Πόρτο – Τσέλσι 0-2 (vids)

Πόρτο – Τσέλσι 0-2 (vids)

Η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Πόρτο στο «Σάντσες Πιθχουάν» και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Η Τσέλσι έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Champions League, καθώς επικράτησε με 2-0 της Πόρτο στο «Σάντσες Πιθχουάν». Οι Λονδρέζοι με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (Μάουντ, Τσίλγουελ) πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς (13/4).

Δείτε εδώ το LIVE και τα στατιστικά του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο ματς, χωρίς όμως να απειλήσει την εστία της Πόρτο. Από την πλευρά τους οι Πορτογάλοι δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στο 12′ με τον Ουρίμπε, ενώ στο 24′ έχασαν νέα ευκαιρία με τους Οτάβιο και Ζαϊντού.

Η κατοχή για τους Λονδρέζους είχε φτάσει στο 64% και στο 32′ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ζορζίνιο έδωσε στον Μάουντ, ο νεαρός με φοβερή κίνηση μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μαρτσεζίν για το 0-1.

Έτσι, ο Άγγλος επιθετικός έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που πετυχαίνει γκολ σε νοκ-άουτ ματς (22 χρονών και 87 ημερών). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χάνοντας ευκαιρία στο 43′ με τον Πέπε να κάνει την κεφαλιά αλλά ο Μεντί έδιωξε σωτήρια.

Οι «δράκοι» μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και είχαν πολύ καλή στιγμή για την ισοφάριση στο 51′, με τον Μαρεγκά να βγαίνει στην πλάτη του Ρούντιγκερ αλλά ο Μεντί έδιωξε σωτήρια, ενώ το σουτ του Ντίας στο 57′ πέρασε δίπλα από την εστία.

Η ομάδα του Κονσεϊσάο συνέχισε να πιέζει, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Μεντί. Από την μεριά τους, οι «μπλε» έριξαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος, αλλά κατάφεραν να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη στο 85′ με τον Τσίλγουελ να διαμορφώνει το 0-2 και να δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Τούχελ.

Πόρτο: Μαρτσεσίν, Μαναφά (83′ Κονσεϊνσάο), Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Γκρούιτς, Ουρίμπε, Κορόνα, Οτάβιο (83′ Φάμπιο Βιέιρα), Λουίς Ντίας, Μαρεγκά (83′ Τόνι Μαρτίνεθ)

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Ρις Τζέιμς (80′ Τιάγκο Σίλβα), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (90+2′ Έμερσον), Τσίλγουελ, Μάουντ (80′ Καντέ), Χάβερτς (65′ Ζιρού), Βέρνερ (65′ Πούλισικ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ