Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ανατροπή και πρόκριση για τους «Πολίτες» (vids)

Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ανατροπή και πρόκριση για τους «Πολίτες» (vids)

H Ντόρτμουντ προηγήθηκε και πίστεψε στο θαύμα, αλλά η Σίτι στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ποιος είναι το αφεντικό.

Το 2-1 του Έμιρεϊτς άφηνε περιθώρια στην Ντόρτμουντ και μετά το 1-0 με τον Μπέλινγχαμ στο 15′, το πίστεψε ακόμα περισσότερο… Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι αφυπνίστηκε, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάχρεζ και γκολ του Φόντεν ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, επικράτησε ξανά με το ίδιο αποτέλεσμα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, στα οποία την περιμένει η Παρί Σεν Ζερμέν.

Με την πρόκριση η Σίτι του Πεπ Γκουρντιόλα «έσπασε» το σερί των τριών συνεχόμενων αποκλεισμών από την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ένα αρνητικό ρεκόρ που στοίχειωνε το εξαιρετικό έργο του Καταλανού προπονητή στην Αγγλία.

Η Ντόρτμουντ φαίνεται πως… χτύπησε ταβάνι στις φετινές δυνατότητες της, αφού ναι μεν προβλημάτισε την αντίπαλο της, όμως δεν έδειξε ικανή να την χτυπήσει στα ίσα και ολοκλήρωσε την παρουσία της για φέτος στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 15′, όταν ο Μπέλιγχαμ επιχείρησε ένα εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον.

Οι Σίτιζενς άργησε να αντιδράσουν και χρειάστηκαν πέναλτι για να ισοφαρίσουν. Στο 59′ ο Φόντεν σέντραρε από αριστερά, ο Τσαν βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάχρεζ ο οποίος ευστόχησε.

Το 1-2 διαμόρφωσε ο Φόντεν στο 75′ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, χάρη και στην λανθασμένη αντίδραση του Χιτς.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤΧιτς, Ακανζί, Μόρεϊ (80’ Τίγκες), Χούμελς, Γκερέιρο, Τσαν, Νταούντ, Μπέλινγκχαμ (80’ Μπραντ), Ρόις, Κνάουφ (68’ Ρέινα), Χάαλαντ

ΣΙΤΙΈντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Μαχρέζ (88’ Στέρλινγκ), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ