Και ο Φεβρουάριος είναι ΜΟΝΟ Ολυμπιακός…

Και ο Φεβρουάριος είναι ΜΟΝΟ Ολυμπιακός…

Εννιά προκρίσεις στα δέκα τελευταία χρόνια στα νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι μαζί μετράνε μόλις τέσσερις. Μόνος του ο Ολυμπιακός παλεύει για την Ελλάδα στην Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία.

O Ολυμπιακός ναι μεν έφυγε με πικρό τρόπο από το Champions League , ωστόσο η πρόκριση στο Europa League σηματοδοτεί ακόμα μία ευρωπαϊκή επιτυχία για την ομάδα του Πειραιά. Σε μια χρονιά που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αποκλείστηκαν στο Europa League μία αγωνιστική πριν από το φινάλε και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες δεν βρέθηκαν καν εκεί, ο Ολυμπιακός συνέχισε να κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και να παλεύει εντελώς μόνος του να διατηρήσει την Ελλάδα στα τωρινά επίπεδα του ranking της UEFA.

Οι ερυθρόλευκοι σε έναν όμιλο γεμάτο με σπουδαίους συλλόγους πήραν την τρίτη θέση και θα συνεχίσουν και τον Φεβρουάριο να βρίσκονται στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Για 9η φορά την τελευταία δεκαετία η ομάδα του Ολυμπιακού θα φορέσει… κοντομάνικα στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2011-12 αγωνίστηκε έως τη φάση των 16 του Europa League έχοντας νωρίτερα αποκλειστεί ως τρίτος από τον όμιλο του Champions League. Προκρίθηκε επί της Ρούμπιν Καζάν από τους 32 στους 16 του Europa, πριν αποκλειστεί από την Μέταλιστ. Έναν χρόνο μετά σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο στο Champions League με Σάλκε, Άρσεναλ και Μονπελιέ, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν την τρίτη θέση και να βρεθούν στους 32 του Europa League, όπου αποκλείστηκαν από την ισπανική Λεβάντε.

Τη σεζόν 2013-14 ο Ολυμπιακός πέτυχε έναν άθλο. Και πάλι σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο με Παρί, Μπενφίκα και Άντερλεχτ, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν δέκα βαθμούς και να προκριθούν στους 16 του Champions League. Εκεί όπου πέτυχαν μια ακόμα σπουδαία νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 στο Καραϊσκάκη, αλλά ηττήθηκαν με 3-0 στην Αγγλία και αποκλείστηκαν.

Μία χρονιά αργότερα ο Ολυμπιακός πήρε την τρίτη θέση στον όμιλο του Champions League με Ατλέτικο, Γιουβέντους και Μάλμε, παρά το γεγονός πως τους κέρδισε όλους στο Φάληρο και πήρε εννιά βαθμούς. Έπαιξε ξανά Φεβρουάριο μήνα στην Ευρώπη, όπου και αποκλείστηκε από την Ντνιπρό. Τη σεζόν 2015-16 οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ξανά τρίτοι στον όμιλό τους στο Champions League αντιμετωπίζοντας τα… θηρία της Μπάγερν και της Άρσεναλ και τερματίζοντας πάνω από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για να παίξουν με την Άντερλεχτ στους 32 του Europa League.

Τη σεζόν 2016-17 ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στους ομίλους του Europa League και πήρε δύο προκρίσης, μία από τον όμιλο ως πρώτος με Γιανγκ Μπόις, ΑΠΟΕΛ και Αστάνα, ενώ στους 32 άφησε εκτός την Οσμάνλισπορ, πριν αποκλειστεί στους 16 από την Μπεσίκτας. Το 2018-19 και πάλι οι Πειριώτες προκρίθηκαν από όμιλο του Europa League και μάλιστα έναν όμιλο… φωτιά. Με Μίλαν και Μπέτις και με την αδύναμη Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο. Προκρίθηκαν με μεγαλειώδη νίκη επί της Μίλαν με 3-1 την τελευταία αγωνιστική και έπαιξαν και έπαιξαν ξανά Φεβρουάριο, όταν και αποκλείστηκαν από την Ντιναμό Κιέβου.

Και φυσικά πέρσι είχαμε την μεγαλειώδη πορεία που ξεκίνησε νωρίς το καλοκαίρι με τις προκρίσεις επί Βικτόρια Πλζεν, Μπασάκσεχιρ και Κρασνοντάρ, συνεχίστηκε με την τρίτη θέση του ομίλου στο Champions League, μένοντας πίσω από Μπάγερν και Τότεναμ και συνεχίστηκε με μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, το 2-1 επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο, πριν ολοκληρωθεί με τον αποκλεισμό από τη Γουλβς σε ένα ματς που έγιναν διαιτητικά… εγκλήματα.

Εννιά φορές τα τελευταία δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός είναι πάντα στις κληρώσεις των νοκ άουτ. Είτε του Champions League, είτε του Europa League. Τη στιγμή που το ίδιο χρονικό διάστημα η ΑΕΚ έχει μόλις μία πρόκριση στους 32 του Europa League (σεζόν 2017-18) και ο ΠΑΟΚ τρεις στους 32 του Europa League, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει καμία συμμετοχή αυτό το διάστημα σε νοκ άουτ φάση. Όλες τις άλλες σεζόν οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες ολοκλήρωναν την πορεία τους το αργότερο τον Δεκέμβριο. Όπως συνέβη και φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ