Τι συμβαίνει με το μαύρο 13άρι της Μαρσέιγ

Τι συμβαίνει με το μαύρο 13άρι της Μαρσέιγ

Η Μαρσέιγ που πρωταγωνιστεί στη Ligue 1 και έχει νικήσει την Παρί Σεν Ζερμέν, δεν έχει σκοράρει ούτε γκολ και γνωρίζει μόνο ήττες στο Champions League...

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Μαρτίου του 2012, όταν η Μασσαλία πανηγύριζε μία ήττα της Μαρσέιγ… Όχι, οι Μασσαλοί δεν είχαν τρελαθεί, απλώς η ήττα της ομάδας τους με 2-1 από την Ίντερ στο Μιλάνο, «σφράγιζε» την πρόκριση της στην προημιτελική φάση του Champions League. Η Μαρσέιγ είχε νικήσει 1-0 στο Βελοντρόμ και χάρη στο εκτός έδρας γκολ στο Σαν Σίρο, πήρε την πρόκριση.

Στα προημιτελικά η Μαρσέιγ δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε δύο φορές με 2-0 από την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο, τα αποτελέσματα θεωρήθηκαν ως φυσιολογικά και η συμμετοχή στην οκτάδα αντιμετωπίστηκε ως διάκριση με βάση τη δυναμική της διοργάνωσης.

Τότε, οι τρεις συνεχόμενες ήττες δεν ενόχλησαν λόγω της συνολικής πορείας. Ωστόσο, εν τέλει αποτέλεσαν τη Μαρσέιγ το… θεμέλιο στο πιο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Champions League: τις 13 συνεχόμενες ήττες. Πλέον, η ομάδα της Μασσαλίας έχει το… μαύρο 13άρι, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Άντερλεχτ με 12 διαδοχικές ήττες.

Το κακό σερί της Μαρσέιγ «χτίστηκε» στη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2013-2014. Με αντιπάλους την Άρσεναλ, τη Ντόρτμουντ και τη Νάπολι, δεν συγκέντρωσε ούτε έναν βαθμό… Αντίθετα, η Μαρσέιγ ηττήθηκε έξι φορές και διεύρυνε το… παθητικό της στα εννιά παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Μαρσέιγ – Άρσεναλ 1-2

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ 3-0

Μαρσέιγ – Νάπολι 1-2

Νάπολι – Μαρσέιγ 3-2

Άρσεναλ – Μαρσέιγ 2-0

Μαρσέιγ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2

Κατόπιν, πέρασαν έξι χρόνια μέχρι το σεντόνι… να κουνηθεί ξανά στο Βελοντρόμ. Φέτος (2020-2021), η Μαρσέιγ συμμετέχει στον όμιλο του Ολυμπιακού, με τις Πόρτο και Μάντσεστερ Σίτι. Αλλά, το όνειρο εξελίσσεται σε εφιάλτη… Διότι η μασσαλική ομάδα έχει το 4Χ4, αλλά σε ήττες μέχρι τώρα… Αποτελέσματα που την έγραψαν στην ιστορία του Champions League ως τη συμμετέχουσα με το χειρότερο ρεκόρ…

Τα φετινά αποτελέσματα:

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-0

Μαρσέιγ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Πόρτο – Μαρσέιγ 3-0

Μαρσέιγ – Πόρτο 0-2

Η τραγική εικόνα της Μαρσέιγ στο Champions προκαλεί έκπληξη, ειδικά σε σύγκριση με την εξαιρετική πορεία της στη League Ligue 1. Η Μαρσέιγ είναι έκτη με 21 βαθμούς, μόλις τέσσερις λιγότερους από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και με δύο ματς λιγότερα. Την οποία νίκησε στο Παρίσι στο μεγάλο γαλλικό ντέρμπι πριν λίγο καιρό. Αυτό επισήμανε στη σημερινή (30/1) συνέντευξη Τύπου ο Μπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «στο Champions League παίζουμε σκ…».

Η αντίθεση διογκώνεται, εάν συγκρίνει κανείς την παραγωγικότητα στις δύο διοργανώσεις… Στη Ligue 1 η Μαρσέιγ έχει σκοράρει 15 γκολ σε 10 ματς, έναντι κανενός σε 4 ματς στο Champions League. Το αντίστοιχο ενεργητικό στο πρωτάθλημα είναι 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Όσο για τα αίτια της ποδοσφαιρικής διπολικότητας; Ξεκάθαρη εξήγηση δεν έχει δοθεί, αλλά ο προπονητής, Άντρε Βίλας Μπόας και οι παίκτες του έχουν υποστηρίξει στις δηλώσεις τους κατά καιρούς, ότι το επίπεδο είναι πιο ανταγωνιστικό στο Champions League, δεν έχουν προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες της διοργάνωσης και νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν παίζουν στη Γαλλία.

Πρόσφατα, ο Βίλας Μπόας έθιξε και τον παράγοντα τύχη, θεωρώντας ότι η Μαρσέιγ έχει σταθεί άτυχη στο Champions League. O Πορτογάλος κόουτς είχε φέρει ως παράδειγμα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», στο οποίο η ομάδα του δέχτηκε γκολ στο φινάλε.

Την Τρίτη η Μαρσέιγ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Μασσαλία, με στόχους να διεκδικήσει τη μετάβαση της στο Europa League μέσω της τρίτης θέσης και να διακόψει το αρνητικό ρεκόρ της. Κοινώς, να σώσει ότι σώζεται από την ουσία και την υστεροφημία της…    

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ