Ο Φορτούνης, το τυχερό 50άρι και οι αριθμοί που προκαλούν αίσθηση

Ο Φορτούνης, το τυχερό 50άρι και οι αριθμοί που προκαλούν αίσθηση

Ο Κώστας Φορτούνης σκοράρει ή δίνει ασίστ ανά 106 λεπτά στην ερυθρόλευκη καριέρα του. Τώρα, θέλει να ανοίξει λογαριασμό και στο Champions League.

Είναι ο παίκτης που καθόρισε το μεγάλο ντέρμπι. Ενας μεγάλος παίκτης, σε μια μεγάλη στιγμή. Για την ακρίβεια ακόμη μεγάλη στιγμή του σε ντέρμπι. Διότι ο Κώστας Φορτούνης, περί ου ο λόγος, έχει συνηθίσει να έχει τέτοιες στιγμές. Κορυφαίες. Εννέα γκολ και οκτώ ασίστ. Αυτός είναι ο απολογισμός του με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Οι αριθμοί του, ύστερα από 51 αναμετρήσεις με το «εθνόσημο». Αριθμοί διόλου ευκαταφρόνητοι για τον -κατά κοινή ομολογία- πιο ταλαντούχο Ελληνα ποδοσφαιριστή της γενιάς του.

Αριθμοί, ωστόσο, που τον… ακολουθούν και στο έτερο μεγάλο μέρος της αθλητικής ζωής του: 9 γκολ και 8 ασίστ. Οι αριθμοί που τον συνοδεύουν και στα παιχνίδια με τους μεγάλους αντιπάλους του; Τόσα γκολ και ασίστ έχει κόντρα στην (ανέκαθεν αγαπημένη του αντίπαλο) ΑΕΚ, όσο και κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο ο ίδιος έριξε στο καναβάτσο το βράδυ του Σαββάτου με το καταπληκτικό τέρμα που σημείωσε.

Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο πόσα παιχνίδια χρειάστηκε για να καταφέρει αυτούς τους αριθμούς σε Εθνική και Ολυμπιακό, κόντρα στους δύο μεγάλους αντιπάλους του. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε κάτι λιγότερο από τα μισά παιχνίδια για να φτάσει στον ίδιο λογαριασμό. Έχει 9 γκολ και 8 ασίστ σε 24 αναμετρήσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού: 7 γκολ και 5 ασίστ με την ΑΕΚ σε 15 αγώνες, 2 γκολ και 3 ασίστ με τους Πράσινους σε 9 ματς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον συνεχάρη. Δημόσια και σε προσωπικό επίπεδο. Και τον ετοιμάζει ξανά για το αρχικό σχήμα κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Όχι διότι δεν έχει άλλον, αλλά διότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού απέδειξε με τη συνολική αγωνιστική συμπεριφορά του κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ότι είναι ποδοσφαιριστής «κάνω τη διαφορά» για τους Ερυθρόλευκους. Είναι ο παίκτης που στην καλή του μέρα, μπορεί «μόνος του», να κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει μια ολόκληρη ομάδα. Και θέλει να το κάνει ξεκινώντας βασικός σε αγώνα Champions League, για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ολυμπιακός 3-1, ακριβώς τρία χρόνια πριν (22/11/2017)!

Ο Φορτούνης άφησε πίσω του ό,τι τοξικό προσπαθούσε να τον επηρεάσει. Και πλέον κοιτάζει μόνο μπροστά. Κοιτάζει να συνεχίσει να αποδεικνύει τι πραγματικά μπορεί να κάνει. Να μην αδικεί το σπουδαίο ταλέντο του. Και θέλει να αποδείξει (ξανά) και στο κορυφαίο επίπεδο, ότι είναι ικανός να αλλάξει τον Ολυμπιακό. Να τον πάρει από το χέρι και να τον οδηγήσει σε νίκες και μεγάλα αποτελέσματα.

Επιπλέον, στο 50ό του παιχνίδι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο «Φόρτου» θέλει να πετύχει και το παρθενικό του γκολ σε επίπεδο ομίλων Champions League. Εως τώρα έχει αγωνιστεί σε 14 αναμετρήσεις στο κορυφαίο επίπεδο και δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ έχει δώσει 4 ασίστ. Συνολικά, έχει 49 συμμετοχές, 8 γκολ και 12 ασίστ σε προκριματικά, ομίλους και νοκ άουτ αγώνες του Champions League και του Europa League.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΜΑΤΣΓΚΟΛΑΣΙΣΤΛΕΠΤΑ
Europa League23541.541′
Champions League144681′
Προκριματικά Champions League711344′
Προκριματικά Europa League523398′
ΣΥΝΟΛΟ498122.964′

Οι αριθμοί της σεζόν αποδεικνύουν και κάτι ακόμη για τον Φορτούνη. Αποδεικνύουν πόσο αποδοτικός και σημαντικός είναι για τον εφετινό Ολυμπιακό. Παρά το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια, ο συνολικός του χρόνος συμμετοχής είναι μόλις 410 λεπτά. Σε αυτά τα λεπτά έχει 2 γκολ και 3 ασίστ. Κάτι που μεταφράζεται σε γκολ/ασίστ ανά 82 λεπτά συμμετοχής. Το πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι ο Φορτούνης φέτος έχει αγωνιστεί μόλις 49 λεπτά στο Champions League, 12′ με τη Μαρσέιγ και 37′ κόντρα στην Πόρτο.

Στη συνολική παρουσία του στον Ολυμπιακό από το 2014 έως και σήμερα, ο Φορτούνης μετράει συνολικά 227 παιχνίδια, 72 γκολ και 67 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Σε 14.736 λεπτά. Κάτι μεταφράζεται σε γκολ/ασίστ ανά 106 λεπτά στην ερυθρόλευξη καριέρα του! Τώρα, θέλει να ανοίξει λογαριασμό και στο Champions League. Κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ