Ο Μαρτίνς σκέφτεται 4-5-1, με Πέπε βασικό και Καμαρά δεξιά – Πώς μπορεί να παίξει ο Ανδρούτσος

Ο Μαρτίνς σκέφτεται 4-5-1, με Πέπε βασικό και Καμαρά δεξιά – Πώς μπορεί να παίξει ο Ανδρούτσος

Τα τεράστια προβλήματα του Ολυμπιακού, οδηγούν τον Μαρτίνς σε εναλλακτικό πλάνο ενόψει με τη Σίτι, με Πέπε βασικό αντί Ραντζέλοβιτς αλλαγή θέσης στον Καμαρά.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια πρόκληση. Μεγάλη, δύσκολη, «επικίνδυνη». Οι Ερυθρόλευκοι είναι πληγωμένοι βαριά από τον κορωνοϊό και τους τραυματισμούς που προέκυψαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Και αυτό δεν είναι δικαιολογία για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του. Είναι η ωμή πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που βρίσκει τον τραυματισμένο Ολυμπιακό να πρέπει να αντιμετωπίσει μία από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, σε μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία. Διότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έρχεται στην Ελλάδα αποφασισμένη να κάνει το 4 στα 4 στους ομίλους, να «κλειδώσει» την πρόκριση και την 1η θέση, αλλά και να αλλάξει το κλίμα που δημιούργησε η ήττα από την Τότεναμ του Μουρίνιο.

Μια τέτοια συγκυρία, καθιστά σχεδόν υποχρεωτική την αναθεώρηση των πλάνων του Πέδρο Μαρτίνς. Η αλλαγή ακόμη και σε πρόσωπα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Με τον Πέπε Ροντρίγκες να ετοιμάζεται για την πρώτη του παρουσία ως βασικός σε ευρωπαϊκό αγώνα των Ερυθρόλευκων. Σε ένα σχήμα που θα έχει στόχο να μπορέσει ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει το ασφυκτικό πρέσινγκ, αλλά και τα δυσεπίλυτα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι απουσίες στη μεσαία του γραμμή.

Ο ΠΕΠΕ ΧΑΦ, Ο ΚΑΜΑΡΑ ΑΚΡΑΙΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιλέξει το 4-5-1. Με (αναγκαστικά) πιο αμυντικό προσανατολισμό. Καθώς ο Πέπε αναμένεται να πάρει τη θέση του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στην 11άδα κόντρα στους Αγγλους. Με τον Μάντι Καμαρά να προορίζεται για έναν ιδιαίτερο ρόλο.

Συγκεκριμένα, ο Καμαρά αναμένεται να μετακινηθεί πιο δεξιά στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, ώστε να παίξει ως αριστερός μέσος, μπροστά από τον Ντρέγκερ. Μια απόφαση που εν πολλοίς ίσως προκύψει και από το γεγονός ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων, Ζιντσένκο και Στέρλινγκ είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Πειραιώτες.

Ο ΡΑΦΙΝΙΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ

Από εκεί και πέρα, και με δεδομένο ότι ο Ραφίνια θα προπονηθεί κανονικά και θα είναι έτοιμος, ο Μαρτίνς δεν αναμένεται να προχωρήσει σε άλλες αλλαγές, αναφορικά με τα πρόσωπα που αγωνίστηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ετσι, ο Σά θα χρησιμοποιηθεί κάτω από τα δοκάρια, ο Ντρέγκερ δεξιά στην άμυνα, Σεμέδο και Σισέ θα είναι οι δύο βασικοί στόπερ και ο Ραφίνια θα πάρει τη θέση του τραυματία Χολέμπας. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Πέπε, με τον Καμαρά δεξιά και τον Μασούρα αριστερά. Ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Κώστας Φορτούνης, που θα ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός, μετά από τρία χρόνια.

Εάν, τώρα προκύψει πρόβλημα με τον Ραφίνια και ο Βραζιλιάνος δεν μπορέσει τελικά να είναι 100% έτοιμος, τότε ο Μαρτίνς είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τον Ανδρούτσο στην άμυνα. Και η πλευρά θα κριθεί από το πού θα αγωνιστεί ο Ντρέγκερ. Ωστόσο, επειδή υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Ραφίνια θα προλάβει και θα είναι έτοιμος, ο Μαρτίνς ελπίζει να μην χρειαστεί να βάλει σε δράση αυτό το πλάνο.

Ούτε το πλάνο με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, το οποίο δεν επέλεξε, ούτε στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ ούτε στο πρώτο παιχνίδι με τη Σίτι. Εξώ, τώρα ο Ολυμπιακός δεν έχει καν αριστεροπόδαρο παίκτη να αγωνιστεί ως full back…

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Υπενθυμίζουμε ότι στην ευρωπαϊκή λίστα Α του Ολυμπιακού υπάρχουν οι εξής παίκτες: Σα, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Μπα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χολέμπας, Σισέ, Βινάγκρε, Ντρέγκερ, Ελ Αραμπί, Ραφίνια, Πέπε, Φορτούνης, Μασούρας, Χασάν, Εμβιλά, Παπαδόπουλος, Ραντζέλοβιτς, Σουντανί, Μπρούμα, Βαλμπουενά, Βρουσάι. Στη Λίστα Β’ των ερυθρόλευκων υπάρχουν και οι Σουρλής, Τσέλιος, Τζολάκης, αλλά και όλοι οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας, που θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν τον Ολυμπιακό στο Youth League, το οποίο έχει πάρει αναβολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ