4ος όμιλος : Οι δέκα κούπες, η «σταχτοπούτα» και το καμάρι του Μπέργκαμο

4ος όμιλος : Οι δέκα κούπες, η «σταχτοπούτα» και το καμάρι του Μπέργκαμο

Ένας όμιλος που τα έχει... όλα. Την πρωταθλήτρια Αγγλίας και εξάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης, τον Αίαντα της νέας εποχής, την πρωτάρα από την Σκανδιναβία και τους Μπεργκαμάσκι του Γκασπερίνι.

Στον τέταρτο όμιλο του Champions League συναντάμε δέκα κούπες με τα… μεγάλα αυτιά, μια πρωτάρα της διοργάνωσης και την ομάδα-θαύμα του Μπέργκαμο.

Λίβερπουλ, Άγιαξ, Αταλάντα και Μίντιλαντ θα δώσουν μεγάλη μάχη στα αστέρια και άπαντες περιμένουν όμορφο θέαμα και… βροχή από γκολ στις αναμετρήσεις.

Φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς είναι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά τόσο η Αταλάντα, όσο και ο Άιαντας έχουν πιθανότητες για την εξασφάλιση του πρώτου εισιτηρίου.

Τρεις οι ομάδες, δύο οι θέσεις που οδηγούν στους «16» και στη μέση οι Σκανδιναβοί που έχουν το ρόλο να… κρίνουν την κατάταξη.

Εμπειρία, απειρία και ταλέντο συνθέτουν τον τέταρτο όμιλο, εκτοξεύοντας στα ύψη την ανυπομονησία των φιλάθλων.

Το «Κόκκινο τρένο» θέλει να ξαναμπεί στις ράγες

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας θέλει να επιστρέψει στον… θρόνο της. Ασφαλώς, η περσινή περιπέτεια των Reds στα αστέρια κρίνεται αποτυχημένη, καθώς αποκλείστηκαν στους 16 από την Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε.

Τα δεδομένα φέτος είναι διαφορετικά, ωστόσο η ατυχία έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα της Λίβερπουλ με τον Φαν Ντάικ να τίθεται νοκ άουτ. Ο ηγέτης της άμυνας υπέστη ρήξη χιαστού στο ματς με την Εβερτον και ο Γιούργκεν Κλοπ καλείται να κλείσει Με… αλχημείες την τρύπα της προβληματικής αμυντικής λειτουργίας.

Σε τρεις μεταγραφικές κινήσεις προχώρησε η διοίκηση της Λίβερπουλ, αποκτώντας τον Κώστα Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό, τον Τιάγκο Αλκάνταρα από την Μπάγερν Μονάχου και τον Ντιόγκο Ζότα από την Γουλβς. Ο Ισπανός χαφ έχει δέσει από την αρχή στο παιχνίδι της Λίβερπουλ, κυριαρχώντας στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οι πρωταθλητές μετράνε ήδη δύο γκέλες στο Νησί. Και μάλιστα, η μια γκέλα είναι… ιστορική και θα μνημονεύεται για χρόνια, με τους Reds να δέχονται επτά γκολ από την Αστον Βίλα! Γενικά, με την απουσία του Άλισον υπάρχει θέμα στον «άσο» με τον Άντριαν να αντιμετωπίζει προβλήματα και να θυμίζει σε ορισμένες περιπτώσεις… Κάριους.

Ο Σαλαχ είναι καυτός στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας σημειώσει 6 γκολ και μαζί με τους Μανέ και Φιρμίνο αποτελεί την επιθετική τριπλέτα… κίνδυνος θάνατος της ομάδας.

Πάντως, ο όμιλος του Champions League κρύβει… παγίδες για την Λίβερπουλ. Βέβαια, η ομάδα του Κλοπ είναι μαθημένη στα δύσκολα τα τελευταία χρόνια και στοχεύει φέτος στην 7η κούπα στην διοργάνωση.

Χώρα: Αγγλία

Πόλη: Λίβερπουλ

Έτος ίδρυσης: 1892

Έδρα: Άνφιλντ (54.074)

Χρώμα: Κόκκινο

Ρόστερ

Όνομα Ηλικία Χώρα

Τερματοφύλακες
Αλισον 28 Βραζιλία
Αντριάν 33 Ισπανία
Κάομχιν Κέλεχερ 22 Β.Ιρλανδία

Αμυντικοί
Αντριου Ρόμπερτσον 25 Σκωτία
Βίρτζιλ Φαν Ντάικ 29 Ολλανδία
Ζοέλ Μάτιπ 28 Καμερούν
Κώστας Τσιμίκας 24 Ελλάδα
Νέκο Ουίλιαμς 19 Ουαλία
Σεπ φαν ντερ Μπεργκ 19 Ολλανδία
Τζο Γκόμες 23 Αγγλία
Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ21 Αγγλία

Μέσοι
Α.Οξλέιντ-Τσάμπερλεν 26 Αγγλία
Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ 29 Ολλανδία
Κέρτις Τζόουνς 19 Αγγλία
Μπεν Γούντμπερν 20 Αγγλία
Ναμοπί Κεϊτά 25 Νέα Γουΐνέα
Τζέιμς Μίλνερ 34 Αγγλία
Τζόρνταν Χέντερσον 30 Αγγλία
Τιάγκο Αλκάνταρα 29 Ισπανία
Φαμπίνιο 27 Βραζιλία

Επιθετικοί
Μοχάμεντ Σαλάχ 27 Αίγυπτος
Ντιβόκ Οριγκί 25 Βέλγιο
Ντόγκο Ζότα 22 Πορτογαλία
Ρομπέρτο Φιρμίνο 29 Βραζιλία
Σαντιό Μανέ 28 Πορτογάλος
Σερντάν Σακίρι 29 Ελβετία
Τακούμι Μιναμίνο 25 Ιαπωνία

Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ

Liverpool set for new look in Merseyside derby as Sadio Mane preferred to Mohamed Salah - Mirror Online

Η… μηχανή των γκολ έχει άγριες διαθέσεις

Το αριστούργημα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι. Μια ομάδα που άπαντες χαίρονται να τη βλέπουν. Ο λόγος για την Αταλάντα που συνεχίζει με… σπασμένα φρένα από την περσινή σεζόν!

Το καμάρι του Μπέργκαμο έφτασε μια ανάσα από τα ημιτελικά του Champions League, αλλά αποκλείστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν με δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Στο πρωτάθλημα έκανε εκπληκτική πορεία, παίζοντας τρομερό ποδόσφαιρο. Ζόζιπ Ίλισιτς, Ντουβάν Ζαπάτα και Λούις Μουριέλ πέταγαν… φωτιές, έχοντας συνολικά 59 τέρματα. Στην Serie A, το σύνολο του Γκασπερίνι τερμάτισε στην 3η θέση, μόλις στο -5 από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους και με 98 γκολ στο ενεργητικό!

Πρόκειται για μία… μηχανή παραγωγής γκολ, που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με την απόκτηση του Αλεξέι Μίραντσουκ από την Λοκομοτίβ Μόσχας. Στο εφετινό πρωτάθλημα, το καμάρι του Μπέργκαμο ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι. Τεσσάρα στην έδρα της Τορίνο και της Λάτσιο, πεντάρα στην Κάλιαρι, με την Νάπολι να προσγειώνει απότομα την ομάδα του Γκασπερίνι.

Με τον Ίλισιτς να έχει ξεπεράσει πλέον το «τέρας» της κατάθλιψης, η τρομερή Αταλάντα είναι πανέτοιμη για ακόμη μια χρονιά με υψηλές… πτήσεις.

Χώρα: Ιταλία

Πόλη: Μπέργκαμο

Έτος ίδρυσης: 1907

Έδρα: Atleti Azzuri d’ Italia (24.619)

Xρώματα: Μπλε-Μάυρο

Ρόστερ
Ονομα Ηλικία Χώρα

Τερματοφύλακες
Μάρκο Σπορτιέλο 28 Ιταλία
Πιέρλουίτζι Γκολίνι 25 Ιταλία
Φραντσέσκο Ρόσι 28 Ιταλία

Αμυντικοί
Γιόαν Μόχικα 28 Κολομβία
Κριστιάν Ρομέρο 22 Αργεντινή
Κριστιάνο Πιτσίνι 26 Ιταλία
Ματία Καντάρα 26 Ιταλία
Μπεράτ Τζιμσίτι 27 Αλβανία
Ραφαέλ Τολόι 30 Βραζιλία
Ρόμπιν Γκόσενς 26 Γερμανία
Φάμπιο Ντεπάολι 23 Ιταλία
Χανς Χάντεμπερ 26 Ολλανδία
Χοσέ Λουίς Παλομίνο 30 Αργεντινή

Μέσοι
Αλεξέι Μίραντσουκ 25 Ρωσία
Μάριο Πάσαλιτς 25 Κροατία
Μάρτεν Ντε Ρουν 28 Ολλανδία
Ματέο Πεσίνα 23 Ιταλία
Ρέμο Φρόιλερ 28 Ελβετία
Ρουσλάν Μαλινόφσκι 27 Ουκρανία

Επιθετικοί
Γιόσιπ Ιλισιτς 31 Σλοβενία
Λουίς Μουριέλ 29 Κολομβία
Ντουβάν Ζαπάτα 29 Κολομβία
Πάπου Γκόμεζ 31 Αργεντινή
Σαμ Λάμερς 23 Ολλανδία

Προπονητής: Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι

Atalanta star comments on his side's chances of a Scudetto win

Ο Αίαντας της νέας εποχής

Από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης. Από τις ομάδες που διδάσκουν ποδόσφαιρο, έχοντας βγάλει κατά καιρούς μερικούς από τους σπουδαιότερους παίκτες που γνώρισε ο πλανήτης. Και φυσικά, όταν η κουβέντα πάει στον Άγιαξ, η πρώτη σκέψη που γίνεται, είναι για τις περίφημες ακαδημίες του συλλόγου.

Η αλήθεια είναι πως για ακόμη μια χρονιά, έφυγαν για άλλες πολιτείες κομβικοί παίκτες. Βεβαίως, έτσι λειτουργεί ο Άγιαξ, με τις ακαδημίες του «Αίαντα» να βγάζουν συνεχώς διαμαντάκια, τροφοδοτώντας την πρώτη ομάδα. Ο Ζιγιέχ πήγε στο Νησί για χάρη της Τσέλσι, ο Φαν Ντε Μπεκ από συμπαίκτης, έγινε αντίπαλος (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ενώ ο Σερτζίνο Ντεστ έγινε… Καταλανός (Μπαρτσελόνα).

Οι Ολλανδοί δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και ενισχύθηκαν με την απόκτηση των Άντονι,  Κλάασεν, Κούντους και Κλάιμπερ.

Φέτος, η ομάδα του Τεν Χααγκ θέλει να αφήσει μια και καλή πίσω της την αποτυχημένη περσινή σεζόν στα αστέρια. Ο Αίαντας αποκλείστηκε από τους ομίλους του Champions League, λίγους μήνες μετά την εκπληκτική πορεία μέχρι και τα ημιτελικά του θεσμού. Ελεώ κορωνοϊού, η Eredivisie 2019-2020 δεν ολοκληρώθηκε, με τον Άγιαξ όμως να παίρνει το καλό εισιτήριο για τα αστέρια.

Ντούσαν Τάντιτς, Ντάβιντ Νέρες και Κουίνσι Πρόμες είναι οι τρεις πιο σημαντικοί παίκτες του Τεν Χααγκ, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να βγουν μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις.

Στόχος των Ολλανδών είναι μια καλή πορεία στην διοργάνωση, μετά και τον περσινό πρόωρο αποκλεισμό. Ο Αίαντας μετράει τέσσερις κατακτήσεις, με την τελευταία του παρουσία στον τελικό του θεσμού να χρονολογείται το 1996.

Χώρα: Ολλανδία

Πόλη: Άμστερνταμ

Έτος ίδρυσης: 1900

Έδρα: Johan Cruyff Arena (52.150)

Χρώματα: Κόκκινο-άσπρο

Ρόστερ
Όνομα Ηλικία Χώρα

Τερματοφύλακες
Αντρέ Ονανά 24 Καμερούν
Κιέλ Σχέρπεν 20 Ολλανδία
Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ36 Ολλανδία

Αμυντικοί
Εντσον Αλβάρες 23 Μεξικό
Λισάντρο Μαρτίνες 22 Αργεντινή
Μουσαΐρ Μαζραουί 23 Μαρόκο
Νικολάς Ταλιαφίκο 28 Αργεντινή
Ντάλεϊ Μπλιντ 30 Ολλανδία
Περς Σουρς 21 Ολλανδία

Μέσοι
Γιούργκεν Εκέλενκαμπ 20 Ολλανδία
Ζακάρια Λαμπιάντ 27 Μαρόκο

Ντάβι Κλάασεν 27 Ολλανδία
Ράζβαν Μαρίν 24 Ρουμανία
29.Ράιαν Γκράβενμπερχ 18 Ολλανδία

Επιθετικοί
Κλάας-Γιαν Χούντελαρ 37 Ολλανδία
Κουίνσι Πρόμες 28 Ολλανδία
Λασινά Τραορέ 19 Μπουρκίνα Φάσο
Ντέιβις Νέρες 23 Βραζιλία
Ντούσαν Τάντιτς 32 Σερβία
Ράιαν Μπάμπελ 34 Ολλανδία

Προπονητής: Ερικ τεν Χαγκ

Ajax gear up for Liverpool's Champions League visit with five-goal rout - Liverpool FC - This Is Anfield

Πρωτάρα, αλλά ανταγωνιστική

Μια… σταχτοπούτα στους ομίλους του Champions League. Μια ομάδα που μετράει μόλις 21 χρόνια ζωής, βρίσκεται για πρώτη φορά στους ομίλους της διοργάνωσης. Η Μίντιλαντ ζει πρωτόγνωρες και ιστορικές στιγμές, με τον σύλλογο της Δανίας να αποκλείει την Σλάβια Πράγας και να εξασφαλίζει την παρθενική της παρουσία στα αστέρια.

Η ομάδα του Μπράιαν Πρίσκε πανηγύρισε το καλοκαίρι την κατάκτηση του τρίτου πρωταθλήματος στη σύντομη ιστορία της. Την εφετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με 3 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στη Σούπερ Λιγκ της Δανίας και βρίσκεται στο -2 από την κορυφή.

Αναμφίβολα, η πρωτάρα του θεσμού έπεσε σε όμιλο με μεγαθήρια, ωστόσο οι παίκτες του Πρίσκε περιμένουν πως και πως τις συναντήσεις με Λίβερπουλ και Άγιαξ. Η πόλη του Χέρνινγκ θα ζήσει ιστορικές καταστάσεις, φιλοξενώντας δύο από τους σπουδαιότερους συλλόγους του κόσμου.

Στα μεταγραφικά, σημαντική για τον σύλλογο θεωρείται η επιστροφή του Πιόνε Σίστο, που αποχώρησε από τη Θέλτα. «Γρανάζια» για τους Δανούς αποτελούν οι Εβαντέρ (9 γκολ, 11 ασίστ) και Μαμπίλ (8 γκολ, 9 ασίστ).

Το έργο της Μίντιλαντ θα είναι δύσκολο, ωστόσο οι παίκτες των Δανών είναι έτοιμοι να απολαύσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Χώρα: Δανία

Πόλη: Χέρνινγκ

Έτος ίδρυσης: 1999

Έδρα: MCH Arena (11.432)

Χρώματα: Μαύρο-πορτοκαλί

Ρόστερ
Ονομα Ηλικία Χώρα

Τερματοφύλακες
Γιέσπερ Χάνσεν 35 Δανία
Μικελ Αντερσεν 32 Δανία

Ολιβερ Οτεσεν 32 Δανία

Αμυντικοί
Αλεξάντερ Σολτς 28 Δανία
Γιόελ Αντερσον 24 Σουηδία
Ερικ Σβιατσένκο 29 Δανία
Μαντζρέκαρ Τζέιμς 27 Καναδάς
Νίκολας Ντάιρ 19 Δανία
Ντιόν Κουλς 24 Βέλγιο
Παουλίνιο 25 Βραζιλία
Τζάφετ Σερί 20 Δανία
Ντάνιελ Χογκ 29 Δανία

Μέσοι
Γιενς Καγιούστε 21 Σουηδία
Εβάντερ 22 Βραζιλία
Νίκολας Μάντσεν 20 Δανία
Πιόνε Σίστο 25 Δανία
Φρανκ Ονιεκά 22 Δανία
Γκούσταβ Ισακσεν 19 Δανία
Μπόζινταρ Κράεφ 22 Βουλγαρία

Επιθετικοί
Αντερς Ντρέγιερ 22 Δανία
Λάσε Βίμπε 33 Δανία
Λούκα Φέιφερ 24 Γερμανία
Τόνι Σβαρτζ 31 Δανία
Σορί Καμπά 25 Γουϊνέα
Τζούνιορ Μπρουμάντο 21 Βραζιλία

Προπονητής: Μπράιν Πρίσκε.

Data-driven approach taking Midtjylland to heady heights - The San Diego Union-Tribune

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ