Ο Στίβεν Τζέραρντ έφτιαξε τη Ρέιντζερς κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν του και… απειλεί (vids)

Ο Στίβεν Τζέραρντ έφτιαξε τη Ρέιντζερς κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν του και… απειλεί (vids)

Η χρεοκοπία της Ρέιντζερς το 2012, η 4η κατηγορία, η αναγέννηση και ο Στίβεν Τζέραρντ που την επανέφερε στην κορυφή της Σκωτίας!

Κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Μάλμε – Ρέιντζερς θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στα play off του Champions League, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Λουντογκόρετς από τον 3ο προκριματικό γύρο (3/8, 10/8). Τα ματς των play off θα διεξαχθούν τα διήμερα 17/18 και 24/25 Αυγούστου.

Η πρωταθλήτρια Σκωτίας είναι η πιο επικίνδυνη ομάδα που θα μπορούσαν να βρουν στον δρόμο τους οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Στίβεν Τζέραρντ έχει αναγεννήσει τους Ρέιντζερς, καθώς την περσινή χρονιά τους επανέφερε στην κορυφή του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. 9 χρόνια μετά τον υποβιβασμό στην 4η κατηγορία λόγω χρεών και 10 χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει (2010-11), η Ρέιντζερς επανήλθε στις επιτυχίες, κατακτώντας τη σεζόν 2020-21 το 55ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Και όχι μόνο επανήλθε στους τίτλους πέρσι, αλλά κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη και στο +20 από τη 2η Σέλτικ!

Πολυνίκης στην Σκωτία και η πιο επιτυχημένη ομάδα στη χώρα. Και τώρα ο «Στίβι» θέλει να επαναφέρει τους «Τζερς» σε όμιλο Champions League μετά από 10 χρόνια (2010-11 η τελευταία συμμετοχή)! Πρώτο εμπόδιο η σουηδική Μάλμε στον 3ο προκριματικό γύρο και αν περάσει θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ολυμπιακού ή Λουντογκόρετς.

Να σημειωθεί πως έχει παίξει ένα επίσημο ματς φέτος η ομάδα του Τζέραρντ. Αυτό για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος το περασμένο Σάββατο (31/7) κόντρα στη Λίβινγκστον όπου οι «Τζερς» επικράτησαν 3-0.

Η ίδρυση, η έδρα και τα πρώτα χρόνια

Η Ρέιντζερς ιδρύθηκε το 1872 από τους Μόζες και Πίτερ ΜακΝιλ, Πίτερ Κάμπελ, Ουίλιαμ ΜακΜπιθ και Τομ Βάλανς. Το 1872 συναντήθηκαν κι αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Τον ονόμασαν Ρέιντζερς από το όνομα ενός αγγλικού συλλόγου ράγκμπι. Ως επίσημο έτος ίδρυσης πάντως αναφέρεται το 1873 αφού στην επέτειο της πρώτης συνάντησης των τεσσάρων ιδρυτών εκλέχτηκε το πρώτο Δ.Σ. Έδρα των Ρέιντζερς είναι το επιβλητικό Άιμπροξ 50.817 θέσεων. Ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η The Rangers Football Club Ltd και πρόεδρος του συλλόγου ο Ντάγκλας Παρκ.

Τα τρόπαια της Ρέιντζερς

Αναμφίβολα πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ομάδα του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. Με 55 πρωταθλήματα, 33 Κύπελλα, 27 Λιγκ Καπ, 1 Τσάλεντζ Καπ φιγουράρει στην πρώτη θέση των τίτλων, αφήνοντας δεύτερη τη μεγάλη της αντίπαλο, Σέλτικ.

Η Ρέιντζερς έχει επίσης και έναν ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1971-72.

Ο εφιάλτης της χρεοκοπίας και του υποβιβασμού και η επιστροφή

Η σεζόν 2011-12 ήταν η πιο δύσκολη καμπή για την ιστορία της Ρέιντζερς. Τα χρέη είχαν φτάσει στον… Θεό (για την ακρίβεια στα 156 εκατομμύρια ευρώ!) και έτσι ο ιστορικός σύλλογος αναγκάστηκε να πέσει στην 4η κατηγορία για να ξεχρεώσει και να γίνει βιώσιμος. Η 13η Ιουλίου 2012 είναι η πιο «μαύρη» μέρα στην ιστορία της Ρέιντζερς, καθώς τότε υποβιβάστηκε και επίσημα στην 4η κατηγορία!

Τέσσερα χρόνια μετά τον υποβιβασμό της στην 4η κατηγορία του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου και πιο συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου του 2016, η Ρέιντζερς επέστρεψε ξανά στα… σαλόνια. Με ένα γκολ του Ταβερνιέρ, η ομάδα από την Σκωτία κέρδισε με 1-0 την Νταμπάρτον και εξασφάλισε την άνοδό της στην Premier League.

Ο Τζέραρντ, η αναγέννηση και η κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος!

Ο Στίβεν Τζέραρντ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας το 2018 και μέσα σε 3 χρόνια την επανέφερε στην κορυφή του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια, την επανέφερε με θριαμβευτικό τρόπο. Τελείωσε το πρωτάθλημα αήττητη με ρεκόρ 32-6-0 και 102 βαθμούς! Και στο +20 από τη Σέλτικ!

Επίσης, επί Τζέραρντ η Ρέιντζερς έχει επιστρέψει και στις καλές ευρωπαϊκές πορείες. Δύο σερί χρόνια στους «16» του Europa League (2019-20, 2020-21), ενώ το 2018-19 αποκλείστηκε από τους ομίλους.

Ο σταρ της ομάδας

Είναι ο Ιάνις Χάτζι, ο γιος του γνωστού θρύλου του ρουμάνικου ποδοσφαίρου. Στα 22 του χρόνια ο διεθνής Ρουμάνος εξτρέμ είχε πέρυσι χρονιά με 45 αγώνες, 8 γκολ και 15 ασίστ και φέτος ξεκίνησε με 1 γκολ σε 1 ματς.

Πολύ σημαντικός παίκτης στο δημιουργικό κομμάτι της Ρέιντζερς θεωρείται και ο Κολομβιανός Μορέλος. Παίκτης που θέλουν ομάδες της Premier League. Πέρσι είχε 17 γκολ και 13 ασίστ σε 44 αγώνες.

Απολαύστε τη Ρέιντζερς του «Στίβι» Τζέραρντ:

Τα Old Firm με τη Σέλτικ πάντα προκαλούν ενδιαφέρον:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ