Η Λέστερ του 2016 «οδηγεί» Σίτι και Τσέλσι (vids)

Η Λέστερ του 2016 «οδηγεί» Σίτι και Τσέλσι (vids)

Δύο από τους πυλώνες της απίθανης Λέστερ που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Premier League οδηγούν Σίτι και Τσέλσι στη γη της Επαγγελίας. Ριγιάντ Μαχρέζ και Ενγκολό Καντέ έκαναν θραύση στα ημιτελικά και φιλοδοξούν να κατακτήσουν την Ευρώπη.

Η απίθανη Λέστερ του 2016 ανέδειξε πολλούς πρωταγωνιστές στην πορεία της προς τον τίτλο της Premier League και τη μεγαλύτερη πιθανότατα έκπληξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέχρι σήμερα. Σε συλλογικό τουλάχιστον επίπεδο. Εκ των βασικών πυλώνων της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι, ήταν δύο παντελώς άγνωστοι μέχρι τότε ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από μικρομεσαίες ομάδες της Γαλλίας.

Ο λόγος για τους Ριγιάντ Μαχρέζ και Ένγκολό Καντέ που μαζί με την εκτόξευση της Λέστερ, είδαν και τη δική τους καριέρα να περνά σε άλλο επίπεδο με το όνομά τους να συζητιέται πλέον για τα κορυφαία κλαμπ του κόσμου. Ο βραχύσωμος μέσος από τη Γαλλία έφυγε το ίδιο καλοκαίρι για την Τσέλσι, ενώ ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός πήρε μεταγραφή δύο χρόνια αργότερα για τη Σίτι κι αφού πρώτα φλέρταρε με τις μισές ομάδες της Ευρώπης.

Πέντε πλέον χρόνια από εκείνη τη μαγική τους σεζόν με τις «Αλεπούδες» κι αφού έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα και με τις νέες τους ομάδες, οι δυο τους ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο ραντεβού στην καριέρα τους. Για τον τελικό του Champions League στη Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου αυτή τη φορά δεν γίνεται να χαμογελάσουν κι οι δυο. Εκεί που ουσιαστικά έστειλαν τις ομάδες τους με τη δική τους απόδοση.

Ο Μαχρέζ πετυχαίνοντας τα τρία από τα τέσσερα γκολ των «Πολιτών» στα δύο παιχνίδια κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν όπου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο, με τον Καντέ από την άλλη να κάνει τα πάντα στα δύο ματς με τη Ρεάλ όπου δικαίως αναδείχθηκε ισάριθμες φορές ως MVP.

Μπορεί να μην σκόραρε, άλλωστε δεν είναι και η δουλειά του αυτή, ωστόσο από δικές του προσπάθειες και κλεψίματα ξεκίνησαν και τα δύο γκολ των «μπλε» στη ρεβάνς ενώ είναι περιττό να αναφερθούν τα χιλιόμετρα που κατάπιε κάνοντας παίκτες όπως ο Μόντριτς και ο Κρος να μοιάζουν λίγοι μπροστά του.

Αυτά όμως ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Στις 29 Μάϊου οι δυο… παλιόφιλοι θα ανταμώσουν στο μεγάλο ραντεβού και θα κάνουν τα πάντα για να γράψουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία των ομάδων τους αλλά και του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ