Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι : «Μπλε» οι όμιλοι, «ροχιμπλάνκο» τα νοκ άουτ (vids)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι : «Μπλε» οι όμιλοι, «ροχιμπλάνκο» τα νοκ άουτ (vids)

Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε στο Βουκουρέστι για την πρώτη αναμέτρηση των «16» του Champions League και εμείς σας θυμίζουμε τις προηγούμενες ευρωπαίκές συναντήσεις τους, όπου οι «μπλε» υπερτερούν στους ομίλους, αλλά οι «ροχιμπλάνκος» στα νοκ άουτ...

Έτοιμες για το αποψινό (22:00) μεγάλο τους παιχνίδι είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Τσέλσι, καθώς οι δύο ομάδες διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Βουκουρέστι για την πρώτη αναμέτρηση των «16» του Champions League. Ο λόγος που ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Ρουμανία και όχι στη Μαδρίτη, είναι τα μέτρα κατά της πανδημίας που έχει πάρει η Ισπανία, η οποία δεν αφήνει τους κατοίκους από το Ηνωμένο Βασίλειο να εισέλθουν στη χώρα.

Δύο από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ματς. Η Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε που φιγουράρει στην κορυφή της La Liga, με τον «πιστολέρο» Λουίς Σουάρες, κόντρα στην Τσέλσι των 250 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον του Τόμας Τούχελ.

Οι «ροχιμπλάνκος» κατάφεραν να προκριθούν ως δεύτεροι στον όμιλο τους, με την Τσέλσι από την άλλη να τερματίζει στην 1η θέση, όντας αήττητη. Αυτή θα είναι μόλις η 8η φορά που οι δύο σύλλογοι θα αναμετρηθούν στην Ευρώπη, με όλες τις προηγούμενες επτά φορές να έχουν γίνει από το 2009 και μετά.

Το πάνω χέρι στους ομίλους η Τσέλσι

Οι τέσσερις από τις προηγούμενες επτά αναμετρήσεις των δύο ομάδων, έχουν διεξαχθεί για τη φάση των ομίλων του Champions League. Εκεί όπου οι «μπλε» έχουν το πάνω χέρι, καθώς μετράνε δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Οι πρώτοι δύο τους αγώνες έγιναν τη σεζόν 2009/10. Στο Λονδίνο οι «μπλε» διέσυραν τους Μαδριλένους με 4-0. Με δύο γκολ του Καλού, ένα τρομερό σουτ του Λάμπαρντ και ένα αυτογκόλ του Περέα, η Τσέλσι ταπείνωσε με τέσσερα γκολ την Ατλέτικο.

Στον αγώνα της Μαδρίτης, η Ατλέτικο εμφανίστηκε πιο σοβαρή, σε ένα τρομερό παιχνίδι. Η Ατλέτικο προηγήθηκε με τον Αγκουέρο, με τον Ντοργκμπά ωστόσο να φέρνει τα πάνω κάτω και με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να γράφει το 2-1. Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με τον Αγκουέρο να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις και να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Οχτώ χρόνια μετά, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι για τους ομίλους. Τη σεζόν 2017/18. Στον πρώτο αγώνα της Μαδρίτης, η τότε πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι, κατάφερε να χαλάσει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της Ατλέτικο στο νέο της γήπεδο, καθώς με ένα γκολ του Μπατσουαγί στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, απέδρασε με το «τρίποντο», επικρατώντας με 2-1!

Στον επαναληπτικό αγώνα του Λονδίνου, οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία, με την Ατλέτικο να μένει εκτός θεσμού από τους ομίλους! Λίγους μήνες αργότερα, η ομάδα του Τσόλο, κατέκτησε το Europa League…

«Ροχιμπλάνκο» τα νοκ άουτ και… το Σούπερ Καπ

Μόλις μία φορά έχουν έρθει αντιμέτωπες σε φάση νοκ άουτ. Τη σεζόν 2013/14. Και οι δύο τους, είχαν καταφέρει να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός συνέχειας, την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Ο αγώνας της Ισπανίας έληξε χωρίς γκολ. Ένα αποτέλεσμα που ευνοούσε περισσότερο την Ατλέτικο… Όπως και αποδείχτηκε. Η αναμέτρηση του Λονδίνου μετατράπηκε σε παράσταση για μία ομάδα, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» πέρασαν «αέρας» στον τελικό της Λισαβόνας.

Παρότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το «παιδί» της Ατλέτικο, τον Φερνάντο Τόρες, οι Μαδριλένοι έφεραν τα πάνω-κάτω και επικράτησαν εν τέλει με 3-1, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Πορτογαλίας, όπου γνώρισαν τη δραματική ήττα από τη Ρεάλ…

Στον μοναδικό τους ευρωπαϊκό τελικό, η Ατλέτικο είχε θριαμβεύσει. Η κάτοχος του Champions League (Τσέλσι), απέναντι στην κάτοχο του Europa League (Ατλέτικο). Ένα… ντέρμπι… Που τελικά μόνο στα χαρτιά ήταν έτσι, καθώς μέσα στο γήπεδο ο Φαλκάο δεν άφησε κανένα περιθώριο στους «μπλε».

Με χατ τρικ του «Τίγκρε», η Ατλέτικο κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και επικράτησε με 4-1 της Τσέλσι που ήταν κατώτερη των περιστάσεων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ