Τσέλσι : Η τελευταία φορά που σόκαρε την Ευρώπη (vids)

Τσέλσι : Η τελευταία φορά που σόκαρε την Ευρώπη (vids)

Πάνε εννιά χρόνια από την πρώτη (και τελευταία) φορά που η Τσέλσι ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και κατέκτησε το Champions League, κουβαλώντας σε όλη τη διοργάνωση το «ταμπελάκι» του αουτσάιντερ. Οι «μπλε» κατάφεραν και πάλι να προκριθούν στα ημιτελικά και με γνώμονα εκείνη τη μυθική χρονιά θέλουν να... σοκάρουν πάλι την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Το «παζλ» των φετινών ημιτελικών του Champions League ολοκληρώθηκε. Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκαν κόντρα σε Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ και ετοιμάζονται για τις μεγάλες αναμετρήσεις με τις Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα.

Πέρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο η Τσέλσι έχει καταφέρει από τις υπόλοιπες τρεις, να κατακτήσει την κούπα με τα μεγάλα… αυτιά. Μπορεί η φανέλα των «μπλε» να μην είναι τόσο… βαριά, όσο της Ρεάλ ωστόσο σίγουρα είναι μία ομάδα που είναι 100% υπολογίσιμη.

Και ένας από τους βασικούς λόγους που η Τσέλσι έχει καταφέρει να… βαρύνει τη φανέλα της είναι η κατάκτηση του Champions League. Πάνε εννιά χρόνια από την ιστορικότερη σεζόν της Τσέλσι. Όταν οι «μπλε» κατάφεραν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να κατακτήσουν το Champions League.

Σε μία σεζόν που εξελισσόταν άσχημα στην Premier League, η Τσέλσι ανέβηκε στο… Έβερεστ της Ευρώπης. Έχοντας σε όλη της την πορεία το «ταμπελάκι» του αουτσάιντερ, το οποίο κουβάλησε μέχρι τον τελικό του Μονάχου.

Όπως και φέτος δηλαδή, καθώς στο πρωτάθλημα η Τσέλσι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι Λονδρέζοι ωστόσο στην Ευρώπη δείχνουν σοβαροί και έτοιμοι να επιστρέψουν στην κορυφή, έχοντας ως γνώμονα το 2012…

Road to Munich

Οι «μπλε» είχαν βρει μετά τους ομίλους τη Νάπολι για τη φάση των «16». Το σύνολο του Αντρέ Βίλας Μπόας δεν άντεξε στην Ιταλία και ηττήθηκε με 3-1, με το αποτέλεσμα αυτό να οδηγεί τον Πορτογάλο τεχνικό στην πόρτα της εξόδου.

Τα «κλειδιά» της ομάδας παρέλαβε ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Ένας άνθρωπος που γνώριζε καλά την Τσέλσι, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρκετά έμπειρος για να αναλάβει μία ομάδα που είχε ως στόχο τον πρωταθλητισμό.

Κι όμως, η Τσέλσι κατάφερε να επιστρέψει απέναντι στη Νάπολι και να επικρατήσει στο Λονδίνο με 4-1! Ένας αγώνας στον οποίο φώναξαν «παρών» όλες οι σημαίες της Τσέλσι, καθώς τα τρία από τα τέσσερα γκολ τα σκόραραν οι Ντρογκμπά, Τέρι και Λάμπαρντ.

Στα προημιτελικά οι «μπλε» είχαν αρκετά πιο εύκολο έργο, καθώς εκεί βρήκαν την Μπενφίκα της οποίας επιβλήθηκαν τόσο στην Πορτογαλία με 1-0, όσο και στην Αγγλία με 2-1.

Ωστόσο κάπου εκεί η υπόθεση δυσκόλεψε σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό… Στα ημιτελικά η ομάδα του Ντι Ματέο είχε να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Μία εκ των καλύτερων ομάδων όλων των εποχών και σε μία χρονιά στην οποία ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε συνολικά 91 γκολ!

Η Τσέλσι ωστόσο δεν φοβήθηκε και παρότι είδε την Μπαρτσελόνα να τη σφυροκοπάει με φάσεις, κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 στο Λονδίνο χάρη στο γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Μία φάση, ένα γκολ για τους «μπλε» που πήγαιναν ωστόσο στη Βαρκελώνη με ένα εύθραυστο σκορ…

Η υπόθεση πρόκριση άρχισε να δυσκολεύει από το πρώτο κιόλας ημίωρο, με την Μπαρτσελόνα να ανοίγει το σκορ στο 35ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα οι «μπλε» έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές μέσα στο «Καμπ Νόου» καθώς ο Τζον Τέρι αποβλήθηκε για χτύπημα εκτός φάσης στον Αλέξις Σάντες.

Η βραδιά έδειχνε πως θα ήταν πολύ μεγάλη. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αντρές Ινιέστα έγραψε το 2-0 και οι «μπλαουγκράνα» πήραν προβάδισμα πρόκρισης για πρώτη φορά. Το… μπλε πνεύμα μίλησε και πάλι, καθώς στην επόμενη αμέσως φάση ο Φρανκ Λάμπαρντ έβγαλε μία απίθανη κάθετη πάσα στον Ραμίρες και ο Βραζιλιάνος άφησε «άγαλμα» τον Βαλντές με μία τρομερή λόμπα, γράφοντας το 2-1!

Σκορ το οποίο έδινε πρόκριση στους Λονδρέζους! Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα είχε τη χρυσή ευκαιρία να πάρει και πάλι προβάδισμα πρόκρισης, ωστόσο το πέναλτι του Λιονέλ Μέσι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πετρ Τσεχ.

Η στρογγυλή θεά ήθελε την Τσέλσι να τσεκάρει το ένα εισιτήριο του τελικού και ο Φερνάντο Τόρες στις καθυστερήσεις «σφράγισε» την πρόκριση, με την Τσέλσι να μένει όρθια στο «Καμπ Νόου» και να πηγαίνει στον τελικό του Μονάχου.

Ο Ντι Ματέο δεν άλλαξε… συνταγή και η Μπάγερν ήταν η μόνη ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες στο παιχνίδι, με τους Βαυαρούς να βρίσκουν γκολ στο 83ο λεπτό με τον Τόμας Μίλερ. Ο Ντρογκμπά φώναξε για άλλη μία φορά «παρών» και στο 88ο λεπτό έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Ιβοριανός επιθετικός ήταν αυτός που σκόραρε και το νικητήριο πέναλτι στη… ρώσικη ρουλέτα, οδηγώντας τους «μπλε» στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» της Μπάγερν.

Οι συμπτώσεις της φετινής Τσέλσι με την τότε ομάδα είναι πάρα πολλές. Οι «μπλε» έχουν φυσικά ως γνώμονα εκείνη τη μεγάλη χρονιά και ο Τόμας Τούχελ δείχνει να το γνωρίζει αρκετά καλά, καθώς κόντρα στην Πόρτο θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο η Τσέλσι του 2012 είχε καταφέρει να κατακτήσει το Champions League.

Οι Λονδρέζοι πηγαίνουν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης με το «ταμπελάκι» του αουτσάιντερ και δείχνουν έτοιμοι να σοκάρουν και πάλι τη «γηραιά ήπειρο»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ