Αποκλεισμός ΠΑΟΚ : Άγγιξε τα 34 εκατ ευρώ ο Ολυμπιακός

Αποκλεισμός ΠΑΟΚ : Άγγιξε τα 34 εκατ ευρώ ο Ολυμπιακός

Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ προσφέρει όλο το market pool στους νταμπλούχους.

Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να χαρίσει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ένα δεύτερο εισιτήριο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έμεινε και φέτος μόνος του ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι που όπως ήρθαν τα πράγματα απόψε στην Τούμπα είδαν να «φουσκώνει» ο οικονομικός τους λογαριασμός από τα έσοδα της κορυφαίας διοργάνωσης. Ήδη στα 34 εκατ ευρώ. Και… βλέπουμε.

Και για να κάνουμε τη σχετική πράξη:

Αρχικά για την είσοδο στους ομίλους η UEFA μοιράζει 15.250.000 ευρώ σε κάθε ομάδα. Χρήματα που οι Πειραιώτες κλείδωσαν στη Λευκωσία.

Επιπλέον όμως λαμβάνουν άλλα 15.512.000 ευρώ διότι βρίσκονται στη 19η θέση του δεκαετούς ranking (ανάμεσα στις 32 ομάδες) της διοργάνωσης. Άρα 30.762.000 ευρώ.

Χρήματα εξασφαλίζουν όμως και από το market pool (έσοδα που καθορίζονται από την ποσοστιαία εμπορικότητα της τηλεοπτικής αγοράς κάθε χώρας που εκπροσωπείται στη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων και έπειτα). Αν ο ΠΑΟΚ περνούσα τα έσοδα του Ολυμπιακού θα έφταναν το 1.485.000 ευρώ. Με τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ όμως οι Ερυθρόλευκοι προσθέτουν στο λογαριασμό τους ακόμη 1,2 εκατ ευρώ. Τα χρήματα δηλαδή που θα έπαιρνε ο Δικέφαλος του Βορρά.

Συνολικά από το market pool δηλαδή βάζουν στα ταμεία τους 2.685.000 ευρώ. Άρα είναι 33.447.000 ευρώ. Και ξαναλέμε πως συνεχίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε νίκη στους ομίλους δίνει 2,7 εκατ. ευρώ, και κάθε ισοπαλία 900.000 ευρώ. Μια καλή κλήρωση μπορεί να γίνει όχημα όχι μόνο για ένα ενδιαφέρον ταξίδι κάτω από τα άστρα, αλλά και για έσοδα που τελικά θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ ευρω.

Από εκεί και πέρα, η πρόκριση στους «16» προσφέρει 9,5 εκατ. ευρώ, στα προημιτελικά 10,5 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά 12 εκατ. ευρώ και η πρόκριση στον τελικό 15 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ