«Κλείδωσε» την πρωτιά η Ντόρτμουντ (1-2), πήρε την πρόκριση η Λάτσιο (2-2, vids)

«Κλείδωσε» την πρωτιά η Ντόρτμουντ (1-2), πήρε την πρόκριση η Λάτσιο (2-2, vids)

Η Ντόρτμουντ έκανε την ανατροπή απέναντι στη Ζενίτ (1-2) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League και «κλείδωσε» την πρωτιά, ενώ η Λάτσιο έμεινε στο 2-2 με την Κλαμπ Μπριζ και προκρίθηκε ως δεύτερη στους «16». Στο Europa League οι Βέλγοι.

Η Ντόρτμουντ πήρε τη νίκη με ανατροπή (1-2) κόντρα στη Ζενίτ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League και «κλείδωσε» την πρώτη θέση, ενώ η Λάτσιο ήρθε ισόπαλη (2-2) με τη Κλαμπ Μπριζ και πήρε την πρόκριση στους «16». Στο Europa League θα συνεχίσουν οι Βέλγοι.

Λάτσιο – Κλαμπ Μπριζ 2-2

Η Λάτσιο έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε κόντρα στην Μπριζ, καθώς έμεινε στο 2-2 για την τελευταία αγωνιστική και πήρε την πρόκριση ως 2η στον όμιλο. Με δέκα παίκτες έπαιζε η Μπριζ από το 40ό λεπτό, η οποία «άγγιξε» την πρόκριση στις καθυστερήσεις με τον Ντε Κετελάρε να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά στο ματς, απείλησαν με τον Ιμόμπιλε στο 6ο λεπτό και δεν άργησαν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Αλμπέρτο έκανε το σουτ από τα αριστερά, ο Μινιολέ απέκρουσε αλλά ο Κορέα πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0.

Όμως, οι Βέλγοι έφτασαν άμεσα στην ισοφάριση. Στο 15ο λεπτό ο Λανγκ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ρέινα απέκρουσε αλλά έχασε την μπάλα, με τον Φόρμερ από κοντά να κάνει το 1-1.

Η Μπριζ αναθάρρησε μετά την ισοφάριση και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 19ο λεπτό, με το σουτ του Ντε Κετελάρε να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Ρέινα. Ωστόσο, η Λάτσιο πήρε εκ νέου το προβάδισμα λίγο αργότερα. Ο Μάτα ανέτρεψε τον Ιμόμπιλε στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Ιταλός επιθετικός εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 στο 27ο λεπτό.

Στο 40ό λεπτό άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού, καθώς ο Σόμπολ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Λατσάρι και άφησε την Μπριζ με δέκα παίκτες.

Η ομάδα του Ινζάγκι εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και απέκτησε τον έλεγχο του ματς στο δεύτερο μέρος. Στο 49ο λεπτό ο Κορέα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ο Μινιολέ έδιωξε την προσπάθεια του Μάρουσιτς στο 55ο λεπτό.

Η Μπριζ ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε στο 2-2 στο 76ο λεπτό, με τον Φαν Άκεν να βάζει… φωτιά στο ματς. Οι Βέλγοι πίεσαν μέχρι το τέλος για τη νίκη και έχασαν τρομερή ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τον Ντε Κετελάρε να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι της Λάτσιο.

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Λουίς Φελίπε, Χουντ (46’ Ράντου), Ατσέρμπι, Λατσάρι, Μάρουσιτς, Λέιβα (75’ Εσκαλάντε), Λουίς Αλμπέρτο (75’ Καϊεσέδο), Σάβιτς, Κορέα (86’ Περέιρα), Ιμόμπιλε (74’ Άκπα Άκπρο)

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Σόμπολ, Ρίτσα, Κοσουνού, Μάτα (84’ Φαν ντερ Μπρεμτ), Φορμέρ, Φάνακεν, Μπαλάντα (77’ Ριτς), Ντε Κετελάρ, Λανγκ (42’ Ντέλι), Ντιατά (84’ Οκερέκε)

Ζενίτ – Ντόρτμουντ 1-2

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Ντόρτμουντ έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη επί της Ζενίτ (1-2) στη Ρωσία, εξασφαλίζοντας την πρωτιά του ομίλου.

Οι Ρώσοι πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και στο 16ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Σουτούρμιν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ντριούσι με σουτ από την καρδιά της περιοχής έκανε το 1-0.

Οι Βεστφαλοί προσπάθησαν να απαντήσουν στο 19ο λεπτό με τον Αζάρ αλλά ο Κερζάκοφ έδιωξε εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Στο 33ο λεπτό, ο Αζμούν σκόραρε μέσα από την περιοχή αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ η Ντόρτμουντ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στο 43ο λεπτό ο Μπέλιγχαμ έκανε το σουτ από το σημείο του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ρόις σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Κερζάκοφ.

Η Ζενίτ απείλησε πρώτη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπίρκι να αποκρούει το σουτ του Σατούρμιν στο 47ο λεπτό, ενώ δέκα λεπτά αργότερα η Ντόρτμουντ βγήκε στην αντεπίθεση και απείλησε με τον Αζάρ να πιάνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, με τον Κερζάκοφ να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Η ομάδα του Φαβρ συνέχισε να πιέζει και έφτασε στην ισοφάριση. Στο 68ο λεπτό, ο Χούμελς έκανε το πλασέ, ο Κερζάκοφ έδιωξε αλλά ο Πίστσεκ από κοντά έκανε το 1-1.

Οι Βεστφαλοί δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς δέκα λεπτά αργότερα έκαναν την ανατροπή με τον Βίτσελ να νικάει τον Κερζάκοφ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

ΖΕΝΙΤ: Κερζάκοβ, Ντόουγκλας Σάντος, Ρακίτσκι (67’ Λόβρεν), Πρόχιν, Οζντόεβ (79’ Κρουγκοβόι), Μπάριος, Κουζιάεβ (60’ Βέντελ), Σουτόρμιν, Μάλκομ (79’ Καραβάεβ), Αζμούν, Ντριούσι (60’ Ντζιούμπα)

ΜΠ.ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Σουλτς, Χούμελς (72’ Σάντσο), Τσαν, Πίστσεκ (72’ Ζαγκαντού), Πάσλακ (58’ Μουκοκό), Βίτσελ, Μπέλινγκχαμ, Μπραντ (58’ Ρέινα), Αζάρ (83’ Κνάουφ), Ρόις

Η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου:

1.Ντόρτμουντ 13

2.Λάτσιο 10

3.Κλαμπ Μπριζ 8

4.Ζενίτ 1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ