Ολυμπιακός: Ταξίδι-έκπληξη ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Ταξίδι-έκπληξη ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει βαλίτσες και είναι έτοιμος για ένα ταξίδι-έκπληξη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δύο ημέρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα -έπειτα από τον δεύτερο κύκλος της προετοιμασίας των Ερυθρόλευκων στην Αυστρία και το Στανς- ετοιμάζει ξανά την βαλίτσα του για ταξίδι-έκπληξη. Ο προορισμός του Πορτογάλου δεν θα είναι άλλος από την Τιφλίδα και ο λόγος προφανώς και είναι ξεκάθαρος.

Η Ντιναμό φιλοξενεί την Νέφτσι Μπακού το απόγευμα της Τετάρτης (19:00) και ο Μαρτίνς δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη θα δει από κοντά τις δύο υποψήφιες αντιπάλους των πρωταθλητών Ελλάδας για να έχει «καθαρή» άποψη ενόψει δεύτερου προκριματικού.

Αυτός είναι και ο λόγος που έδωσε ρεπό ως αύριο το πρωί στους ποδοσφαιριστές του έπειτα από την επιστροφή στην Αυστρία. Με τον τρόπο που διαχειρίστηκε χρόνο θα απουσιάσει μόνο από την αυριανή προπόνηση (που θα γίνει υπό την επίβλεψη των συνεργατών του).

Έχει τον τρόπο του

Είναι λογικό οι περισσότεροι να θεωρούν προκαταβολικά χαμηλό το πρώτο εμπόδιο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, είτε έπειτα από το «διπλό τετ α τετ» προκριθεί η Ντιναμό Τιφλίδας (2η στο πρωτάθλημα Γεωργίας έπειτα από 21 αγωνιστικές), είτε η Νέφτσι. Είναι λογικότερο όμως ο Πέδρο Μαρτίνς τέτοιες σκέψεις να τις αφήνει για τους άλλους:

Σε 16 αγώνες προκριματικών στα κύπελλα Ευρώπης, ο Πορτογάλος (12 με τον Ολυμπιακό, 2 με Μαριτίμο, 2 με την Ρίο Άβε) είναι αήττητος (10ν-6ισ, με 28-5 γκολ) και απόλυτος (8 στις 8 προκρίσεις). Προφανώς δεν το κατάφερε αντιμετωπίζοντας αφ’ υψηλού τις καλοκαιρινές προκλήσεις. Καθόλου παράξενο λοιπόν ότι δεν επέλεξε να στείλει έναν από τους συνεργάτες του για αυτή την πρώτη «κατασκοπεία». Καθόλου παράξενο ότι ανέλαβε ο ίδιος αυτή την αποστολή. Συνεργάτης του θα ταξιδέψει για να δει τη ρεβάνς, στο Αζερμπαϊτζάν.

Η μεθοδολογία

Δεν είναι τόσο μακριά πλέον η πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση (21/7) για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Από αύριο όταν και ξεκινούν οι προπονήσεις, θα απομένουν ακριβώς δύο εβδομάδες ως ότου ο Ολυμπιακός μπει στο μονοπάτι των προκριματικών. Όπερ σημαίνει ότι αλλάζει η μεθοδολογία πέραν τούδε. Και βέβαια αλλάζουν και τα ζητούμενα. Από εδώ και στο εξής, οι προπονήσεις θα έχουν σαφώς περισσότερο τακτική.

Και ως την πρόβα «τζενεράλε» με τη Γαλατασαράι (13/7) όσα γίνονται στον Ρέντη θα έχουν πλέον… αγωνιστική μετάφραση. Για την πρώτη ενδεκάδα αλλά και το πρώτο rotation της χρονιάς. Εννοείτε ότι ο Πορτογάλος προπονητής θα πάει σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια με τους παρόντες. Ο επόμενος μεταγραφικός κύκλος (τερματοφύλακας, αριστερός μπακ, winger) προφανώς και δύσκολα θα αφορά στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ