρή Μπεσίκτας. Υπέταξε εμφατικά και με κρότο την πανίσχυρη Μπενφίκα των άνω των 100 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές και κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικήσει για 7η φορά την είσοδό του στους ομίλους του Champions League. Με τη διαφορά, ότι φέτος, δεν μπορεί να λαθέψει ξανά. Δεν μπορεί να επαναλάβει ό,τι έκανε τις προηγούμενες έξι φορές.

Η Κράσνονταρ, μετά τον περσινό αποκλεισμό της από τον Ολυμπιακό θέλει να πάρει ρεβάνς από τη… χώρα. Αλλά δεν είναι του ίδιου «μεγέθους» και της ποιότητας σε σχέση με τους συλλόγους που απέκλεισε έως τώρα η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα. Απόψε και στις 30 Σεπτεμβρίου ο ΠΑΟΚ καλείται, για πρώτη φορά στην ιστορία του, να κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει εκεί που δεν έχει βρεθεί ποτέ.

Διότι είναι αμφίβολο κατά πόσο θα έχει ξανά ανάλογη ευκαιρία τα προσεχή χρόνια. Λόγω της κατάστασης της χώρας στην Ευρώπη. Κατάσταση στην οποία… συνεισέφερε και ο Δικέφαλος, με τις συνεχείς αποτυχίες του στην Ευρώπη και τον περσινό αποκλεισμό από τον… Αύγουστο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ