Ποιες ομάδες βλέπουν την πλάτη του Ολυμπιακού στο Champions League

Ποιες ομάδες βλέπουν την πλάτη του Ολυμπιακού στο Champions League

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για 20η φορά στους ομίλους του Champions League. Ποιες ομάδες έχουν από... κάτω τους οι Ερυθρόλευκοι.

Είκοσι παρουσίες σε φάση ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Είκοσι από τις συνολικά τριάντα τέσσερις (Παναθηναϊκός 9, ΑΕΚ 5) του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αν σε πρώτη ανάγνωση αυτό δεν λέει πολλά σε… πολλούς;

Ο Ολυμπιακός από απόψε βρίσκεται σε μια ελίτ που αν μη τι άλλο κολακεύει. Η έβδομη ομάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στη λίστα με τις περισσότερες παρουσίες στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Είκοσι από τη σεζόν 1992-93 όταν η σπουδαία αυτή διοργάνωση πήρε τη σύγχρονη μορφή της. Είκοσι από τη σεζόν 1997-98 όμως στην πραγματικότητα. Διότι από τότε ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο τρένο της.

Τι λένε οι αριθμοί: Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης με 25 συμμετοχές. Μπάγερν Μονάχου και Πόρτο με 24. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 23. Και η Γιουβέντους με 21. Αυτές είναι οι έξι ομάδες που έχουν περισσότερες συμμετοχές από τους Πειραιώτες. Στην δική τους περίπτωση είναι είκοσι προκρίσεις στις είκοσι-τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις. Τους χάλασαν το σερί οι προκριματικοί στις σεζόν (2008-09, 2016-17) και το πλασάρισμα τους στο πρωτάθλημα τις σεζόν 2019-10 (5οι στο καλοκαίρι της μεγάλης αλλαγής) και 2017-18 (3οι στο καλοκαίρι που ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάτησε το κουμπί της επανεκκίνησης).

Ποιες ομάδες περνάει ο Ολυμπιακός σε αυτή την ιδιαιτέρως τιμητική λίστα: Άρσεναλ (19), Τσέλσι (17), Μίλαν (17), Ντιναμό Κιέβου (17), Λιόν (16), Άγιαξ (16), Γαλατάσαράι (16), Αϊντχόφεν (16), Ντόρτμουντ (15), Μπενφίκα (15), Σαχτάρ (15), Ίντερ (14), Λίβερπουλ (13), Παρί Σεν Ζερμέν (13) κλπ.

Και στα φρέσκα κουλούρια: Οι Ερυθρόλευκοι την Πέμπτη μπαίνουν στην κληρωτίδα από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Θα μπορούσαν δηλαδή με λίγη τύχη να βρεθούν σε έναν όμιλο που να τους εξασφαλίζει το προνόμιο να έχουν τον πρώτο λόγο (ως μίνιμουμ) για τη θέση που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ