Τόμας Τούχελ : Τελικά η Τσέλσι ήθελε τον Γερμανό της (pics & vids)

Τόμας Τούχελ : Τελικά η Τσέλσι ήθελε τον Γερμανό της (pics & vids)

Η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ατλέτικο Μαδρίτης και κατέφερε πανάξια να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Ο Γερμανός έχει... μεταμορφώσει τους «μπλε», σπάει κάθε ρεκόρ και έχει φτιάξει μία ομάδα που κανείς δεν θέλει να βρει μπροστά του...

«Θα χτίσουμε μία ομάδα την οποία δεν θα θέλει κανένας να αντιμετωπίσει», έλεγε ο Τόμας Τούχελ μετά τον πρώτο του αγώνα στον πάγκο της Τσέλσι στις 27 του Γενάρη, όταν οι «μπλε» έμειναν στο 0-0 με τη Γουλβς στο «Στάμφορντ Μπριτζ»… Ήταν μόλις μία ημέρα, αφού ο Γερμανός τεχνικός είχε ανακοινωθεί από τον σύλλογο, αναλαμβάνοντας τη θέση που άφησε κενή ο Φρανκ Λάμπαρντ.

51 ημέρες μετά έχουν αλλάξει πολλά… Για την ακρίβεια πάρα πολλά… Η Τσέλσι του Τούχελ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τετράδα της Premier League, στα προημιτελικά του FA Cup και από χθες το βράδυ και στα προημιτελικά του Champions League. Αφήνοντας εκτός συνέχειας την Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε, με δύο νίκες. Χωρίς να δεχτεί γκολ και ουσιαστικά χωρίς καν να δεχτεί μία κλασική ευκαιρία. Τόσο εύκολα, τόσο απλά. Απέναντι στην πρωτοπόρο της La Liga.

Παίζοντας επιβλητικό ποδόσφαιρο, σκοτώνοντας τους «ροχιμπλάνκος» στις αντεπιθέσεις, με τη διαφορά ποιότητας και φυσικής κατάστασης να κάνουν… μπαμ!

Ο Τόμας Τούχελ έχει χτίσει πράγματι, μία ομάδα που κανείς δεν θέλει να βρει μπροστά της. Σε αυτά τα 13 πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας, οι «μπλε» έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους 11 φορές! Αδιανότητο.

Ο Γερμανός έχει ήδη καταφέρει να γράψει ρεκόρ, καθώς σε αυτό το διάστημα η Τσέλσι έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ και μάλιστα το ένα πρόκειται για αυτόγκολ. Κανείς άλλος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου δεν είχε καταφέρει να έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ στα 13 πρώτα του παιχνίδια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ζοσέ Μουρίνιο.

Μάλιστα κανείς άλλος κόουτς των «μπλε» δεν είχε μπορέσει να μείνει αήττητος και στα 13 πρώτα του παιχνίδια, ενώ είναι και ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Premier League που κρατάει το μηδέν στα πρώτα πέντε εντός έδρα ματς.

Καμία άλλη ομάδα της Αγγλίας αυτή τη στιγμή δεν έχει δεχτεί λιγότερα γκολ από την Τσέλσι του Τούχελ. Επτά η Μάντσεστερ Σίτι, οχτώ η Γιουνάιτεντ, 12 η Λίβερπουλ, 13 η Άρσεναλ και 19 η Τότεναμ. Ούτε καν κοντά στις επιδόσεις των… μπλε…

Μάλιστα, τελευταία φορά που η Τσέλσι μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα της ήταν στις 20 Φλεβάρη με τη Σαουθάμπτον, σε εκείνο το 1-1… Ακολούθησε ένα πρόγραμμα… φωτιά με Ατλέτικο (x2) Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Έβερτον και Λιντς, με τους Λονδρέζους να κρατάνε το μηδέν σε όλα τα παιχνίδια!

Ο Τούχελ μπήκε διαβασμένος σε όλα τα μεγάλα ματς, με την Τσέλσι να μη χάνει από καμία ομάδα. Μάλιστα, για να καταλάβει κάποιος τη φοβερή δουλειά που έχει κάνει ο Γερμανός σε αυτό το διάστημα, αρκεί να γνωρίζει πως μόνο η… εξωγήινη Μάντσεστερ Σίτι έχει καταφέρει να μαζέψει περισσότερους βαθμούς (27), από την Τσέλσι του Τούχελ (22).

Στην Premier League, ο πρώην τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, έχει καταφέρει να ανεβάσει την Τσέλσι στην 4η θέση, ενώ στα τέλη του Γενάρη την παρέλαβε στην 10η θέση της βαθμολογίας… Μάλιστα για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, οι «μπλε» κατάφεραν να προκριθούν στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τότε οι «μπλε» είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά με προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο ωστόσο είχαν αποκλειστεί από την… Ατλέτικο!

Μετά την πρόκριση απέναντι στην Ατλέτικο ο Τούχελ επανέφερε κατά κάποιον τρόπο την πρώτη του δήλωσε ως προπονητής της Τσέλσι, Η δήλωσση ωστόσο είχε μία μεγάλη διαφορά… «Είμαι σίγουρος πως καμία ομάδα δεν θέλει να κληρωθεί με εμάς». Νοοτροπία νικητή, νοοτροπία… κυνηγού!

Η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης με τα αποτελέσματα και τα στατιστικά να το αποδεικνύουν. Οι «μπλε» πηγαίνουν στην κλήρωση της Παρασκευής χωρίς να φοβούνται τίποτα και κανέναν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ