Πρόεδρος αντιρατσιστικού συμβουλίου Ρουμανίας : «Ξεκάθαρα ρατσισμός, καμία άλλη ερμηνεία»

Πρόεδρος αντιρατσιστικού συμβουλίου Ρουμανίας : «Ξεκάθαρα ρατσισμός, καμία άλλη ερμηνεία»

Ο πρόεδρος του αντιρατσιστικού συμβουλίου της Ρουμανίας υποστήριξε ότι αυτό που είπε ο 4ος διαιτητής στον Γουεμπό είναι ξεκάθαρα ρατσιστικό και πως δεν υπάρχει καμία άλλη ερμηνεία.

Σάλος έχει προκληθεί με το ρατσιστικό συμβάν στο Παρίσι για την 6η αγωνιστική του Champions League, όπου ο τέταρτος διαιτητής, στο Παρί Σεν Ζερμέν – Μπασακσεχίρ, αποκάλεσε «νέγρο» τον βοηθό προπονητή της τούρκικης ομάδας, Πιερ Γουεμπό.

Κάποιος από τη διαιτητική ομάδα (ήταν όλοι Ρουμάνοι) προσπαθούσε να εξηγήσει πως είναι πρόβλημα της ρουμανικής γλώσσας και πως το «Ala negru», δηλαδή «τον νέγρο», που χρησιμοποίησε ο Κολτσέσκου, δεν ήταν ρατσιστικό.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του αντιρατσιστικού συμβουλίου της Ρουμανίας υποστήριξε ότι αυτό που είπε ο Ρουμάνος διαιτητής στον Γουεμπό είναι ξεκάθαρα ρατσιστικό και πως δεν υπάρχει καμία άλλη ερμηνεία.

Συγκεκριμένα, είπε πως «είναι ρατσισμός χωρίς καμία δυνατότητα ερμηνείας. Θα μπορούσε να έχει αναγνωρίσει τον προπονητή με τόσες πολλές άλλες λεπτομέρειες και να αγνοήσει το χρώμα του».

Οι παίκτες και το προπονητικό τιμ της Μπασάκσεχιρ αποχώρησαν για τα αποδυτήρια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το ματς διεκόπη και θα συνεχιστεί σήμερα (9/12) στις 19:55, από το 13ο λεπτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ