Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3 : Το Θρυλικό έπος του Λονδίνου! (pic+vid)

Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3 : Το Θρυλικό έπος του Λονδίνου! (pic+vid)

Μία βραδιά όνειρο, ένα έπος που μόνο ο Ολυμπιακός μπορούσε να δημιουργήσει. Σαν σήμερα, πέντε χρόνια χριν, γράφτηκε ιστορία με χρυσά γράμματα στο Λονδίνο.

Ποιος να το ‘λεγε. Ότι ανήμερα της επετείου ενός εκ των σπουδαιοτέρων θριάμβων του, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε κόντρα στην Ομόνοια με έπαθλο την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Η 29η Σεπτεμβρίου 2020, η αποψινή βραδιά δηλαδή, είναι πολύ σημαντική για τους «ερυθρόλευκους». Καθώς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα αγωνιστεί στις 22:00 στην Κύπρο, με στόχο να υπερασπιστεί το 2-0 του Καραϊσκάκη και να κερδίσει τη συμμετοχή της στους χρυσοφόρους ομίλους.

Αυτή η ημερομηνία όμως (29/9), φέρνει στη μνήμη των οπαδών του Ολυμπιακού έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο. Ο οποίος πραγματοποιήθηκε ακριβώς πέντε χρόνια πριν. Στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, το Λονδίνο. Ήταν 29 Σεπτέμβρη 2015, όταν ο Θρύλος της Ευρώπης άλωνε το «Έμιρεϊτς» και προκαλούσε φρενίτιδα ενθουσιασμού σε εκατομμύρια οπαδούς του! Η νίκη με 3-2 κόντρα στη σπουδαία Άρσεναλ δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα να έχει ηττηθεί με 3-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο Καραϊσκάκη. Και πολλοί να πιστεύουν ότι κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και στο Λονδίνο. Αμ δε. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε αντίθετη άποψη.

33′: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, η μπάλα φτάνει στον Πάρντο ο οποίος με τη μία πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή και πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ.

40′: Στο 35′ ο Γουόλκοτ ισοφαρίζει από κοντά, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός ξαναπαίρνει το προβάδισμα. Ο Φορτούνης εκτελεί κόρνερ, ο Οσπίνα δεν αντιδράει καλά και η μπάλα περνάει τη γραμμή για το 2-1 της ελληνικής ομάδας.

Στο 65’ μπορεί η Άρσεναλ μπορεί να ισοφαρίζει ξανά με κοντινή κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες, ωστόσο ο τρομερός Ολυμπιακός εκείνη τη βραδιά βρίσκει απάντηση στην… απάντηση μόλις ένα λεπτό αργότερα. Ο Καμπιάσο σκάβει για τον Πάρντο, ο Κολομβιανός γυρνάει με τη μία την μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο Φινμπόγκασον με ένα απλό και γλυκό… χάδι στην μπάλα, ολοκληρώνει την «ερυθρόλευκη» εποποιία. Το θαύμα των θαυμάτων.

Σαν σήμερα Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3 (pics&vid) | Champions League | gazzetta.gr

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Γκιμπς, Γκάμπριελ, Κοσιελνί (55’ Μερτεζάκερ), Οζίλ, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεν, Σάντσες, Καθόρλα, Μπεγερίν (85′ Κάμπελ) και Κοκλέν (60’ Ράμσεϊ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86′ Βούρος), Πάρντο, Σεμπά (73’ Ερνάνι) και Ιντέγιε (46’ Φινμπόγκασον)

Δείτε τα highlights της σπουδαίας αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ