Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός: Όλα κόντρα (και) στο Ράζγκραντ (2-2, 4-1 πεν.)

Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός: Όλα κόντρα (και) στο Ράζγκραντ (2-2, 4-1 πεν.)

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε όλα εναντίον του και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στη Βουλγαρία, χάνοντας από τη Λουντογκόρετς στη διαδικασία των πέναλτι. Εμβιλά και Ελ Αραμπί τα γκολ των ερυθρολεύκων, έβαλε αυτογκόλ ο Σεμέδο, αποβλήθηκε στο 86' ο Μπα.

Κόντρα σε όλους και σε όλα κλήθηκε να παλέψει ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς της Βουλγαρίας και δεν τα κατάφερε, αφού μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας, αποκλείστηκε από τη Λουντογκόρετς στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τα πάντα εναντίον τους. Δέχτηκαν την ισοφάριση από αυτογκόλ του Σεμέδο, δέχτηκαν δεύτερο γκολ αμέσως μετά από ένα στιγμιαίο λάθος που έφερε το πέναλτι που σκόραρε ο Σωτηρίου, ενώ στο 86’ ο Μπα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Εκτός από αυτό, είχαν να αντιμετωπίσουν και τις καιρικές συνθήκες, αφού στο δεύτερο ημίχρονο ξέσπασε καταρακτώδης βροχή, που επιβάρυνε τον αγωνιστικό χώρο και καταπόνησε ακόμα περισσότερου τους παίκτες του Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ταλαιπωρημένος από τους αντιπάλους του, αφού ταξίδεψε και στο μακρινό Μπακού. Επιπλέον, στο πρώτο παιχνίδι έλειψαν πολλοί ποδοσφαιριστές λόγω προβλήματος υγείας και δεν επανήρθαν όλοι πλήρως για τη ρεβάνς και ήταν φυσιολογικό να μην έχουν δυνάμεις.

Κυρίως, όμως, ένα μέρος της πρόκρισης χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς, εξαιτίας του διαιτητή Μάντεν. Ο Σκωτσέζος ρέφερι αδίκησε τους Πειραιώτες και δεν τους επέτρεψε να πάρουν σκορ ασφαλείας για τη ρεβάνς. Κάτι που όπως αποδείχτηκε, τους στοίχισε…

Αγωνιστικοί και μη παράγοντες ήταν εναντίον των «ερυθρολεύκων» και έφεραν τον πρώτο αποκλεισμό σε νοκ άουτ προκριματικής φάσης, στην περίοδο του Πέδρο Μάρτινς. Πλέον, ο Ολυμπιακός θα πάρει μέρος στα προκριματικά του Europa League και θα αντιμετωπίσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, με στόχο την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε τη διάταξη του Ολυμπιακού και επανέφερε την τετράδα στην άμυνα, αφήνοντας τους τρεις στόπερ. Στο 4-3-3 του Πορτογάλου προπονητή, ο Τζολάκης υπερασπίστηκε την εστία, οι Μπα και Καμαρά έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας, ο Ανδρούτσος κάλυψε το δεξιό άκρο, ο Ρέαμπτσιουκ το αριστερό, οι Καμαρά, Μπουχαλάκης και Εμβιλά έπαιξαν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, οι Μασούρας και Βρουσάι ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Ελ Αραμπί ο προωθημένος.

Η Λουντογκόρετς φάνηκε πιο ζωηρή στα πρώτα λεπτά και είχε απειλητικές διαθέσεις με σουτ των Ντεσπότοφ, Σωτηρίου και Εμποκό, τα οποία δεν ήταν επικίνδυνα. Όμως, ο Ολυμπιακός πάτησε… απότομα το γκάζι και έδειξε τη διαφορά ποιότητας.

Ο Ελ Αραμπί απείλησε πρώτος στο 29’ με σουτ από το ημικύκλιο, με τη μπάλα να «ξυρίζει» το δοκάρι. Αυτό που δεν κατάφερε ο Μαροκινός, το πέτυχε ο Εμβιλά στο επόμενο λεπτό. Ο Καμαρά άνοιξε στο Μασούρα από δεξιά, αυτός σέντραρε και στο δεύτερο δοκάρι ο Γάλλος χαφ σούταρε στην κίνηση και άνοιξε το σκορ.

Η Λουντογκόρετς έβγαλε αντίδραση, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Μπα σταμάτησε τον Ντεσπότοφ με εντυπωσιακά τάκλιν στην περιοχή και σε ένα σουτ του ίδιου, ο Τζολάκης ήταν σε εγρήγορση και μπλόκαρε.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με πολύ δυνατή βροχή και το παιχνίδι έγινε συγκλονιστικό. Η Λουντογκόρετς μέσα σε λίγα λεπτά έκανε την ανατροπή σε 2-1. Αρχικά ισοφάρισε με αυτογκόλ του Σεμέδο, στην προσπάθεια του να διώξει μία κεφαλιά του Σωτηρίου, ενώ στο 56’ ο Ντεσπότοφ κέρδισε πέναλτι από τον Ανδρούτσο και ο Σωτηρίου το εκτέλεσε εύστοχα.

Όμως, ο Ολυμπιακός δεν «μάσησε» και ισοφάρισε αμέσως. Ο Γκονσάλβες χτύπησε στο κεφάλι τον Ελ Αραμπί στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, με τον Μαροκινό να εκτελεί και να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 67’.

Μετά από αυτό, το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με κοντινά σουτ των Ντεσπότοφ και Σωτηρίου, αλλά ο Τζολάκης αντέδρασε σωστά, ενώ ο Ελ Αραμπί δεν πλάσαρε σωστά στην περιοχή της Λουντογκόρετς. Η αριθμητική ισορροπία διαταράχτηκε στο 88’, όταν ο Μπα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στην παράταση ο ρυθμός έπεσε απόλυτα. Ο μόνος από τη Λουντογκόρετς που επιχειρούσε σουτ ήταν ο Σαντάνα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά τον Τζολάκη. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα παίκτες και ήταν πιο προσεκτικός.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι. Οι Σωτηρίου, Σαντάνα και Βερντόν διαμόρφωσαν το 3-0, όταν οι Βαλμπουενά και Χασάν αστόχησαν. Ο Λαλά μείωσε προσωρινά σε 3-1, αλλά ο Σισίνιο σκόραρε το 4-1 και έδωσε μαθηματικά την πρόκριση στη Λουντογκόρετς.

Η σειρά των πέναλτι:

Σωτηρίου: 1-0
Βαλμπουενά: άουτ
Σαντάνα: 2-0
Χασάν: Απόκρουση Κάχλινα
Βερντόν: 3-0
Λαλά: 3-1
Σισίνιο: 4-1

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Κάχλινα, Βερντόν, Πλαστούν, Σα (94′ Ροτάριου), Ικοκό (106′ Σισίνιο), Μπάτζι (88′ Σαντάνα), Γκονζάλβες, Νεντιάλκοβ, Ντεσπόντοβ, Σωτηρίου, Κάουλι Σόουζα (106′ Γιάνκοβ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (91′ Κούντε), Μπουχαλάκης (54′ Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Βρουσάι (65′ Βαλμπουενά), Αραμπί (106′ Αραμπί), Μασούρας (88′ Σισέ).

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ