Αυτή είναι η 11άδα του Ολυμπιακού

Αυτή είναι η 11άδα του Ολυμπιακού

Οι επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για τον επαναληπτικό με την Ομόνοια.

Αντίστροφα για την αποψινή μεγάλη μάχη με την Ομόνοια για τα πλέι οφ του Champions League μετρούν άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι απόψε στις 22:00 θα αντιμετωπίσουν την κυπριακή ομάδα στο ΓΣΠ και με παρακαταθήκη το 2-0 του πρώτου αγώνα θα τα δώσουν όλα για να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αποψινό παιχνίδι με την Ομόνοια ο Πέδρο Μαρτίνς παρατάσσει τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο και Χολέμπας στην τετράδα της άμυνας. Στην τριάδα των χαφ θα είναι οι Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης, με τους Ραντζέλοβιτς και Βαλμπουενά στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Συνοπτικά: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Απολύτως αναμενόμενες οι επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για την αποψινή εντεκάδα. Και η διαφοροποίηση του σχηματισμού. Η επιστροφή στο κλασικό 4-3-3 που αποτέλεσε ασφαλιστική δικλείδα για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης ουκ ολίγες φορές.

Ο Πορτογάλος λοιπόν προσθέτει και τον Εμβιλά στο γνωστό δίδυμο Μπουχαλάκη-Καμαρά. Ενισχύει τη μεσαία του γραμμή θέλοντας να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης. Και βέβαια περιμένοντας κίνηση από τον απέναντι πάγκο. Απόψε τα ρίσκα θα πρέπει να τα πάρει η Ομόνοια. Εκείνη καλείται να ανατρέψει το σε βάρος της 2-0 της πρώτης αναμέτρησης.

Εκείνη θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιτεθεί. Έστω με σύνεση, διότι ο καθένας καταλαβαίνει πως ο Χένινγκ Μπεργκ δεν θέλει να χαλάσει την εξαιρετική εικόνα της ομάδας του στα προκριματικά. Δεν το ανοίγεις το γήπεδο στον Ολυμπιακό. Πολλώ δε μάλλον από την αφετηρία του ματς.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πλέον παγιώσει μια αμυντική γραμμή. Με τον Σα μπροστά από την εστία του. Με τον Ραφίνια και τον Χολέμπας στα δύο άκρα της άμυνας. Τον Μπα και τον Σεμέδο στις θέσεις των στόπερ. Το Σάββατο κόντρα στον Παναιτωλικό ο Μπα δεν αγωνίστηκε καθόλου. Ο Ραφίνια πέρασε σαν αλλαγή προς το τέλος. Έχει γίνει δηλαδή και ένα στοιχειώδες rotation που προσφέρει την αίσθηση πως υπάρχει βενζίνη στο ρεζερβουάρ για να γίνει και η αποψινή δουλειά: Εκείνη της πρόκρισης που θα στείλει τον Ολυμπιακό για 20η φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Που θα φέρει στα ταμεία του συλλόγου ένα μίνιμουμ 32 εκατ ευρώ.

Ανάσες το Σάββατο πήρε και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που με τη σειρά του πέρασε σαν αλλαγή κόντρα στον Παναιτωλικό στην τελευταία ενότητα του ματς. Ο Έλληνας μέσος θα σταθεί απόψε δίπλα στον Γιαν Εμβιλά με την υποχρέωση της δημιουργίας από την πίσω ζώνη. Έχουν και οι δύο την ικανότητα να μπουν ανάμεσα στα στόπερ και να πάρουν τη πρώτη μπάλα. Και κυρίως προσφέρουν τις απαραίτητες εγγυήσεις προκειμένου ο Μαντί Καμαρά να σταθεί ψηλότερα στο γήπεδο. Για να κλέψει μπάλες και να δημιουργήσει συνθήκες επιθετικού transition. Ο Καμαρά που επί της ουσίας ήταν και παραμένει το κλειδί κάθε φορά που ο Πέδρο Μαρτίνς επιλέγει τον 4-3-3 σχηματισμό.

Και όσο για την επίθεση; Ο Ραντζέλοβιτς με τον Βαλμπουενά. Και ο Ελ Αραμπί. Ο Σέρβος κολλημένος στη γραμμή για το «κόντρα παιχνίδι». Ο Βαλμπουενά με τις γνωστές κινήσεις από έξω προς τα μέσα στον ελεύθερο δημιουργικό ρόλο του. Και βέβαια ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο «κουτί». Ο Μαροκινός που μόλις ξαναβρήκε την ερωτική του σχέση με τα δίχτυα. Και αυτό και αν είναι προνόμιο για τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ