Γιατί ο Ολυμπιακός… πανηγύρισε τα τρία γκολ της Νιουκάστλ

Γιατί ο Ολυμπιακός… πανηγύρισε τα τρία γκολ της Νιουκάστλ

Η Νιούκαστλ νίκησε τη Γουέστ Χαμ και έκανε... δώρο στον Ολυμπιακό ενόψει των προκριματικών του Champions League. Τι χρειάζονται οι ερυθρόλευκοι για να γλιτώσουν έναν γύρο το καλοκαίρι...

Η Νιούκαστλ πήρε μια τεράστια νίκη κόντρα στη Γουέστ Χαμ με 3-2 και ταυτόχρονα μεγάλη βαθμολογική ανάσα στη «μάχη» που δίνει για να παραμείνει στην Premier League, την ώρα που τα «σφυριά» έχασαν σημαντικό έδαφος για την είσοδο στην τετράδα. Η ομάδα του Στιβ Μπρους πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και μαζί με τις «καρακάξες» πανηγύρισε και ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν κατακτήσει και μαθηματικά πλέον το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και έχουν το μυαλό τους στα προκριματικά του Champions League και στον δύσκολο δρόμο που θα έχουν μέχρι και τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο δρόμος αυτός λοιπόν μπορεί να γίνει λίγο πιο… ανοιχτός μετά τη μεγάλη νίκη της Νιούκαστλ.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα αναγκαστεί για την επόμενη σεζόν να παίξει από τον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης για πρώτη φορά, εξαιτίας της βαθμολογικής συγκομιδής των ελληνικών ομάδων τα τελευταία χρόνια, αφού πλην του Ολυμπιακού, κανείς άλλος δεν έχει σταθεί αντάξιος των περιστάσεων. Ο Ολυμπιακός λοιπόν «πληρώνει» το μάρμαρο από τις πορείες που έχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, αλλά και οι υπόλοιποι (Άρης, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός και θα ξεκινήσει πολύ νωρίς την πορεία του για τους ομίλους.

Ο νικητής του Champions League, η Τσέλσι και η… ανεπιθύμητη Γουέστ Χαμ

Ο Ολυμπιακός βέβαια έχει μια ευκαιρία να γλιτώσει κατά κάποιον τρόπο και να παίξει έναν προκριματικό γύρο λιγότερο. Για να συμβεί κάτι τέτοιο τα πράγματα είναι απλά. Αν το φετινό Champions League κατακτήσει ομάδα που δεν χρειάζεται το «εισιτήριο» του κατόχου για τη νέα σεζόν, επειδή θα εξασφαλίσει συμμετοχή μέσω του πρωταθλήματός της, τότε προκαλείται ένα ντόμινο. Σε αυτό ευνοείται ο Ολυμπιακός, αφού κερδίζει ένα γύρο στα προκριματικά και «προβιβάζεται» στον 2ο προκριματικό.

Η μόνη ομάδα από τις 4 των ημιτελικών που φοβάται ο Μαρτίνς και οι παίκτες του είναι η Τσέλσι, η οποία είναι οριακά μεταξύ τετράδας και εξάδας, όμως η νίκη της Νιούκαστλ αποτέλεσε μια μεγάλη… νίκη και για τον Ολυμπιακό. Ο λόγος είναι η Γουέστ Χαμ η οποία είναι αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση της Premier League με 55 βαθμούς, αλλά και ένα ματς παραπάνω από την Τσέλσι που έχει 54 και παίζει την Τετάρτη με την Μπράιτον.

Ο Ολυμπιακός με λίγα λόγια θέλει η Τσέλσι να είναι στην τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος ότι και να γίνει, έτσι ώστε αν είναι η ομάδα που θα πάρει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά να μην έχει φόβο και να περάσει στον δεύτερο γύρο του Champions League. Όσον αφορά τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Ρεάλ και την Παρί Σεν Ζερμέν μοιάζει αδύνατο ακόμη και να κατακτήσουν το Champions League να μην είναι στις θέσεις των πρωταθλημάτων τους που οδηγούν και πάλι στη διοργάνωση. Η Τσέλσι όμως είναι οριακά και αν μη τι άλλο η Νιούκαστλ έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος μαζί με τις καρακάξες πανηγύρισε και τα τρία τέρματα που πέτυχαν κόντρα στη Γουέστ Χαμ (3-2).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ