Μπάγερν: Επιστρέφοντας στη διοργάνωση που έχει ξεχάσει να χάνει

Μπάγερν: Επιστρέφοντας στη διοργάνωση που έχει ξεχάσει να χάνει

23 Φεβρουαρίου 2021. Δύο χρόνια παρά είκοσι μέρες από τις 13 Μαρτίου 2019. Μέρα που η Μπάγερν έχασε για τελευταία φορά στο Champions League.

Αν η Μπάγερν Μονάχου ήταν προϊόν κινηματογράφου, τότε θα αποτελούσε τον πρωταγωνιστή στην ταινία “Η Επιστροφή” του Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Αν οι δύο προηγούμενες αγωνιστικές ήταν μία σκηνή αυτού του έργου, τότε θα ήταν εκεί όπου η αρκούδα επιτίθεται στον βασικό ήρωα, Γκλας. Στα προσεχή παιχνίδια η ομάδα καλείται να προσπεράσει το υπόλοιπο αρνητικό σενάριο του φιλμ και να φτάσει απευθείας στο αίσιο τέλος.

Παρόλο όμως το “κακό φεγγάρι” της, η βαυαρική ομάδα είναι ένα τρένο. Ένα τρένο που έκανε δύο… αναγκαστικές στάσεις. Η πρώτη στο χιονισμένο Μόναχο, στο 3-3 με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, αμέσως μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Η δεύτερο το περασμένο Σάββατο, στην Φρανκφούρτη απέναντι στην φορμαρισμένη Άιντραχτ, που έριξε την Μπάγερν στο καναβάτσο με το 2-1. Και έδωσε το δικαίωμα στη Λειψία να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους δύο βαθμούς.

Κοιτώντας όμως τα προηγούμενα παιχνίδια από αυτά, οι αριθμοί μετατρέπουν την Μπάγερν σε μία τεράστια απειλή προς όλη την Ευρώπη. Και απόψε επιστρέφει στη διοργάνωση στην οποία έχει… ξεχάσει τι θα πει ήττα. Η τελευταία; Στις 13 Μαρτίου 2019, το 1-3 από από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ. Κοντά δύο χρόνια πριν. Από τότε μέχρι σήμερα; Καμία ήττα, μεγάλες νίκες και ορισμένες ιστορικές: το 8-2 με την Μπαρτσελόνα. Το 7-2 με την Τότεναμ. Και φυσικά η βραδιά του περασμένου Αυγούστου, που σήκωσε την κούπα.

Απόψε η Μπάγερν (κάτοχος έξι τίτλων μέσα στον τελευταίο χρόνο) αντιμετωπίζει τη Λάτσιο. Μια ομάδα επιθετική, φιλόδοξη, δουλεμένη από τον ίδιο προπονητή εδώ και χρόνια, που προσπαθεί για τη δική της υπέρβαση. Μια Λάτσιο που δεν έχει να αντιμετωπίσει μονάχα την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αλλά και την παράδοση.

Η τελευταία φορά που η Μπάγερν ηττήθηκε από ιταλική ομάδα; Πριν από μια δεκαετία. Τη σεζόν 2010-11 στο 2-3 από την Ίντερ. Έκτοτε σε εννιά αναμετρήσεις μεταξύ Μπάγερν και ιταλικών ομάδων οι Βαυαροί έχουν οχτώ νίκες και ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο (1-1 με τη Νάπολι).

Την ίδια ώρα στη Γερμανία η Μπάγερν περνάει μια μάλλον καθιερωμένη για την εποχή περίοδο ντεφορμαρίσματος, πλην όμως κανείς δεν πιστεύει πως μπορεί να χάσει τα σκήπτρα από την εξαιρετική μεν, άπειρη σε πρωταθλητισμό δε Λειψία. Οι δύο βαθμοί διαφοράς δίνουν ενδιαφέρον, σασπένς, χαρακτήρα… θρίλερ στην Bundesliga, αλλά ποιος στ’ αλήθεια πιστεύει πως η Μπάγερν του Λεβαντόφσκι (31 γκολ και 8 ασίστ σε 30 αγώνες) θα… επιτρέψει να της κλέψει άλλος την κορυφή; Η συνέχεια στο χορτάρι.

Επιμέλεια: Τζιοβάνι Ζάκαρη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ