Εμπαπέ, the future is here! (pics & vids)

Εμπαπέ, the future is here! (pics & vids)

Ο Κίλιαν Εμπαπέ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μπάγερν, έκανε σμπαράλια την άμυνα των Βαυαρών και απέδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι το... μέλλον!

Έκανε την Μπάγερν ό, τι ήθελε, της έβαλε δύο γκολ στο σπίτι της και έδωσε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στην Παρί Σεν Ζερμέν για τα ημιτελικά του Champions League… Ο λόγος φυσικά για τον απίθανο Κίλιαν Εμπαπέ!

Ο Γάλλος επιθετικός διέλυσε την άμυνα των Βαυαρών με δύο γκολ στην κόντρα και έδωσε το πάνω χέρι στους Παριζιάνους, οι οποίοι επικράτησαν με 3-2 στη Γερμανία απέναντι στην κάτοχο, με την ομάδα του Ποκετίνο να έχει αυτή τη στιγμή το μεγάλο πλεονέκτημα.

Μία ακόμη παράσταση του 22χρονου… κίλερ, ο οποίος αποδεικνύει σε κάθε αγώνα πως δεν… παίζει! Ο Εμπαπέ κατάφερε να «καθαρίσει» και την άμυνα της Μπάγερν των έξι τροπαίων. Της ομάδας που είχε να ηττηθεί στο Champions League από τις αρχές του 2019. Ο Γάλλος κατάφερε να βάλει «στοπ» σε αυτό το αήττητο των 16 αγώνων της Μπάγερν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κάνοντας την σμπαράλια μέσα στο σπίτι της.

Όπως έκανε απέναντι και στην Μπαρτσελόνα. Χατ τρικ με τους «μπλαουγκράνα», κόντρα στον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Δύο γκολ με τους Βαυαρούς, απέναντι στον Μάνουελ Νόιερ. Ένας ποδοσφαιριστής φτιαγμένος για τις μεγάλες στιγμές, καθώς έχει καταφέρει να σκοράρει σε όσες δύσκολες έδρες έχει δώσει το «παρών»!

Και στο «Άνφιλντ» και στο «Όλντ Τράφορντ» και στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και στη «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Παντού! Στα 22 του χρόνια, ο Γάλλος επιθειτικός έχει ήδη σκοράρει στα μεγαλύτερα «κάστρα» της Ευρώπης και δείχνει πως δεν… μασάει πουθενά.

Με τα δύο του χθεσινά τέρματα, ο Εμπαπέ έφτασε τα 8 γκολ στη φετινή διοργάνωση στο Champions League. Κανείς άλλος Γάλλος ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να σκοράρει περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον επιθετικό της Παρί να έχει την ευκαιρία να γράψει ακόμα ένα μεγάλο ρεκόρ.

Μάλιστα, έφτασε τα 13 γκολ στα νοκ άουτ του Champions League στα 22 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του τον Τιερί Ανρί στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μόνο ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο Γάλλος που έχει σκοράρει περισσότερες φορές (19) σε νοκ άουτ φάσεις του Champions League.

Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του θεσμού δεν είχε καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, πέντε φορές σε δύο συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις για τα νοκ άουτ. Ο Εμπαπέ το κατάφερε και αυτό με τα τέρματα του απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, σε «Καμπ Νόου» και «Αλιάνζ Αρένα». Μύθος!

Όλα αυτά τα αμέτρητα ρεκόρ, έχοντας αγωνιστεί σε μόλις 43 αγώνες στη διοργάνωση. Ένας θεσμός που τείνει να γίνει ο αγαπημένος του. Σε 43 συμμετοχές, ο Γάλλος επιθετικός έχει καταφέρει να βάλει το… λιθαράκι του σε 42 τέρματα, με 27 γκολ και 15 ασίστ! Σχεδόν ένα γκολ/ασίστ ανά αγώνα!

Ο ίδιος μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε πως του αρέσουν οι δοκιμασίες απέναντι σε τέτοιος ομάδες και τέτοιους τερματοφύλακες. «Όπως είπα και στη Βαρκελώνη, μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Μου αρέσει να αντιμετωπίζω τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, όπως τον Νόιερ. Είναι ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών και αυτό το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό, αλλά θα πρέπει να καθαρίσουμε την πρόκριση στην έδρα μας και να είμαστε το ίδιο καλοί», δήλωσε ο 22χρονος.

Ένας ποδοσφαιριστής που αποδεικνύει συνεχώς πως είναι το… μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και όπως φαίνεται…The future is here!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ