Ενγκολό Καντέ: Ένας παικταράς που αδικείται από τα… αμέτρητα χιλιόμετρα (pics, vid)

Ενγκολό Καντέ: Ένας παικταράς που αδικείται από τα… αμέτρητα χιλιόμετρα (pics, vid)

Ο Ενγκολό Καντέ πραγματοποίησε μία... αριστοκρατική εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και έδειξε για ακόμη μία φορά πως ξέρει πολλά παραπάνω από το να διανύει απλώς... άπειρα χιλιόμετρα.

«Είναι παντού. Κάποιες φορές δεν γυρνάω πίσω στην άμυνα και ξέρω πως είναι ήδη εκεί. Έχει 15 πνευμόνια», είχε πει πριν από σχεδόν τρία χρόνια ο Πολ Πογκμπά για τον Ενγκολό Καντέ. Και δεν έχει και άδικο, καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο μικροκαμωμένος μέσος της Τσέλσι έχει αποδείξει πως μπορεί να τρέξει για δύο και τρία άτομα!

Ένας ακούραστος εργάτης που θέλει να έχει κάθε προπονητής. Ένας ποδοσφαιριστής που είναι ο φόβος και ο τρόμος κάθε αντίπαλου μέσου, αμυντικού και επιθετικού, διότι βρίσκεται κυριολεκτικά ΠΑΝΤΟΥ!

Κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» ο Καντέ έδωσε μία ανεπανάληπτη παράσταση και απέδειξε πως παραμένει μέσα στους καλύτερους (εάν όχι ο καλύτερους) αμυντικούς χαφ του πλανήτη.

Μία εμφάνιση ωστόσο, που έδειξε σε όλους πως ο Καντέ δεν είναι απλώς ένας… μαραθωνοδρόμος όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Ο 30χρονος κατάφερε να κρατήσει μόνος του το τρομερό κέντρο της Βασίλισσας, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 88% επιτυχία στις μεταβιβάσεις, 79 επαφές, ένα κόψιμο και ένα επιτυχημένο τάκλιν.

Τα νούμερα του Καντέ από το κέντρο και μπροστά είναι αυτά που πραγματικά εντυπωσιάζουν και δείχνουν πως είναι ένας… underrated μπαλαδόρος! Ο Γάλλος κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία περισσότερες ντρίμπλες από ότι όλη η Ρεάλ μαζί! Απίστευτο και όμως πέρα για πέρα αληθινό, καθώς ο Καντέ είχε έξι επιτυχημένες ντρίμπλες στη Μαδρίτη, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Ζιντάν είχαν συνολικά πέντε!

«Ο Ενγκολό ήταν πάντα ένας ποδοσφαιριστής για τα μεγάλα παιχνίδια. Μην τον αμφισβητείς ποτέ. Παίζει για δύο», έλεγε ο Σεσκ Φάμπρεγκας την ώρα του πρώτου ημιτελικού του Champions League.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην κάνει και την αγαπημένη του… δουλειά, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με συνολικά 21 κερδισμένες μονομαχίες. 21! Η τρομερή του εμφάνιση στη Μαδρίτη του έδωσε και το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στο Champions League για την εβδομάδα που πέρασε.

«Πως γίνεται να μην αγαπάς τον Ενγκολό; Ακόμη και η μητέρα μου τον αγαπάει. Παρακολουθεί τα παιχνίδια της Τσέλσι και μου έχει πει πως ο αγαπημένος της ποδοσφαιριστής είναι ο Καντέ. Είναι ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής, δίνει πάρα πολλά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αλλά την ίδια στιγμή είναι και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια του», είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες ο Τόμας Τούχελ για τον Καντέ που τον… αγαπάνε όλοι!

Ο Καντέ διανύει μία άκρως παραγωγική και ταυτόχρονα αθόρυβη σεζόν, με τα νούμερα του να το αποδεικνύουν συνεχώς. Είναι ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι που έχει ανακτήσει περισσότερες φορές την μπάλα (353), ο ποδοσφαιριστής που έχει κάνει τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν (71) και αυτός που έχει κάνει τα περισσότερα κοψίματα (72)! Μοναδικός…

Μετά το τέλος της αναμέτρησης η Τσέλσι δεν ξέχασε να υπενθυμίσει σε όλους το… αυτονόητο… «Τo 71% της Γης καλύπτεται από νερό. Το υπόλοιπο από τον… Ενγκολό Καντέ»…

Ένας ποδοσφαιριστής που μνημονεύεται από τα πολλά χιλιόμετρα που διανύει… Ωστόσο έχει αποδείξει επανειλημμένες φορές πως εκτός από ένας ακούραστος εργάτης είναι και ένας μεγάλος παικταράς!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ