Ο Λόπεζ Νιέτο περιγράφει πως έγινε η απόπειρα δωροδοκίας πριν το Ντιναμό-Παναθηναϊκός

Ο Λόπεζ Νιέτο περιγράφει πως έγινε η απόπειρα δωροδοκίας πριν το Ντιναμό-Παναθηναϊκός

Ο Ισπανός διαιτητής διηγείται την ιστορία στο παρασκήνιο εκείνης της αναμέτρησης μετά από 14 χρόνια...

Ο διαιτητής του περιβόητου πια παιχνιδιού Ντιναμό Κιέβου – Παναθηναϊκός, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League τη σεζόν 1995-96, Ισπανός Αντόνιο Λόπεζ Νιέτο, ήταν ο πρωταγωνιστής σε επεισόδιο της εκπομπής της σερβικής τηλεόρασης, «Οι άλλοι» στο κανάλι Movistar.

Ο ρέφερι από τη Μάλαγα περιέγραψε την απόπειρα δωροδοκίας από τη διοίκηση της Ντιναμό παραμονές της αναμέτρησης, όταν εκείνος είχε φτάσει στο Κίεβο. Πως οι παράγοντες της τότε πρωταθλήτριας Ουκρανίας του παρέδωσαν ως δώρα γούνινα παλτά και του προσέφεραν 30.000 δολάρια για τη νίκη!

«Μου είπαν να δω την πόλη και πως είναι καλό να κάνω σάουνα. Πριν από το παιχνίδι δεν ήθελα να κάνω σάουνα, καθώς δεν είναι καλή για το σώμα. Όμως η σάουνα που μου πρόσφεραν ήταν άλλη» ανέφερε με νόημα ο Ισπανός διαιτητής.

Έπειτα, ο Αντόνιο Λόπεζ περιέγραψε την απόπειρα δωροδοκίας με ένα σημείωμα:

«Όταν έκανα μπάνιο το τηλέφωνο στο δωμάτιό μου χτύπησε. Μου είπανε ότι είχαν αφήσει ένα παλτό. Στη συνέχεια με πήγαν σε ενός είδους βίλα και μου είπαν ότι ήταν η έδρας της Ντιναμό.

Εκεί υπήρχαν κάποια κορίτσια όπου έτρεχαν προκλητικά. Ένα απ’ αυτά ήθελε να μου μιλήσει. Μου έδωσε ένα χαρτί και μου είπε: «Αντόνιο, νίκη της Ντιναμό, 30.000 δολάρια για εσένα».

Για την ιστορία, το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 αλλά ο Λόπεζ κατήγγειλε την απόπειρα δωροδοκίας και η ουκρανική ομάδα αποκλείστηκε από τον όμιλο, με την Άαλμποργκ να την αντικαθιστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ