Είναι φίλοι και ο Γιον και ο Χοσέ

Είναι φίλοι και ο Γιον και ο Χοσέ

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται αύριο βράδυ στη Βαρκελώνη, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με τον προπονητή των «μπλαουγκράνα» Ερνέστο Βαλβέρδε να είναι από τα πρόσωπα της αναμέτρησης. Για τη σχέση άλλωστε του Ισπανού τεχνικού με τους «ερυθρόλευκους» ούτε συστάσεις χρειάζονται ούτε…πολλά λόγια. Ο txingurri εκτελεί αύριο χρέη «οικοδεσπότη» κι αν μη τι άλλο τα δύομ ματς του Ολυμπιακού […]

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται αύριο βράδυ στη Βαρκελώνη, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με τον προπονητή των «μπλαουγκράνα» Ερνέστο Βαλβέρδε να είναι από τα πρόσωπα της αναμέτρησης.

Για τη σχέση άλλωστε του Ισπανού τεχνικού με τους «ερυθρόλευκους» ούτε συστάσεις χρειάζονται ούτε…πολλά λόγια.

Ο txingurri εκτελεί αύριο χρέη «οικοδεσπότη» κι αν μη τι άλλο τα δύομ ματς του Ολυμπιακού με την Μπάρτσα δεν είναι δυο κόντρες με την τυπική έννοια της λέξης. Πρόκειται για δυο μυσταγωγίες που οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται ν’ απολαύσουν την κάθε στιγμή, την κάθε ιδιαιτερότητα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είναι πάντως ο μοναδικός φίλος που θα συναντήσουν στη Βαρκελώνη οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Δύο ακόμα μέλη του τεχνικού τιμ των «μπλαουγκράνα» είναι άρρηκτα δεμένοι με την ομάδα του λιμανιού και τους φίλους των Πειραιωτών.

Αμφότεροι άλλωστε εργάστηκαν στον Ολυμπιακό και έχουν μιλήσει (πολλές φορές) με «θερμά» λόγια για την εμπειρία τους στην πατρίδα μας. Ο λόγος για τον βοηθό του Βαλβέρδε, Γιον Ασπιάθου αλλά και τον προπονητή φυσικής κατάστασης της Μπάρτσα, Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο.

Ο Ασπιάθου ήταν βοηθός του Βαλβέρδε και τις τρεις χρονιές που ο Ισπανός κάθισε στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά ενώ και ο Ποθάνκο ήταν στο τιμ του Ισπανού κόουτς.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού είχαν (κι εξακολουθούν να έχουν) την καλύτερη άποψη για την επαγγελματική κατάρτιση των δύο Ισπανών αλλά και για τον χαρακτήρα τους, καθώς ουδέποτε προκάλεσαν προβλήματα.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι όταν έγινε γνωστό πως ο Βαλβέρδε θα έφευγε από τον πάγκο του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2012, οι ιθύνοντες των «ερυθρόλευκων» έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να πείσουν τους δύο συνεργάτες του Ερνέστο, να μείνουν στην ομάδα.

Ωστόσο αμφότεροι αποφάσισαν ν’ ακολουθήσουν τον Βαλβέρδε και τώρα είναι στο προπονητικό τιμ των «μπλαουγκράνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ