Ολυμπιακός : Όταν ο Θρύλος ξεκίνησε από το Πόρτο για τους «8» του Champions League (vids)

Ολυμπιακός : Όταν ο Θρύλος ξεκίνησε από το Πόρτο για τους «8» του Champions League (vids)

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει μετά από 22 χρόνια στην πόλη όπου ξεκίνησε την ονειρική του πορεία για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε (27/10, 22:00) εκτός έδρας με την Πόρτο και ψάχνει ένα σπουδαίο διπλό που θα τον φέρει σε θέση ισχύος για την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Το Πόρτο φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στους ερυθρόλευκους, καθώς τη σεζόν 1998/99, τη δεύτερη σεζόν τους στη διοργάνωση ξεκίνησαν την εντυπωσιακή τους πορεία μέχρι τα προημιτελικά. Τότε, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς (στον πάγκο του Ολυμπιακού σε όλους τους αγώνες με την Πόρτο), αναμετρήθηκε με τους «Δράκους» στο «Das Antas» και με γκολ των Γιαννακόπουλο και Γκόγκιτς έφυγε με μία σημαντική ισοπαλία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός εκτός από την πρόκριση εκείνης της σεζόν, έχει βρεθεί στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την Πόρτο άλλες δύο φορές. Το αποτέλεσμα όμως και τη σεζόν 1997/98 και δύο χρόνια μετά ήταν αρνητικό καθώς οι Πειραιώτες ηττήθηκαν (2-1, 2-0). Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επιστρέφει μετά από 7.707 ημέρες στην Ιβηρική χώρα με στόχο να ζήσει στιγμές ανάλογες με του 1998.

Συνολικά, ο Ολυμπιακός βρήκε στον δρόμο του την Πόρτο τα τρία πρώτα χρόνια παρουσίας του στο Champions League ισάριθμες φορές και περίπου είκοσι χρόνια μετά καλείται να την αντιμετωπίσει ξανά. Με αφορμή το σημερινό παιχνίδι στην Πορτογαλία, to10.gr θυμάται και σας παρουσιάζει τις μάχες των ερυθρόλευκων στην έδρα της Πόρτο.

Πόρτο – Ολυμπιακός 2-1 (27/11/97, πέμπτη αγωνιστική)

Ήταν 27 Νοέμβρη 1997, όταν ο Ζαρντέλ με δύο προσωπικά του γκολ, «λύγισε» τον Ολυμπιακό, ανατρέποντας το εις βάρος 1-0 της Πόρτο, με τους «Δράκους» να παίρνουν τη νίκη στο «Das Antas». Στην ενδεκάδα της πορτογαλικής ομάδας σε εκείνη την αναμέτρηση, βρισκόταν ο μετέπειτα και νυν προπονητής της, Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Να σημειωθεί ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League, αφού κατέλαβαν την τρίτη (Ολυμπιακός με 5 βαθμούς) και τέταρτη θέση του ομίλου (Πόρτο με 4 βαθμούς) αντίστοιχα.

Πόρτο – Ολυμπιακός 2-2  (16/9/1998, πρώτη αγωνιστική)

Από τα αξέχαστα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Champions League, και από τα πολλά «ονειρικά» βράδια εκείνης της σεζόν, όπου η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το ρολόι του «Das Antas» γράφει 90 και κάτι, όταν ο Σίνισα Γκόγκιτς με κεφαλιά ολοκληρώνει μία σπουδαία επιστροφή στο σκορ για τους ερυθρόλευκους (2-2). Ο Ολυμπιακός βρισκόταν να χάνει με 2-0 μέχρι και το 87ο λεπτό, αλλά είδε τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και τον «γερόλυκο» σκόρερ από τη Σερβία να του δίνουν τον έναν, υπερπολίτιμο βαθμό για τη συνέχεια.

Πόρτο – Ολυμπιακός 2-0 (21/9/1999, δεύτερη αγωνιστική)

Στην τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο στην Πορτογαλία και με τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς να ανήκει πλέον στο δυναμικό των ερυθρόλευκων, ο Ολυμπιακός υποχρεώνεται σε ήττα με 2-0 από τους «Δράκους» στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League. Εσκερντίνια στο πέμπτο λεπτό και Ζαρντέλ στις αρχές της επανάληψης, δίνουν τους τρεις βαθμούς της νίκης στην Πόρτο, βάζοντας πλώρη για πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ