Γκουαρντιόλα – Ποκετίνο : Ο Καταλανός τις νίκες, ο Αργεντινός ΤΗΝ πρόκριση (pics & vids)

Γκουαρντιόλα – Ποκετίνο : Ο Καταλανός τις νίκες, ο Αργεντινός ΤΗΝ πρόκριση (pics & vids)

Πεπ Γκουαρντιόλα και Μαουρίτσιο Ποκετίνο θα βρεθούν για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι και to10.gr κάνει μία αναδρομή στις πολλές και αξέχαστες μάχες που έχουν δώσει.

Το «παζλ» των ημιτελικών του Champions League ολοκληρώθηκε, με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν να είναι οι τέσσερις φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Βασίλισσα θα αντιμετωπίσει τη μεταμορφωμένη Τσέλσι του Τούχελ, ενώ στο άλλο ζευγάρι θα έχουμε το επίσης μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα σε Σίτι και Παρί. Μπορεί οι δύο ομάδες να μην έχουν πολλά «πάρε-δώσε» μεταξύ τους, ωστόσο οι αγωνες αυτοί έχουν να αναδείξουν μία μοναδική μάχη μεταξύ δύο κορυφαίων προπονητών.

Ο λόγος φυσικά για τους Πεπ Γκουαρντιόλα και Μαουρίτσιο Ποκετίνο. Δύο προπονητές που γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον όλα αυτά τα χρόνια από τις πολλές μάχες στο αγγλικό αλλά και στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Συνολικά οι δυο τους έχουν αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον σε 18 διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Καταλανός έχει το πάνω χέρι και με μεγάλη διαφορά, καθώς έχει πανηγυρίσει δέκα φορές, με τον Αργεντινό από την άλλη να έχει μόλις τρεις νίκες. Τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια έχουν λήξει χωρίς νικητή..

Οι καταλανικές μάχες

Pochettino wrong over 'Harry Kane team' anger: Guardiola | Daily Mail Online

Μπορεί ο Γκουαρντιόλα να μετράει τριπλάσιες νίκες, ωστόσο ο Ποκετίνο είναι αυτός που έχει πανηγυρίσει εκείνη την επική πρόκριση, το 2019 για τη φάση των προημιτελικών του Champions League.

Η αρχή της μάχης έγινε με ένα… άνοστο 0-0 σε ένα καταλανικό ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Εσπανιόλ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Η ρεβάνς ωστόσο είχε τη δική της ιστορία, με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με 3-2 της μεγάλης αντιπάλου στο «Καμπ Νόου» και να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Γκουαρντιόλα – Ποκετίνο 1-0…

Η εκδίκηση δεν άργησε να έρθει, καθώς έναν μήνα αργότερα ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο οδήγησε την Εσπανιόλ σε μία τεράστια νίκη μέσα στην έδρα των «μπλαουγκράνα», επικρατώντας με 2-1 στο «Καμπ Νόου»!

Μερικούς μήνες αργότερα, ο Πεπ κατάφερε να πανηγυρίσει τη δεύτερη του νίκη απέναντι στον Ποκετίνο, με το γκολ του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς να κάνει τη δουλειά… Στον δεύτερο γύρο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό, μένοντας στη λευκή ισοπαλία…

Τη σεζόν 2010/11 η Μπαρτσελόνα κατάφερε να μετατρέψει τα ντέρμπι με την Εσπανιόλ σε… πάρτι, καθώς στην έδρα της ομάδας του Ποκετίνο, οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 5-1, ενώ στο «Καμπ Νόου» οι «μπλαουγκράνα» έκαναν το 2/2 (2-0).

Συνολικά στην Ισπανία, οι δύο προνητές ήρθαν αντιμέτωποι εννιά φορές. Πέντε νίκες για τον Καταλανό, μία για τον Αργεντινό και τρεις ισοπαλίες, εκ των οποίων οι δύο λευκές.

Ο Πεπ το πάνω χέρι και στην Αγγλία, ο Ποκετίνο την ιστορική πρόκριση

Arsenal fans will love what Pep Guardiola said about Mauricio Pochettino joining Man City - football.london

Γκουαρντιόλα και Ποκετίνο ανανέωσαν τα ραντεβού τους στο «Νησί» και συγκεκριμένα στα γήπεδα της Premier League. Στην πρώτη τους… αγγλική μονομαχία, ο Αργεντινός ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη, καθώς το 2016 η Τότεναμ επικράτησε εύκολα με 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέλε Άλι.

Στον δεύτερο γύρο, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό σε ένα χορταστικό 2-2 στο «Έτιχαντ». Η πρώτη νίκη του Γκουαρντιόλα επί αγγλικού εδάφους απέναντι στον Ποκετίνο δεν άργησε να έρθει… Ο Καταλανός τα κατάφερε και μάλιστα με… στιλ, καθώς τον Δεκέμβριο του 2017, η Σίτι επικράτησε με 4-1 της Τότεναμ στο Μάντσεστερ!

Και στον δεύτερο γύρο η Σίτι ήταν η ομάδα που έφυγε ως νικήτρια από το γήπεδο, με τους «πολίτες» να επικρατούν στο Λονδίνο με 3-1 και τον Γκουαρντιόλα να διευρύνει το ρεκόρ του απέναντι στον Ποκετίνο.

Ο Καταλανός έφτασε για πρώτη φορά σε τρεις συνεχόμενες νίκες απέναντι στον Αργεντινό, καθώς στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση της σεζόν 2018/19, η Σίτι επιβλήθηκε με 1-0 της Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ».

Η ιστορία ωστόσο επιφύλασε μία τεράστια πρόκριση του Ποκετίνο απέναντι στον Γκουαρντιόλα. Η κληρωτίδα του Champions League έφερνε αντιμέτωπους τους δύο προπονητές στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα «σπιριούνια» έκαναν την έκπληξη και στο Λονδίνο επικράτησαν με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Χέουνγκ Μιν Σον.

Όλα τα λεφτά όμως ήταν η ρεβάνς του «Έτιχαντ»… Εκεί όπου οι «πολίτες» και τα «σπιρούνια» έδωσαν μία από τις πιο επικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις της διοργάνωσης. Ένα παιχνίδι με συνολικά επτά γκολ (4-3), με ανατροπές, αλλαγές συναισθμάτων, γκολ στο 90+ που ακυρώθηκε από το VAR και πρόκριση της Τότεναμ!

Mauricio Pochettino: Tottenham 'Rewarded by the Universe' in UCL Win v Man City | Bleacher Report | Latest News, Videos and Highlights

Guardiola told Man City to 'eat the f***ing s***' after Spurs Champions League loss and inspired stars to treble win

Ένας αγώνας που χαρακτηρίζει τη μάχη Γκουαρντιόλα – Ποκετίνο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ