Η Τσέλσι κάνει τον Ολυμπιακό να αγωνιά (Pics, Vid)

Η Τσέλσι κάνει τον Ολυμπιακό να αγωνιά (Pics, Vid)

Το «μονοπάτι» πρωταθλητών του champions league, ο Ολυμπιακός το ξέρει. Τα… υπόλοιπα δεν μπορεί να ξέρει. Τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας

Δικαιότατα στον τελικό του champions league η Τσέλσι. Στον «αγγλικό» τελικό της Πόλης. Εκεί που έκλεισε θέση από χθες η Σίτι του Πεπ Γκουαρδίολα. Μεταξύ μας όμως; Τα νέα δεν είναι καλά για τον Ολυμπιακό. Διότι οι Ερυθρόλευκοι έπειτα από το αποψινό θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή. Να περιμένουν ίσως και ως τις 29 του μήνα για να πληροφορηθούν δύο βασικά πράγματα για το επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι τους. Αν θα ξεκινήσουν από τον πρώτο ή τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Και αν θα είναι στους «ισχυρούς» των προκριματικών.

Αν περνούσε απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης; Θα ήταν όλες οι απαντήσεις στο τραπέζι. Και τα νέα θα ήταν καλά. Ο Ολυμπιακός θα ξεκινούσε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και θα πήγαινε ως το φινάλε (playoffs) ως ισχυρός. Με την Τσέλσι όμως φιναλίστ το πράγμα μπλέκει. Όχι πολύ. Αλλά μπλέκει. Διότι η νέα κάτοχος του champions league θα πρέπει ιδανικά για τους Ερυθρόλευκους να καλύπτει μια βασική «συνθήκη»: Να έχει κερδίσει το εισιτήριο της για την επόμενη διοργάνωση, από το πρωτάθλημα της χώρας της. Με αυτό σε ισχύ; Μπαίνει αυτομάτως στους ομίλους της επόμενης σεζόν η πρωταθλήτρια Τουρκίας (λογικά η Μπεσίκτας) και από το ντόμινο που σχηματίζεται, ο Ολυμπιακός ξεκινά από τον δεύτερο προκριματικό (20-21/7).

Παράλληλα επειδή οι Τούρκοι μας χαιρετούν, οι πρωταθλητές Ελλάδας γίνεται μέλος της «ισχυρότερης» τετράδας των προκριματικών. Εκείνης που έχει ατού «ισχυρού» ως και την κλήρωση των playoffs. Ο Ολυμπιακός θέλει στα προκριματικά να βρεθούν το πολύ τρεις ομάδες με μεγαλύτερη ειδική βαθμολογία από τη δική του (43.000). Οι υποψήφιες τυπικά είναι έξι: Μπεσίκτας, Σλάβια Πράγας, Σάλτσμπουργκ, Βασιλεία, Κοπεγχάγη και Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η Σλάβια, η Σάλτσμπουργκ και η Ντίναμο φαίνεται ότι θα κερδίσουν το πρωτάθλημα σε Τσεχία,  Αυστρία και Κροατία αντίστοιχα.

Η Βασιλεία όμως δεν έχει καμία πιθανότητα στην Ελβετία, και η Κοπεγχάγη είναι τεράστιο αουτσάιντερ στη Δανία. Άρα επί της ουσίας οι αντίπαλοι είναι τέσσερις για τρεις θέσεις. Και αν η Μπεσίκτας βρεθεί απευθείας στους ομίλους, το σενάριο γίνεται ιδεατό. Αν η νέος κάτοχος του Champions League δεν χρειαστεί το «εισιτήριο» bonus, η πρωταθλήτρια Τουρκίας κουνάει απευθείας το σεντόνι. Και ο Ολυμπιακός μένει με Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σλάβια Πράγας στο καρέ ισχυρών για τα ισάριθμα εισιτήρια που προσφέρει για του ομίλους το «μονοπάτι των πρωταθλητών».

Αν πάλι επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο και η επόμενη Βασίλισσα χρειαστεί το εισιτήριο «κατόχου» για την επόμενη διοργάνωση; Τότε ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει αυτόματα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς όχι μόνο ξεκινά από τον πρώτο γύρο αλλά μπορεί να βρεθεί στους «ανίσχυρους» της κλήρωσης από τον τρίτο προκριματικό. Όπερ σημαίνει να αντιμετωπίσει μια από τις ομάδες που αναφέραμε για την πρόκριση στα πλει-οφ και ίσως μια ακόμη για την πρόκριση στους ομίλους. Μπέρδεμα; Και λίγα λέτε.

Η Τσέλσι αυτή τη στιγμή είναι 4η στην Premier League. Κερδίζει εισιτήριο από το πρωτάθλημα για το επόμενο champions league. Είναι όμως μόλις στο +3 από τη 5η Γουεστ Χαμ (61β-58β) και στο +5 από την Τότεναμ. Απομένουν 4 αγωνιστικές ως το φινάλε. Και το πρόγραμμα της είναι φωτιά: Εκτός με τη Μάντσεστερ Σίτι το Σάββατο (8/5), εντός με την Άρσεναλ (12/5) την Τετάρτη σε Λονδρέζικο ντέρμπι. Εντός με την3η της βαθμολογίας Λέστερ (18/5) που προφανώς με τη σειρά της καίγεται να κρατήσει το εισιτήριο. Εκτός στον επίλογο με την Άστον Βίλα (23/5) έξι μέρες πριν από τον τελικό της Πόλης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ

Την ίδια στιγμή η Γουεστ Χαμ έχει: Εντός την Έβερτον και την Σαουθάμπτον. Και εκτός έδρας την Μπράιτον Άλμπιον και την Γουεστ Μπρομ. Πολύ πιο εύκολο πρόγραμμα για τα σφυριά. Άρα αναμένεται αγωνία ως το φινάλε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ