Ολυμπιακός: Και 9ος παίκτης είχε πρόβλημα πριν από την Νέφτσι – Η εξήγηση για Σισέ

Ολυμπιακός: Και 9ος παίκτης είχε πρόβλημα πριν από την Νέφτσι – Η εξήγηση για Σισέ

Ατελείωτη η λίστα με τα προβλήματα του Πέδρο Μαρτίνς.

Εξ αρχής; Ήταν φυσικά ο τραυματισμένος Κώστας Φορτούνης. Ο τιμωρημένος Ουσεϊνου Μπα. Και ο τραυματισμένος και τιμωρημένος Τικίνιο Σοάρες.

Κατά τη διάρκεια του ματς; Ήταν ο τραυματισμός του Ανδρέα Μπουχαλάκη που τον ανάγκασε να αποχωρήσει στο 16΄. Και η αποβολή του Μαντί Καμαρά λίγο πριν από την λήξη του πρώτου μέρους.

Και όσο για το 48ώρο που οδήγησε τον Ολυμπιακό ως την πρεμιέρα της Τετάρτης; Οι περισσότεροι είχαμε την εντύπωση ότι ο Πέδρο Μαρτίνς βρέθηκε μπροστά από ένα τρίγωνο με μπελάδες. Τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που (έστω ασυμπτωματικός) βρέθηκε θετικός στον covid. Τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που μπήκε σε καραντίνα ως «κοντινή επαφή» του Μαροκινού. Και τον Γιαν Εμβιλά που υπέστη θλάση α΄ βαθμού στην προπόνηση της Τρίτης.

Τελικά όμως το «τρίγωνο» ήταν «τετράγωνο». Γιατί από την προπόνηση της Τρίτης αποχώρησε με τραυματισμό και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Έμεινε δηλαδή ο Ολυμπιακός ένα 24ώρο πριν από τη σέντρα με τη Νέφτσι με όλους και όλους δύο διαθέσιμους (στο 100%) κεντρικούς αμυντικούς. Τον Ρούμπεν Σεμέδο και τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς.

Αυτή η υπόθεση του Αβραάμ είναι που ώθησε τον Πέδρο Μαρτίνς στο να προσθέσει στη λίστα του έναν ακόμη στόπερ, την τελευταία ώρα των αλλαγών της UEFA. Για αυτό επιλέχθηκε πέραν του Αλγκασίμ Μπα (που ήρθε σαν δεύτερος σέντερ φορ πίσω από τον Αχμέντ Χασάν) και ο Παπ Αμπού Σισέ που πήρε την θέση του Γιαν Εμβιλά.

Για αυτό ο κόουτς δεν «ενεργοποίησε» κάποιον σαν τον Τιάγκο Σίλβα ή τον Πέπε ώστε να καλύψει το κενό του Γάλλου κεντρικού χαφ. Για να υπάρχει και 3ος ετοιμοπόλεμος στους στόπερ. Και τελικά δικαιώθηκε 100% ο Πέδρο Μαρτίνς.

Διότι ο έμπειρος Σισέ όχι μόνο μπήκε στη λίστα, άλλα και πέρασε στο ματς από το 46΄ αλλάζοντας με την παρουσία του τον σχηματισμό σε μια «κίνηση» που ήταν από τα κλειδιά της νίκης για τον Ολυμπιακό.

Για την ιστορία, ο Αβραάμ κάθισε στον πάγκο με τη Νέφτσι. Και αν χρειάζονταν θα έπαιζε και τραυματίας για να βοηθήσει μερικά λεπτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ