Η έτοιμη Μάλμε και ο… αρχισκόρερ Τσόλακ (Vids)

Η έτοιμη Μάλμε και ο… αρχισκόρερ Τσόλακ (Vids)

Η ομάδα του Γιαν Νταλ Τόμασον υπερασπίζεται τον τίτλο της στη χώρα της και είναι έτοιμη την υπέρβαση με τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, έχοντας πρώτο σκόρερ τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Αντόνιο Τσόλακ.

Η Σουηδία έχει την ιδιαιτερότητα η πολυνίκης ομάδα της χώρας, να μην προέρχεται από την πρωτεύουσα της. Γιατί η Μάλμε – την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα Play Off του Champions League, εφόσον προκριθούν και οι δύο επί των Ρέιντζερς και Λουντογκόρετς, αντίστοιχα – εδρεύει στην ομώνυμη πόλη, την τρίτη μεγαλύτερη της σκανδιναβικής χώρας.

Παρόλα αυτά, η Μάλμε έχει στο παλμαρέ της 21 πρωταθλήματα και 14 κύπελλα, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Με τελευταία κατάκτηση αυτή του 2020, η πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού συμμετέχει στα προκριματικά του Champions League ως εν ενεργεία πρωταθλήτρια Σουηδίας. Η Μάλμε ιδρύθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1911, διανύει το 111ο έτος της και έχει έδρα το Eleda Stadion, χωρητικότητας 22.500 θεατών.

Επίσης, στο ιστορικό της η Μάλμε έχει πάρει μέρος σε τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τη σεζόν 1979-80. Σε εκείνη τη διοργάνωση, στον τελικό του Μονάχου η σουηδική ομάδα ηττήθηκε 1-0 από την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Στη σημερινή εποχή, την Μάλμε καθοδηγεί ο διάσημος Δανός επιθετικός, Γιαν Νταλ Τόμασον. Ο παλαίμαχος στράικερ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «μπλε» στις 5 Ιανουαρίου του 2020. Υπό τον Τόμασον η Μάλμε στέφθηκε πρωταθλήτρια για το προηγούμενο έτος, έχοντας 60 βαθμούς αντί 51 της δεύτερης Έλφσμπουργκ, ενώ σφράγισε μαθηματικά τον τίτλο την 27η αγωνιστική σε σύνολο τριάντα.

Η Μάλμε σκόραρε 64 γκολ, επίδοση που ήταν η καλύτερη στο σουηδικό πρωτάθλημα και δέχτηκε 30, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα. Το ενεργητικό της πρωταθλήτριας Σουηδίας ήταν 34 τέρματα.

Σε ότι αφορά το τρέχον σουηδικό πρωτάθλημα (2021), η Μάλμε είναι δεύτερη με 29 βαθμούς και καταδιώκει την πρωτοπόρο Ντζουγκάρντεν, που έχει έναν περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μάλμε αγωνίζεται ο Κροάτης, Αντόνιο Τσόλακ, ο οποίος πέρασε ανεπιτυχώς από τον ΠΑΟΚ. Στη Σουηδία βρήκε τον καλό του εαυτό και σε συνολικά 13 ματς έχει 9 γκολ και είναι πρώτος σκόρερ.

Όσο για τους πιο ποιοτικούς παίκτες της ομάδας, είναι ο 22χρονος Βόσνιος στόπερ, Ανέλ Αχμεντχοτζίτς, ο Δανός μέσος και αρχηγός, Άντερς Κρίστιανσεν και ο 23χρονος Σέρβος αριστερός εξτρέμ, Βέλικο Μπιρμάνσεβιτς.

Στην πορεία της στα προκριματικά του Champions League, στον πρώτο γύρο η Μάλμε απέκλεισε την Ρίγα με νίκη 1-0 εντός και ισοπαλία 2-0 εκτός, ενώ στον δεύτερο γύρο εκτόπισε την Ελσίνκι, επικρατώντας 2-1 στην έδρα της και αποσπώντας ισοπαλία 2-2 εκτός. Συνολικά έχει 8 παιχνίδια τη φετινή σεζόν, με τα 4 να είναι για το σουηδικό πρωτάθλημα, έχοντας φουλ δράση και ματς στα πόδια της εδώ και περίπου έναν μήνα, εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που έχει παίξει μέχρι στιγμής δυο επίσημα ματς με τη Νέφτσι.

Η Μάλμε είναι μια ομάδα που την έχει συναντήσει ο Ολυμπιακός στο παρελθόν. Τη σεζόν 2014-2015, οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στο Φάληρο με 2-0, ενώ είχε χάσει 4-2 στη Σουηδία.

Εδρα: Swedbank Stadion

Το ρόστερ της Μάλμε:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ