Απίθανες ποδοσφαιρικές σχέσεις που ενώνουν Ολυμπιακό και Μάντσεστερ Σίτι!

Απίθανες ποδοσφαιρικές σχέσεις που ενώνουν Ολυμπιακό και Μάντσεστερ Σίτι!

Ο Μαρτίνς που «έβγαλε» τον Εντερσον, αλλά και η συνύπαρξη με τον Χασάν. Η αγάπη του Γκουαρντιόλα για τον Ραφίνια, η πρόταση και ο «εφιάλτης του Σεμέδο, αλλά και πώς ο Μεντί «έκοψε» τον δρόμο του Βινάγκρε και ο Ακε άφησε στον πάγκο τον Χολέμπας.

Το ποδόσφαιρο είναι ένας μικρόκοσμος. Γεμάτος ιστορίες και σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, που διαρκώς στην πορεία των χρόνων συμπίπτουν, από άλλες ομάδες, άλλα πόστα, άλλες συνθήκες. Η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τον Ολυμπιακό δεν αποτελεί εξαίρεση. Καθώς αρκετοί από τους πρωταγωνιστές των δύο ομάδων, που θα κοντραριστούν το βράδυ στο στάδιο «Etihad» έχουν κοινό παρελθόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να υπερηφανεύεται ότι από τα δικά του χέρια αναδείχθηκε ο σημερινός βασικός γκολκίπερ της Σίτι, Εντερσον. Τη σεζόν 2014-15 ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού τον βρήκε στη Ρίο Αβε. Αναπληρωματικός του Βραζιλιάνου Κάσιο, τότε, ο Εντερσον έψαχνε τρόπο να ανελιχθεί. Ο Μαρτίνς τον προετοίμασε και από τον Νοέμβριου του 2014 και έως το τέλος εκείνης της σεζόν, έγινε αναντικατάστατος. Μάλιστα, σε κάτι παραπάνω από μισή σεζόν ο Εντερσον έπαιξε συνολικά 28 παιχνίδια υπό τον Μαρτίνς, κερδίζοντας έτσι τη μεταγραφή του στην Μπενφίκα, από όπου η Σίτι τον αγόρασε με 40 εκατομμύρια!

Ωστόσο, ο Εντερσον είχε συμπαίκτη έναν ποδοσφαιριστή που σήμερα διάγει τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του στον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Αχμέντ Χασάν. Μάλιστα, ο Εντερσον με τον Αιγύπτιο επιθετικό των Πειραιωτών ήταν συμπαίκτες για τρία χρόνια (2012-15) στη Ρίο Αβε και όλως τυχαίως και οι δύο πραγματοποίησαν το ξεπέταγμά τους υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς τη σεζόν 2014-15 και πήραν μεταγραφές (Μπενφίκα και Μπράγκα, αντίστοιχα).

Από την άλλη και ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, έχει άριστη σχέση με ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Φυσικά, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ραφίνια. Στην 3ετία που έμεινε στον πάγκο της Μπάγερν, ο Γκουαρντιόλα είχε στις βασικές του επιλογές τον Βραζιλιάνο μπακ. Κάτι που προκύψει και από τις συνολικά 121 συμμετοχές που «έγραψε» ο Ραφίνια στο διάστημα 2013 – 2016, με τον Πεπ προπονητή του. Διάστημα κατά το οποίο πανηγύρισαν 7 τίτλους με την Μπάγερν.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Για παράδειγμα, ο Πέπε Ροντρίγκες ήταν συμπαίκτης με τον Ρούμπεν Ντίας στην Μπενφίκα Β για δύο χρόνια (2015-17). Ο Ντίας αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Σίτι, με τη μεταγραφή του να φτάνει τα 68.000.000 ευρώ. Μια μεταγραφή που απασχόλησε έντονα και τον Ολυμπιακό, καθώς αμέσως μετά την πώληση, η Μπενφίκα έκανε τη μεγαλύτερη πρότασή της για τον Ρούμπεν Σεμέδο (11.500.000). Πρόταση που απέρριψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μιας και αναφέραμε τον Σεμέδο, και ο Πορτογάλος στόπερ του Ολυμπιακού έχει έναν παλιό γνώριμο στη Σίτι. Ο λόγος για τον Ρόντρι. Τον Ισπανό μέσο των Αγγλων, ο οποίος θυμίζει στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού τη χειρότερη περίοδο της ζωής του. Διότι οι δύο τους υπήρξαν συμπαίκτες στη Βιγιαρεάλ τη σεζόν 2017-18, διάστημα στο οποίο ο Σεμέδο βρέθηκε στη φυλακή και βίωσε καταστάσεις που δεν περίμενε ποτέ. Εως ότου βρέθηκε στον δρόμο του ο Ολυμπιακός και η καριέρα του άλλαξε πάλι ρότα.

Μία άλλη, πολύ ιδιαίτερη σχέση ήταν αυτή του Νέιθαν Ακε με τον Χοσέ Χολέμπας. Οι δυο τους συνυπήρξαν στη Γουότφορντ τη σεζόν 2015-16, όταν ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού είχε πάρει μεταγραφή από τη Ρόμα στην αγγλική ομάδα και ο Ολλανδός είχε παραχωρηθεί δανεικός από την Τσέλσι. Ο τότε προπονητής της Γουότφορντ, Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, είχε παραγκωνίσει πλήρως τον Χολέμπας, χρησιμοποιώντας σχεδόν πάντα τον Ακε. Μάλιστα, όταν ο Ισπανός απολύθηκε τον Ιανουάριο, η κατάσταση άλλαξε και ο Χοσέ έγινε αναντικατάστατος, όχι μόνο έως το τέλος της σεζόν, αλλά για τα επόμενα 4.5 χρόνια!

Η σεζόν 2013-14 ήταν η πρώτη του Μπεντζαμίν Μεντί στη Μαρσέιγ. Μεταγραφή από τη Χάβρη, ο 19χρονος τότε αριστερός μπακ άρχισε να δείχνει την τεράστια ποιότητά του, κερδίζοντας θέση βασικού. Η ίδια σεζόν ήταν και η τελευταία του Ματιέ Βαλμπουενά στην ομάδα της καρδιάς του. Οι δυο τους συνυπήρξαν στους Μασσαλούς, αλλά στο τέλος της περιόδου ο Ματιέ συνέχισε την καριέρα του στη Λοκομοτίβ Μόσχας, αφήνοντας τη Μασσαλία μετά από 8 ολόκληρα χρόνια.

Ο Μεντί συνυπήρξε με ακόμη έναν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Ρούμπεν Βινάγκρε, ο οποίος, ωστόσο, κουβαλάει από τη συγκεκριμένη εποχή μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία που τον συνδέει με το αστέρι της Σίτι, Μπερνάρντο Σίλβα. Όπως ο Σίλβα, έτσι και ο Βινάγκρε πήγαν στη Μονακό το 2015, στο πλαίσιο του παιδομαζώματος που έκανε τότε η διοίκηση των Μονεγάσκων, με τις… ευχές του Ζόρζε Μέντες. Εντούτοις, σε αντίθεση με τον Σίλβα, ο Βινάγκρε δεν πήρε ευκαιρίες. Αντίθετα, η κοινή του παρουσία με τον Μεντί στη Μονακό (2016-17), μπλόκαρε την προώθησή του στην πρώτη ομάδα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ