Θρύλος ανάμεσα σε Θρύλους

Θρύλος ανάμεσα σε Θρύλους

Γιατί η αποψινή βραδιά στέλνει τον Ολυμπιακό σε μια ελίτ πλάι σε Μπάρτσα, Ρεάλ, Μπάγερν, Μάντσεστερ, Γιουβέντους και Πόρτο

Στην Κύπρο για να σφραγίσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι απόψε στις 22:00 θα αντιμετωπίσουν στο ΓΣΠ την Ομόνοια, έχοντας παρακαταθήκη το 2-0 του πρώτου αγώνα και με στόχο την πρόκρισή τους στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η 29η Σεπτεμβρίου είναι σημαδιακή για τον Ολυμπιακό, αφού την ίδια μέρα πριν από πέντε χρόνια οι Πειραιώτες είχαν πετύχει μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία τους. Στο Εμιρέιτς απέναντι στην πανίσχυρη Αρσεναλ με 3-2, σε ένα παιχνίδι για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος είχε σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αν και το γκολ δεν του πιστώθηκε ποτέ, αφού μέτρησε ως αυτογκόλ του Οσπίνα. Φελίπε Πάρντο και Άλφρεντ Φινμπόγκασον είχαν πετύχει τα άλλα δύο γκολ του «ερυθρόλευκου» θριάμβου.

Πέντε χρόνια μετά η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη, κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα. Για την επιβεβαίωση «κατοχύρωσης» της 29ης του Σεπτέμβρη ως… νύχτα Ολυμπιακού στο Champions League. Ας μην είναι η Ομόνοια… Άρσεναλ και το Γ.Σ.Π της Λευκωσίας…Εμιρέιτς. Ας υπάρχει το 2-0 του «Καραϊσκάκης» που προκαταβολικά δίνει τον τίτλο του φαβορί στους νταμπλούχους για την αποψινή ρεβάνς (22.00) της Κύπρου. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ραντεβού με την Ιστορία. Ενδεχομένως και με την 20η τους παρουσία στη φάση των ομίλων του Champions League! Στα 29 χρόνια της σύγχρονης μορφής της διοργάνωσης. Αριθμός εξωπραγματικός.

Και για να γίνει ευκολότερα αντιληπτό: Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης με 25 συμμετοχές. Μπάγερν Μονάχου και Πόρτο με 24. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 23. Και η Γιουβέντους με 21. Αυτές είναι οι έξι ομάδες που έχουν περισσότερες συμμετοχές από τον Ολυμπιακό στην διοργάνωση σε μια καταμέτρηση που ξεκινά από τη σεζόν 1992-93 όταν το κύπελλο Πρωταθλητριών έδωσε τη θέση του στον Πόλεμο των Άστρων. Οι Ερυθρόλευκοι συμμετέχουν σε αυτή από τη σεζόν 1997-98 άρα εάν και εφόσον απόψε κάνουν τη δουλειά εξασφαλίζουν την 20 πρόκριση στις 24 τελευταίες διοργανώσεις. Τους χάλασαν το σερί οι προκριματικοί στις σεζόν (2008-09, 2016-17) και το πλασάρισμα τους στο πρωτάθλημα τις σεζόν 2019-10 (5οι στο καλοκαίρι της μεγάλης αλλαγής) και 2017-18 (3οι στο καλοκαίρι που ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάτησε το κουμπί της επανεκκίνησης).

Τον πρώτο του αποκλεισμό αυτού του είδους ο Ολυμπιακός τον έζησε επί της ουσίας στην Κύπρο: Σε εκείνο το ξεγυρισμένο 3-0 από την Ανόρθωση (13/8/08) του Τιμούρ Κετσπάγια που λογικά δεν «γύρισε» στη ρεβάνς του Καραϊσκάκης (1-0, 27/8). Τώρα το πρώτο ματς με την Ομόνοια στο Φάληρο δίνει σαφώς ένα μαξιλαράκι ασφαλείας (2-0). Ο πολύπειρος Ματιέ Βαλμπουενά όμως -που σημειωτέον χθες έκλεισε τα 36 του χρόνια (28/9/1984)- φρόντισε να βάλει στο χορτάρι διαφορετικά δεδομένα. «Δεν περιμένω κάποιο ιδιαίτερο δώρο για τα γενέθλια μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προκριθούμε στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το κλειδί του αγώνα είμαστε εμείς. Πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Παρόλο που έχουμε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς σαν να είναι 0-0, προκειμένου στο τέλος να πάρουμε αυτό που θέλουμε» είπε. Και φυσικά το μήνυμα ελήφθη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ