Μπορείτε να το φανταστείτε;

Μπορείτε να το φανταστείτε;

Το ευρωπαϊκό ταξίδι ξεκινά και όλοι ονειρευόμαστε…

Μία από τις αγαπημένες ατάκες του Έντσο Φεράρι, ήταν: «Αν μπορείτε να το φανταστείτε, μπορείτε και να το κάνετε». Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού, ξεκινά το βράδυ της Τετάρτης και το όνειρο των φίλων της ομάδας είναι ένα. Να φτάσουν οι Πειραιώτες σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Νομίζω, ότι όλοι όσοι ζουν και αναπνέουν για τον Θρύλο αυτή τη στιγμή περιμένουν. Και αφού μπορούν να το φανταστούν, τότε μπορεί και να το ζήσουν.

Θα μου πουν κάποιοι ότι βάζω πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν διαφωνώ, αλλά το έχω πει στο ραδιόφωνο και το έχω γράψει αρκετές φορές, ότι στο μυαλό μου, ο Ολυμπιακός με τη δυναμική που έχει είναι για πολύ μεγαλύτερα πράγματα από ένα ακόμη πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο ή ένα νταμπλ.

Ο ιδρυτής της Φεράρι, της πιο ιστορικής ομάδας της Φόρμουλα 1, είχε πει και κάτι άλλο: «Θέλω οδηγούς για την 1η θέση. Δεν με ενδιαφέρει να έχω οδηγούς για την 2η ή την 3η». Πνεύμα νικητή ήθελε ο Φεράρι από τους οδηγούς του και στον Ολυμπιακό λειτουργούν ακριβώς έτσι. Όποιος μπει στον οργανισμό, αμέσως μπολιάζεται με το πνεύμα του νικητή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η επιτυχία, οι θρίαμβοι, οι μεγάλες στιγμές ακολουθούν αυτή την ομάδα από την μέρα της ίδρυσης της.

Αυτό που απουσιάζει είναι ένας ευρωπαϊκός τελικός. Και ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο, να μην συμβεί αυτό. Δεν γράφω μεγάλη πορεία στην Ευρώπη, γιατί όπως προανέφερα, στο λιμάνι της καρδιάς μας, η ομάδα πρέπει πάντα να φτάνει μέχρι τέλους. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η νοοτροπία του γαύρου. Δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά την ευρωπαϊκή του μάχη σε έναν δύσκολο όμιλο. Δεν προκαλεί σε κανέναν έκπληξη, γιατί διαχρονικά, η κληρωτίδα δεν έκανε ποτέ το χατίρι της ομάδας, Επίσης το πρόγραμμα, δεν είναι ιδανικό. Αλλιώς θα ήταν να έχεις τελευταία αγωνιστική την Μάντσεστερ Σίτι στο Καραϊσκάκη και τους λόγους δεν χρειάζεται να τους αναλύσω…

Η αποστολή του Πέδρο Μαρτίνς και των παικτών του δεν είναι εύκολη, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτη. Το ιδανικό για τους Πειραιώτες είναι να ρίξουν στο καναβάτσο τους Γάλλους, αλλά και η ισοπαλία στο ξεκίνημα του ομίλου δεν είναι καταστροφική. Άλλωστε νομίζω ότι στον όμιλο θα χαθούν αρκετοί βαθμοί, αφού εκτιμώ ότι Ολυμπιακός, Πόρτο και Μαρσέιγ είναι στο ίδιο επίπεδο. Το… παιχνίδι θα κριθεί στα μεταξύ τους αποτελέσματα και φυσικά προβάδισμα θα αποκτήσει, αυτός που θα μαζέψει πόντους από την Σίτι.

Όλα θα τα δούμε στην πορεία. Ένα ένα βήμα, αρχής γενομένης από το εντός έδρας ματς με την Μαρσέιγ. Θα έγραφα και για την επιστροφή φιλάθλων, αλλά στην Ελλάδα σε ουκ ολίγα ζητήματα, άλλα λέμε την Δευτέρα και άλλα την Τρίτη. Τέτοιο σκωτσέζικο ντους, ουδείς μπορούσε να το προβλέψει και να το φανταστεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ